Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 26.02.2025, 09:38:43
Pes spolupracuje úplně dokonale, při šití dokonce usínal, nožku má uvolněnou a všichni ho mají za úžasnýho pacienta.
Ono je prostě složitý to obvázat, aby to nespadlo a bylo to přitom pohodlný a ránu to drželo pevně u sebe( vůbec v tom nekulhá) , udělají mu vlastně takovou jako sádru, takový kopýtko… Proloží prstíky gázou, dva stáhnou k sobě, dají gázový obvaz, ten upevní takovými strašně lepivými polštařky, co když je přiložíte špatně, tak už je neodlepíte na to dají něco jako silný filc, zase upevní a dají tam takové jako tejpy , kteté jdou vertikálně a kopírují tvar nohy a přes to dají pogumované elastické obinadlo a pak dětskou ponožku🙂, to už bych uměla sama.
Mno, moc hezky jsem to popsala..🤣
A umí to hlavně jedna sestřička, ostatní se od ní učí. My nepotřebujeme doktory, ale právě jenom ji 🙂
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 26.02.2025, 10:57:39
jj. ten obvazovy material neni za hubicku.
A to je cele okoli naucene, ze vyrazene autolekarnicky jsou moje😂 Obvazy se nezkazi, uz si doma drzim zasobicku, abych nemusela narychlo kupovat draze. I tak odhaduju, ze za 5-6k jsem byla v kazde radne porezane tlape a to veta ti psi ani nevideli 🙂 mensi zraneni za pulku….
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 26.02.2025, 09:56:56
kdyz uz se tu tohle tema otevrelo….
Vite, co je mnohem horsi situace nez ze nekdo nechce nebo nemuze zaplatit nakladnou lecbu?
Kdyz vam rozum rika, ze se ma zvire nechat uspat a narazite na veta, co by porad lecil a porad navrhuje dalsi a dalsi pokusy, vysetreni. To maloktery majitel ustoji, stat si za svym, kdyz vet dava “nadeji” . Ktera realne neexistuje. Majitel zvirete se stava pak rukojmim. A plati za city.
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 26.02.2025, 11:58:05
Jakmile jsou prachy na prvním místě a pak dlouho nic, je to špatný.
Lidi veterinářům často nekriticky věří, podobně jako lékařům, a ani je nenapadne hledat jinou možnost. Nejpodezřelejší jsou mi kliniky, které nevlastní veterinář a někdo je má jako podnikatelský záměr. Např. Jaggy, patří Chrenkovi, tomu oceláři.
Máte pravdu, prodávat marnou naději, je hnusný. Hodně ošklivých věcí se děje třeba i v onkologický léčbě..
Je mi líto i těch mladých veterinářů, kteří se do takovýho prostředí dostanou.
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 26.02.2025, 12:57:26
Ono se ty ošklivý věci dějou i v lidský medicíně, takže se člověk nemůže divit, že je to i mezi veterináři. Chce to vždycky kritický přístup a použít vlastní rozum.
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 26.02.2025, 13:56:44
Přesně tak.
To mě napadlo na tý Jaggy, že jestli se tenhle trend ještě víc prosadí v lidský medicíně, budeme fakt v háji.
Bylo to jak z hororu. Takovej ten pocit, když v nějakým filmu přijíždí sanitka a Vy tak nějak víte, že v ní nejsou opravdoví doktoři a rozhodně nejedou těm lidem pomoct.😅
Taky myslím, že s vetem by měl člověk tak nějak názorově souznít, ale už dlouho takového hledám. Věřila jsem doktoru Herčíkovi, jeho klinika byla úžasná, měli tam rádi zvířata i lidi. Jenže on zavřel a šel do důchodu ☹️.
Najít moudrýho člověka, který to bere nejenom jako zaměstnání, ale alespoň trochu jako poslání a umí zvážit všechny okolnosti, je těžký.
Teď s Doroušovou rozříznutou tlapkou chodíme na kliniku Zbraskav a jsem tam spokojená.
Ale co lékař, to názor ( pokaždý je tam někdo jiný). První to chtěl přeléčit atb a pak šít v narkóze, druhá vet řekla, že je to naprosto zbytečný šít, třetí , že se to hojí parádně, ale dá tam dva stehy, čtvrtá tam ještě jeden přidala..Chodíme tam na převazy, to bych doma nezvládla, za každý zaplatím tak tisícovku, to je hodně fér cena, protože to dělají dvě sestry půl hodiny a dávají tam spoustu materiálu. Je tam dobrá atmosféra a Dorouš tam chodí dokonce rád🙂.
To vnímám taky jako dost blbý, že přijdete na kliniku a pokaždý natrefíte na jinýho doktora. Myslím si, že by si toho pacienta vždycky měl nechat jen ten jeden, ke kterýmu se přijde poprvé. Sama si taky myslím, že těm mladým veterinářům ty kliniky vyhovují, svoji samostatnou praxi často ani nechtějí. Já naposled na klinice docela koukala na ty názory mladé veterinářky….pětiletá fena je prý na porod už stará. Hm, a v kolika by teda měla rodit, když ještě ve třech je to úplně trhlý štěně.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 26.02.2025, 17:40:59
.pětiletá fena je prý na porod už stará.
Úplně ne, ale když to vezmu podle tělesné dospělosti, tak to odpovídá ženě 35 - 40 let. Což není úplně optimální. Ale záleží taky na plemeni, teda jeho velikosti.
Ale to jste nenapsala, že by to byl její druhý porod.
Tak já jsem myslela, že se to tady už ví. Ale i kdyby, tak v 5 letech je první krytí ještě v pohodě. Znám i případy, kdy měla fena štěňata poprvé v osmi, ale do toho bych já už nešla.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 26.02.2025, 18:07:05
Kdybych si myslela, že to nedá, tak by ta štěňata neměla. Vyšetření před krytím je přece samozřejmý. Nepráskám štěňata jak Baťa cvičky, dva nebo tři vrhy na feně jsou podle mě v pořádku. S fenkou se v pohodě stíhá i jiná činnost, včetně výstav a zkoušek, protože je ve výborné kondici.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 26.02.2025, 18:14:35
A tak já vás z nějakého “množení” nepodezřívám. Snad už se, i když virtuálně, známe.
Kamarádka takhle nechala poprvé připustit 17letou kobylu. A taky to proběhlo pod veterinárním dohledem. Dala tři hříbata, to poslední muselo být utraceno (předčasný porod a s tím související nedovyvinutí pohybového aparátu). Ale to nemuselo souviset s věkem.