Olsa (neregistrovaný)18.02.2025, 19:56:02xxx.xxx.168.237
Dobrý den, prosím o radu zkušených chovatelů. Máme 10ti letou samičku korely (ručně dokrmená). Opakovaně snáší vajíčka a mě by zajímalo, zda je rozumné pořídit jí partnera (vzhledem k jejímu věku). Nejse odborník, tak děkuji za shovívavost.
Nemám schovívavost. Chováte 10 let živého tvora a nic o něm nevíte ?
Fakt něco asi nepředstavitelného si sehnat relevantní informace…
K odpovědi chybí info o velikosti “ubytování” pro pár. Jinak 10 letá korela je cca “lehce” za půlkou života, odchovávají (při správné péči) i 18ti leté.
Tak přestaňte plakat a vrhněte se na studium. Třeba :
Odpověď na příspěvek uživatele lupus4 z 18.02.2025, 20:23:04
Děkuji za odpověď, jen jsem chtěla názor někoho zkušeného,abychom nenadělali více škod než užitku. Je to pro nás člen rodiny. Mrzí mne,že vás dotaz popudil.
Odpověď na příspěvek uživatele lupus4 z 18.02.2025, 20:23:04
Samozřejmě informace o chovu mám, jen jsem nikde nezjistila zda je vhodné přidávat samečka k takto “staré ” samičce. Zda se sžijí atd. Zajímalo mne, zda má někdo přímou zkušenost. Článek co jste poslal jsem již četla.
Chovat singl hejnového tvora je jen projev lidské bezohlednosti vůči zvířeti. Co páru nabízíte za podmínky jste opět neuvedla. Korely nebývají ve výběru partnera extra náročné, takže je velký předpoklad, že k sobě cestu najdou. Jaký čas tráví a v jak velké kleci ? Můžete dát foto 0,1 i klece?
U korel jsou mutace, které kombinovat - vzhledem ke zdraví potomků, není ideální.
Olsa (neregistrovaný)18.02.2025, 21:19:50xxx.xxx.168.237
»
Odpověď na příspěvek uživatele lupus4 z 18.02.2025, 21:02:33
Foto voliéry i korelky bych samozřejmě dát mohla, ale vzhledem k vašim nepříjemně “útočným” reakcím (aniž byste nejprve zjistil podmínky chovu, tak člověka osočujete), tak foto nedám. O životní podmínky naší korely se bát nemusíte, prostor má opravdu dostatečný (není v kleci) a nebylo to předmětem dotazu. Ještě jednou děkuji za odpověď.
Foto voliéry i korelky bych samozřejmě dát mohla, ale vzhledem k vašim nepříjemně “útočným” reakcím (aniž byste nejprve zjistil podmínky chovu, tak člověka osočujete), tak foto nedám. O životní podmínky naší korely se bát nemusíte, prostor má opravdu dostatečný (není v kleci) a nebylo to předmětem dotazu. Ještě jednou děkuji za odpověď.
Chovat singl hejnového tvora je jen projev lidské bezohlednosti vůči zvířeti.
Tento názor je “osočení” ? Tak to pak jo…je vidět, že zdraví případných potomků vám “leží” na srdci…já vím, to nebylo předmětem dotazu…
Zdravím, no nemůžete se divit, že první reakce byla jaká byla. Jak bylo už napsáno, nevíme jak velkou by měli klec nebo volieru? Korela je letec, takže čím větší tím lepší, ale dají se chovat a odchovat i kleci 100x50x100, budka zvenčí. A samečka min. ročního a dát ho vedle do klece, aby se trochu seznámili. A kdyby by krotký, tak by to byla výhoda nebo jinak jsou celkem v novém prostředí plašani! Taky se mohla poradit i mutace, ale možná tohle jde mimo Vás. Hodně štěstí, s pozdravem Zappe
Olsa (neregistrovaný)18.02.2025, 22:00:33xxx.xxx.168.237
»
Odpověď na příspěvek uživatele zjarda z 18.02.2025, 21:33:35
Děkuji za Vaši odpověď. Naopak té reakci pana Lupuse4 se divím, mohl se nejprve slušně zeptat na podrobnosti (způsob, důvod pořízení, zázemí korely). Takovéto reakce spoustu lidí odradí, od využití možnosti dotazů přes sociální sítě. U mě toho dosáhl. 👍
Olsa (neregistrovaný)19.02.2025, 10:06:00xxx.xxx.168.237
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 19.02.2025, 09:16:35
Také souhlasím, proč jsem se na to asi ptala (přidání dalšího k takto staré)? Nejspíš nechci aby byla sama, ne? To, že si pán utvořil nějakou falešnou domněnku(nepsala jsem,že máme 10let korelu, ale 10ti letou korelu) naopak můj problém není. Každopádně vše (i jakákoliv kritika) lze říct “normálně ”. Hezký den
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 19.02.2025, 10:40:09
Nemusí.
