»
Odpověď na příspěvek uživatele
J5 z 20.02.2025, 10:46:13
Ano je, ne kazdy ma zajem chovat papouska na okrasu nebo mnozeni. Stezujete si, ze neni zajem o odchovy a lide dnesni nemaji o papousky zajem. Az se zmeni trh a bude kvalitni produkce pet zvirat, bude i odber. V dnesni dobe nikdo nechce divoke papousky nebo prilis velike, co pana preziji pomalu. Kdyby na trhu a i v komerci typu zverimexu a burz byla kvalitni zdrava zvirata bez nemoci, ktera jsou zvykla na cloveka, mel by o papousky zajem skoro kazdy. V andulkach, kakaricich a korelach rucne dokrmennych, mladych, krouzkovanych, zdravych, tam je potencial penez a bussinesu. Pokud se trh neprizpusobi tomu, ze na burzach, obchodech a inzerci je divoky odpad a lide chteji zvirata jako mazliky, protoze v Praze se temer neda sehnat ptak mlady krouzkovany nebo rucne dokrmeny, tak se chovat casem proste uplne prestane. Kritizujete me a me rozmazlene ptaky, zadny chov neni prirozeny. Prirozena je andula v australii. Kazdopadne vsude vidim plne voliery a klece, ale ptaku, ktere v podstate nikdo nechce. Chci prijit do obchodu nebo na inzerci a moci si vybrat pohlavi, mutaci, vek a stupen krotkosti vuci lidem. Tohle na trhu chybi. Je par lidi co to delaji takto, ale ty maji par vrhu rocne a ptacci jsou za tri dny rozebrani. Pak bych nemusela resit, ze kdyz mi umre ptacek, budu jak histerka rychle shanet andulaka k tomu pozustalemu a na vyber mam nemocny odpad z obchodu nebo risk voliery, kdy jak vidite, ac pisemne i slovne mi bylo deklarovano, ze andulka je 7tydenni, mi byla dle vseho odchycena jina. My to doma zvladneme, mame psy vymazlene poslusne na 100% a vsechny papousky jsme vzdy meli jako cleny rodiny a ochocene, ale jako kupujici citim velkou diru na trhu. Kamaradka byla vracet 6 andulek. Nez ji byla prodana mlada samicka, holt verila prodejci. Ja takova nejsem, hlavne si nepotrebuji domu zavlect nemoce, ale je treba si uvedomit, ze stejne jako psy postupne prestanou byt v podstate pracovnimi, ale spolecenskymi, stejne tak kone uz nebudou jen zavodni nacini (a buhvi zdali do budoucna konske sporty budou smet byt), ale partak a kamos a lide budou preferovat jinaci plemena a chov, tak stejne tak ubyde shanka po opustenych kockach, jelikoz dnes lide maji penize na to, koupit kocku s pp. A proto by bylo vhodne, uvedomit si, ze svet se meni a poptavka po kvalitnich zviratech je proste obrovska. Jsem pro chov pouze povinne znacenych a kontrolovanych ptacku, kontrolovanych chovech, ocividne totiz kdejaka voliera, muze byt i mnozka, je to sakra zvire dozivajici se i u tech malych ptaku, veku psa. A ano, lidi co chteji mit papousky ve voliere, s kontaktem pouze krmeni a cisteni bude ubyvat, z mladych o to opravdu stoji malokdo. Za to lidi s malou kleci, aby ptaky vubec nejak chytili, co chteli pet zvire a dostali parek divokych papousku znam mraky a je mi jich i ptacku lito. Tohle by se tim zmenilo taktez. Na bazosi se hodne lidi tydne zbavuje mazliku, protoze koupili jen ptaky na “okrasu”.