Dor (neregistrovaný)03.03.2025, 08:22:06xxx.xxx.46.216
Dobré ráno, má někdo zkušenost se situací. Máme kočku v domě a u syna 12 let je podezření na alergii (ještě nepotvrzené). Kočka bydlí u dcery v pokoji, syn se s ní vyloženě nemazlí a bude těžké rozhodování co dál. Dcera kočku miluje. Dá se to nějak skloubit třeba s léky na alergii nebo je to neřešitelná situace?
Mám alergii na kočky ( zjištěnou u alergologa) a doma jsme měli kocoura, který se se mnou rád mazlil. Tři měsíce jsem užívala léky k potlačení příznaků a pak najednou příznaky vymizely. Kocoura jsem mohla ňuchňat bez omezeni nebo bez příznaků. Doktorka na alergologii mi hned po zjištění alergie rozkazovala kocoura vyhodit z baráku pryč. No neudělala jsem to a k té doktorce jsem už nikdy nešla. Teď máme venkovní kočky (nalezence) které pravidelně chodí do domu na návštěvu. Nemazlim se s nimi, občas je jen pohladim, ale nepozorují žádné příznaky alergické reakce. Asi záleží jak silné jsou příznaky, já měla jen vyrážku v obličeji. Já si prostě na ten alergen navykla. Takže v mém případě to chtělo jen čas.
Taky jsem měla kočku a na ní slabou alergii. Prášky jsem žádný nejedla, kočka mi spala každou noc hned vedle hlavy. Měla jsem ucpanej nos a musela jsem dávat pozor, abych si nesáhla rukou co jsem jí hladila do oka. Jednou jsem si musela vzít Zyrtec a to když jsem byla u mladejch v garsonce s jejich 2ma kočkama. Naše kočka s mou alergií žila krásných 22 let 😀
Dor (neregistrovaný)04.03.2025, 09:39:34xxx.xxx.46.216
Moc díky za slova plná optimismu, ta se dobře čtou. Trochu jsem doufala, že jak alergie znenadání přišla až v synově 11 letech, stejně tak může zase zmizet. Zkusíme to skloubit a uvidíme. Třeba to nebude takové peklo.