Pes je s člověkem už nějakých 10 000, možná i víc, let. Takže se už docela dost přizpůsobil. A člověk mu smečku dokáže do značné míry nahradit. Ale co tady píšou pejskaři, víc psů v domácnosti je lepší.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 19.02.2025, 10:40:09
Na tohle je těžší odpovědět. Protože ano, člověk psu dokáže do určité míry nahradit tu smečku a ten pes s ním žije už tak dlouho….. Ale když pak vidíte na vlastní oči, jak je to jiné, když není sám, díváte se na to také jinak. Jasně, bude a je rozdíl, když k devítiletému psu, který žil léta jako “jedináček” a užíval si totální pozornost, přivedete najednou dalšího psa - musí proběhnout sžívání - a když to vezmete naopak tak, že ten nový mladý pes přišel k tou stávajícímu. Ten původní bude chvíli zpruzený a je na vás abyste to odclonil/a a zařídila to hladký sžívání -který může trvat. Ale pak - prostě to vidíte, je to jinak. Je to jak odstředěný mlíko a šlehačka. A když pak vidíte jak ti dva (tři, a více 😀) spolu komunikují - leckdy i v tichosti, že byste si toho nevšiml/a - tak prostě vnímáte, že to je lepší. Je. Výrazně.
Pes je s člověkem už nějakých 10 000, možná i víc, let. Takže se už docela dost přizpůsobil. A člověk mu smečku dokáže do značné míry nahradit. Ale co tady píšou pejskaři, víc psů v domácnosti je lepší.
Budu si do paneláku muset koupit ještě alespoň dva pejsky, aby ten náš nebyl týraný. Když mám doma od mládí , už z budky papouška, kterého jsem dokrmovat od 5 dnů jeho vylíhnutí, tak není podle vás prispusobeny člověku? Píšu z mobilu ve vlaku.
Odpověď na příspěvek uživatele zjarda z 20.02.2025, 11:58:03
Doufam, ze to je brane jako ostrasujici pripad. Prijde mi to priserne. Co ti ptaci komu udelali 😵💫 a pak to nasypou do zveracu, koupi to mamka diteti jako mazla a za rok je korela v koute pretazena dekou a pak zahadne “uleti”. Pripadne pokud je to brano jako “super”, tak odchazim z portalu, protoze se zde nic nemam sanci naucit a poznat skvele nadsence a lidi. Ale snad to chapu dobre, ze takhle to vypadat nema.
Odpověď na příspěvek uživatele veverka z 20.02.2025, 12:10:09
Vážená paní, nechci být nějak neslušný a zlý, ale laskavě nic a nikoho neodsuzujte nebo je jasné, že moc toho nevíte! Na tom videu se snaží šlechtit nebo získat mutaci terčovou, která už byla, ale nějak vymizela! Za své chovateľské éry jsem toho viděl už dost a to jak u nás, tak i v Evropě i mimo tvz.třetích zemí. Všude je něco a každý má své pro a proti! A né každý může mít chovateľské zařízení z nerezu a se sprchovým zařízením,čističkami,vlhchčovači,centrálním topením,bezpečnostním systémem, ale přitom mají velké úspěchy, větší než ti v chirurgicky čistém prostředí. A jestli tady zůstanete nebo ne, tak to je Vaše věc a skvělé lidi(čest výjimkám), tak aspoň trochu pobavení😂 S pozdravem Zappe
Odpověď na příspěvek uživatele zjarda z 20.02.2025, 13:24:45
V mém pohledu je to strašné. Tohodle pána sleduji, za mě super chov, vymazlené korelky, spokojené a ano, zdali má nějakou super důležitou mutaci nevím, ale určitě má “srdce” a neodsuzuji, jen se mi to nelíbí, nikomu kdo nevidí jen tu mutaci se to přece líbit nemůže. Ještě ta jedna korela jak tam cupitá zezadu dopředu úplně ve stresu 😪