Petr Koutný (neregistrovaný)07.02.2025, 00:16:55xxx.xxx.255.11
Dobry den, sháním páru Amazoňanu do venkovní 4 metrové voliéry. Můžete mi říct zda jsou všechny druhu amazonanu tak extrémně hluční nebo existuje i nějaký druh který není tak moc hlučný? Děkuji za rady
Zdravím, no celkově jsou Amazoňané považovány za největší křiklouny! Mám známeho, který chová asi 10párů a když jsme na zahradě, tak není šance, aby jsme se slyšeli👎natož popovídali si! Proto já osobně jsem tento druh nikdy nechoval v páru. Ale teď mám mazlíčka Amazoňana kubánského a musím napsat, že vlastně o něm ani nevíme a ozve se takovým “zakrákaním” jen, když např.snídáme a jaksi on nic, tak počkám až se uklidní a pak mu dám kousek piškotu nebo zrníčko slunečnice a nebo kousek plátkového sýra Eidamu a je klid. Dokonce ani, když si ráno přispíme, tak vůbec neřve, ale hraje si, houpe se a nebo si brble👍. A co jsem slyšel, nejméně hluční by měli být am.běločelý, am.černouchý, am.vínorudý, am.modročelý. Možná ještě někdo něco přidá. S pozdravem Zappe
Zdravím, našel jsem tabulku měření. A růžaci nejsou tak hluční i když taky se umí ozvat! Ale asi by to byla lepší volba. A i když nejsou vůči sobě, tak agresivní jako jiní kakaduové, tak bych jim udělal ve výletu přepážku, aby se samička mohla před samcem schovat, kdyby ho náhodou chytil nějaký ten amok! Čert nikdy nespí. S pozdravem Zappe
Odpověď na příspěvek uživatele zjarda z 07.02.2025, 12:57:17
Děkuji za tabulku. Je to strašně individuální. Kamarad má páru růžáků a pry skoro o nich neví. Zakřičí si z rána a večer a jinak pres den o nich absolutně neví. Proto je zvláštní ze v te tabulce Inka je jeste pod Růžovým. Jinak chovám převážně Austrálii co by sousedům nemusela vadit. ( Penanty, Královské, Barnardy, Červenokřídlé, Horské. Chtěl jsem právě zahradu ještě něčím okořenit, ale něco aby moc nekřičelo. Alexandři, Aratingy, Patagonské, Amazoňani, Arové jsou hrozně prý ulřičení no :/
Děkuji za tabulku. Je to strašně individuální. Kamarad má páru růžáků a pry skoro o nich neví. Zakřičí si z rána a večer a jinak pres den o nich absolutně neví. Proto je zvláštní ze v te tabulce Inka je jeste pod Růžovým. Jinak chovám převážně Austrálii co by sousedům nemusela vadit. ( Penanty, Královské, Barnardy, Červenokřídlé, Horské. Chtěl jsem právě zahradu ještě něčím okořenit, ale něco aby moc nekřičelo. Alexandři, Aratingy, Patagonské, Amazoňani, Arové jsou hrozně prý ulřičení no :/
U alexandrů to určitě nemůžete brát že všichni jsou hluční. Já mám vousaté a rudohlavé a ti jsou v pohodě. Jiná liga bude samozřejmě u čínských nebo velkých.
zbynek
autor webu 08.02.2025, 08:22:08xxx.xxx.230.164
Dobrý den, z amazoňanů mám zkušenost s oranžovokřídlými, žlutolícími a běločelými. Nejhlasitější jsou určitě oranžovokřídlí. Běločelé a žlutolící bych viděl tak nastejno. Běločelý je malý amazoňan, tak nevím jestli i o takové máte zájem, ale žlutolící bych se nebál doporučit. Samozřejmě křik znamená pro každého něco jiného, ale křičí opravdu jen ráno a večer a během dne je klid. A to ten jejich křik není tak pronikavý jako u zmíněných oranžovokřídlých.