To ale není super chov veverko, jen slušné píárko běžného chovatele zaměřené na ohromení petkařů a podpoření prodeje e-schopu a těch cca 120 mladých korel které bude na podzim pravděpodobně mít k prodeji, pokud tedy nepožene korely do třetího hnízdění a pokud jsou předvedené budky všechny které používá. Proti takové snaze o zviditelnění a propagaci však nemůže nikdo nic zásadního namítat zejména když petkař, poměřující obvykle kvalitu chovu podle počtu předvedených pusinek, získá to co potřebuje. Ovšem životem otřískaný chovatel by měl postřehnout hned několik zvláštností které dojem "super chovu" kazí. Zcela pominu fakt že současné nároky na kvalitní voliéru a její funkce jsou úplně jinde než je předvedeno a než by odpovídalo standartu super chovu, protože ne každý může investovat poměrně výraznou částku. Takové podzimní balení voliery do souvislé vrstvy igelitu už za kritiku stojí, stejně tak jako nedodržování karantény patrné z následujícího videa, včetně pouštění cizích osob přímo do voliéry mezi chovné ptáky atd.. To by opravdu v super chovu neprošlo.
Pořízení samečka ke korele
Aha, to jsem nevedela. Ale vypada to krasne. Jde vubec skloubit dohromady chov, slechteni i petkarstvi? Asi ne co? Je mi z toho smutno. Ale tamto byla desna depka pro neznaleho, jako jsem ja. Pripadalo mi to jako mnozka pro psy co jsou v tv v tech sklepich. Jinak jsem samozrejme vsem chovatelum vdecna za nadherne barevne mutace a chocholky. Dekuju za vysvetleni. Jak se vlastne zazimovava voliera? Me treba prijde brutalni, ptaky z tropu nechat v zime venku. Muj mozek to absolutne nepobira.
Milá veverko, tohle To ale není super chov veverko, jen slušné píárko běžného chovatele zaměřené na ohromení petkařů a podpoření prodeje e-schopu a těch cca 120 mladých korel které bude na podzim pravděpodobně mít k prodeji, pokud tedy nepožene korely do třetího hnízdění a pokud jsou předvedené budky všechny které používá.
To je bohužel pravda, neměl jsem sílu poslouchat jeho kecy, ale projel jsem to celé a podstatnou věc, která umožní bezproblémové přezimování korel venku jsem tam nezaznamenal… Mráz není ten hlavní problém. Podstatná jsou silná bidla, bez průvanu, ale hlavně prodloužení krmného dne, neboť od ½ listopadu do 1/2 března je příliš krátký den a ptáci např. v prosinci mají jen cca od 08 - 16 šanci se nakrmit a vlastně 16 hod hladovějí…a to už je týrání…zejména když podobní “borci” tak drží i drobotinu…čili je třeba svítit nejlépe 06 - 08:00 a 16:00 - 20:00
navíc cílený odchov mutací nelze dělat v hejnu, takže panáček je prostý množitel víceméně jen pro výkup
Ty blaho. No vidite a ja si myslela, jak si zijou holky korelky. S tim svicenim jsem vubec nevedela. Ja nikdy neprekryvala sve ptacky, to odmitam, i kdyz jsou adhd. Od jakziva v zime jim rano u klece rozsvitim lampicku a vecer kdyz jdu spat zhasinam. Nejak podvedome. Uz i kvuli psum, aby kdyz je depka pocasi v zime, nebyli v obyvaku jak u duchacku. A vlastne mi tak nabiraji kalorie, pac vic papaj.