Článek je z roku 2016. Děkuji za reakci. Který preparát doporučite?
Zkoušel někdo
Zkoušel někdo
To už je hodně staré.Kdysi jsem to zkoušela,ale v dnešní době je řada bylinných preparátů a to je lepší než tinktura.
Článek je z roku 2016. Děkuji za reakci. Který preparát doporučite?
Používám Emanox nebo Kokcidin. Kokcidin se podává 3 dny a lze opakovat po měsíci.
Emanox lze podávat léčebně i preventivně.Ten používám už hodně dlouho a jsem s ním velice spokojená.
Oboje bez jakékoliv ochranné lhůty.
Děkuji 🙂
Abych vám tu byl něčím užitečný, prozradím vám osvědčený prostředek. Je to bylina a je zadarmo, jen za trošičku práce. Už jsem to tu někde před lety psal. Jde o pelyněk černobýl. Když kvete, najde se někde na rumišti, nebo okraji pole a nebo jiné, obyčejně zanedbané jalové ploše. Nastříhá se zahradnickými nůžkami u země, někdy to jsou i přes metr vysoké “klacky”. Svážou se asi po 10-15 ks asi 10 cm od dolního konce stvolu a zavěsí na půdě (nebo jinde ve stínu, ale na větru) na šňůru a nechají se tam. Uschnou a čekají na použití.
Jednou i dvakrát týdně se dá na každého králíka asi 15 cm toho uschlého klacku, lépe s květy a lupínky, ale není to podmínka. Ujištuji všechny, že jak to dáte do kotce, králíci vyplivnou co mají v hubě a vrhnou se na černobýl. Předávkování nehrozí, sežerou jenom tolik, kolik potřebují.
Co je neuvěřitelné je, že funguje i odumřelý černobýl i teď. Jakmile budete mít podezření, že by mohl nastat problém, najděte loňské mrtvé klacky černobýlu někde v přírodě a dejte to králíkům. Budou vám vděční a budou zdraví.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Pelyn%C4%9Bk_%C4%8Dernob%C3%BDl
To zní dobře, pelyněk je zdarma dostupný pro všechny. Rozhodně vyzkouším a pokud bude opravdu chutnat tolik jak píšete, tak nasuším i na zimu.
Nevím, zda žerou syrový. Nějak si to neumím vzpomenout.
Jo a ještě jedna prastará poučka předků. Sice šlo o dobytek, ale na králíky funguje stejně. Doslova: “jestli nemocný dobytek nechce žrát ani sušené kopřivy, už nebude žrát nikdy nic”.