Aktuálně: 2 754 inzerátů261 811 diskuzních příspěvků19 171 uživatelů

Kachny snáší vejce do vody

Markéta (neregistrovaný) 02.03.2025, 20:50:23 xxx.xxx.168.109

Zdravím a prosím o radu. Mám chovnou skupinu kachen pekingských 2 kačerů a 5 kachen. Teď snáší 4 vejce denně a tři z toho jsou na dně jezírka. Takže každý den jezírko vypouštím, vejce seberu, ani nevím jestli jsou schopna se vylíhnout. Zavírat je nemůžu, jedna snáší ve 4 ráno a jedna kolem 3 odpoledne. Neví někdo proč mi snáší do vody a co s tím? Loni bylo kachen míň ale bez problémů. Děkuji 

Anonymní (neregistrovaný) 04.03.2025, 08:33:37 xxx.xxx.9.157

Těžko radit, snad jen abyste nechala jezírko vypuštěné. Kachny se na rozdíl od hus páří i na souši a ne výhradně na vodě,takže ho tolik nepotřebují. Třeba aspoň na pár dnů až se naučí snášet do hnízda, pak zase napustit. Jiné řešení to asi mít nebude.

Tap (neregistrovaný) 04.03.2025, 08:39:21 xxx:xxx.a333:312c

Nebo může okolo jezírka dát nízký plůtek.
Vypuštěné jezírko je ale v období nejvyššího tlaku ptačí chřipky
přímo žádoucí.
Prostě je dnes moderní rodit do vody, no. 🙂

Je klidně možné, že nesnáší do vody, ale vejce se tam nějak skutálí.
Foto výběhu jste nepřidala, pak těžko odborně poradit. 

Břetislav Staněk (neregistrovaný) 05.03.2025, 18:01:17 xxx.xxx.150.72

Prostě domestikovaná plemena kachen “zapomněly jak to dělaly jejich praprapraprapředci”.Chovám kachny saské a také občas snesou vejce mimo kachník nebo do lodny co mají na koupání.U mně to bývá v době kdy nesnesou vejce v noci nebo ráno v kachníku a po vypuštění vejce prostě snesou tam“kde to na ně příjde” .

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.