Nikdy jsem nemusela tento problém řešit, ale asi tuto zimu poprvé začali údržbáři města sypat solí už i chodníky a ne jenom hlavní trasy! Už se nedá vyjít ven aniž by se do toho nešláplo. Teď je poprvé za letošní zimu sníh a vypadá že chvíli vydrží. Po každém venčení tlapky otírám hadrem, přesněji řečeno včera poprvé, předtím sníh nebyl. ALE! Stačí to takto třeba po 2 hodinách venkovního pobytu až na závěr omýt, otřít? Nebylo by to potřeba nějak řešit i v průběhu venčení? Zatím na tlapkách nic špatného nepozoruji, ale předpokládám že po první vycházce by to ani vidět nešlo, teď půjdu podruhé, zítra zase. Sníh už na chodnících není, sůl ho rozežrala, ale jsou mokré a sůl určitě na tlapky nějak působí. Vyhýbám se tomu, volím polní cesty, ale nějak se na ně musí člověk dostat přes město. Je třeba doma použít nějakou mastičku? Když vidím jak je sůl agresivní ke sněhu a ledu, nemůže to být nic pěkného ani pro polštářky. Děkuji za vaše řešení.
Odpověď na příspěvek uživatele Bianca z 15.02.2025, 14:40:09
U nás se solí mega, takže někde je i hromádka soli na metru třeba a když do toho bělouš vlítne, tak po chvíli zastaví a zvedá nohu (smluvené znamení) 😉 a panička opatrně promne nožku, opucuje prstama a jde se dál. Dělal to i předchozí bělouš. Ale to bych mohla každou chvíli dělat…tak se snažím, když je nový posyp, mazat určenou mastí těsně předtím než vyrazíme. Mám ji ve formě-vypadá, jako jelení lůj, tak ji beru s sebou, ale zatím to vždycky stačilo takhle. Když přijdeme, tak jen omývám tlapky vlažnou vodou, osuším a namažu trochu, když si teda vzpomenu…a zapomínám. Přijde mi lepší mazat předprocházkou.
sůl neřeším - maximálně před návratem domů nechám psa na zahradě vylítat v čistém sněhu. A volím co nejméně nasolené trasy (i když se ráno ani večer nasoleným chodníkům úplně nevyhnu). A koneckonců nástup a výstup do auta u lesa je také nasolený.
Ani u nás není úniku. Hromady soli a hromady ostrých kamínků. Mast vydrží chvilku jen tak kolem domu a domu, ale když jsme venku hodinu a více, tak v tom nechtějí chodit. Už jsem to tu řešila také a na radu Lupuse jsem jim koupila musherké botičky. Jen takové pytlíky, žádná tuhá podrážka, kolem pytlíku pružný sucháč. Nejdřív holky koukaly a moc se jim to nezdálo, ale strašně rychle pochopily, že je to chrání. A tlapka v tom krásně pracuje. Používám jen párkrát do roka, když je to nejhorší. Po každé vycházce přemáchnu a nechám usušit. Je to tedy otrava, obouvat osm nohou, ale nám to za to stojí do toho agresivního podkladu je ochránit. Koupila jsem i nějaké rezervní pro případ ztráty.
My musíme sem tam taky procházet přes chodníky, které se solí, ale je pravda, že to zatím nijak extra neřeším. Když vycházíme z domu, tak to pak vyběhá na louce, nebo v lese ve sněhu (u nás ale zase moc sníh nebývá, takže se tak často nesolí) a po procházce, když vidím, že je posoleno, tak mu packy osprchuju, ale ničím jsem to nemazala. Navíc i kolem chodníků jsou travnaté plochy a Jack většinou chodí tam a čuchá si.
Asi bych to řešila víc, kdyby tu byl sníh častěji, než pár dnů v roce.
U nás se teda solí silnice, to vím jistě, a tu my přecházíme, když jdeme na procházku. Ale jak směrem tam i zpátky jdeme po sněhu, takže tlapky mají všichni v pohodě, a to je pořád kontroluju, dnes jsem jim zrovna vystříhávala chlupy mezi prsty.
Mazu pred prochazkou konopnou masti nebo detskou cistou vazelinou, kdyz hrozi chodniky se soli. Ale spis se snazim uplne v zime vyhybat mestu a chodime do prirody. U nas se jde nastesti tem sypanym uplne vyhnout. Jenom ja si pak malem rozbiju pusinku 🤣