Odpověď na příspěvek uživatele SnakeFemale z 23.02.2025, 11:03:11
Zdraívm,
zkušenosti s tímto inkubátorem nemám a neznám nikoho kdo by měl. Jinak co jsem hledal tak bych se chtěl zeptat proč zamýšlíte nad koupí takového inkubátoru? Když jsem googlil a viděl cenovku tak bych osobně ty peníze použil jinak. Přepokládám, že to máte na inkubaci hadů jako jsou Krajty / Užovky / Korálovky? Pokud si ho nechcete dělat sama doma tak řekl bych, že použitý komplet inkubátor - polysterénový box, podložka s termostatem se dá sehnat do tisícovky a bude Vám stačit na takové běžné druhy. Jeden chovatel (na FB) před pár měsíci takový prodával asi za 400Kč. Já si teda dělám inkubátory sám a vejdu se do nějakých 1500. S tím, že docela nešetřím na tich “vymoženostech” co do toho rvu, ale pomocí vlastního řízení přes PMW jsem se udržel v rozmezí +- 0,1 od nastavené teploty.
Ještě jsem dohledal menší “recenze” inkubátorů a třeba to pomůže v rozhodování, ale za mě je nejlepší věc otevřít bazoš a zkusit pohledat tam.
Ono je to trochu jinak. Já už ho mám několik let doma ale mám ještě herp nursery II takže tento zatím nebyl použit. Dneska už se podle mě na českém trhu ani neprodává. Tenkrát jsem ho kupovala protože neměl takřka konkurenci. Je výborný, přesný na desetiny stupně. Samozřejmě cena byla vyšší. Ale zkušenost s ním zatím nemám, ale letos ho zřejmě poprvé použiji a tak sem si chtěla přečíst nějaké zkušenosti jiných, ale je mi jasné že ho moc chovatelů mít nebude, asi se tu prodával jen po omezenou dobu.
Odpověď na příspěvek uživatele SnakeFemale z 25.02.2025, 08:25:54
Zdravím,
jsem to původně blbě pochopil tak to se omlouvám. Jinak momentálně co jsem hledal tak se v ČR neprodává (dlouho jsem to negooglil, ale asi máte pravdu) a na Amazonu za nějakých 450€. U toho Herp nursery II vím, že se objevují problémy jako přehřívání během inkubace, odcházejí topný tělesa apod…, ale jinak často objevovaný u chovatelů. Přímo výrobce neznám a nezjišťoval, ale co jsem si všimnul tak mnoho značek má určitě toho samého výrobce - jen štítek se mění. 😃
Více bohužel už nebudu nápomocný. Jen to, že můžete zkusit pána / paní z prvního odkazu co jsem posílal výše. Na tich stránkách má na sebe kontakt (telefon a email) tak se zeptat tam. Nemyslím si, že se tady někdo najde kdo by měl nějakou zkušenost a když najde tak až za pár let což by Vám bylo už k ničemu.
Já jsem spokojený se svojí tvorbou inkubátorů. Opustil jsem od topných podložek a přešel na topný kabely, řízení za pár stovek (+propojení) , ale chce to nějakou znalost elektroniky a programování. Též mám přesnost na desetiny stupně a odchylku 0,1. Ještě si tam můžu dodělat případně noční poklesy (u náročných druhů je to vhodné) a když se člověk nudí jako já občas tak si tam může dodělat LED osvětlení, bzučáky apod… To jsou součástky který ani nekupuju, ale rozebírám je z různých spotřebičů. Zrovna bzučák s LEDkama jsem vyndal z rychlovarné konvice když už byla na vyhození. 😃
Můj první inkubátor byl také domácí výroby a také fungoval. Malé akvárko naplněné vodou, akvarijní topitko ve vodě a na vodě plavala plastová nádobka s vermikulitem a vajíčky, vše oplozené se vylíhlo ale Jeep nursery je super, zatím neudělal chybu teplota kolísá plus mínus 2 stupně ale to je v pohodě jako v přírodě. Jediný nedostatek je menší omezený prostor.