Aktuálně: 2 778 inzerátů261 038 diskuzních příspěvků19 161 uživatelů

Nemocná slinivka a játra

Maxík (neregistrovaný) 05.03.2025, 10:38:07 xxx.xxx.145.115

Dobrý den, mám hodně smutný dotaz ale už pár dnů jsem psychicky na dně. Setkal jste se někdo s tím že se váš pes dostal ze stavu, kdy selhává slinivka a játra? Hodnota bílých krvinek vyletěla a játra jsou svědčena. Začalo to zvracením před 2 dny a po návštěvě veteriny si ho tam nechali. Pořád doufáme, ale je to ubíjející.

Buggyra
Buggyra 05.03.2025, 10:46:55 xxx.xxx.198.226

Ze selhání jater dostala Kocoura antibiotika. Měl “jen” zánět. Tři dny na kapačkách a podpoře chuti k jídlu a čtvrtý den už se stravoval pomalu zase sám. Záchvat měl někdy… kolem pátého roku života? Je mu přes deset. Co se ale týče ledvin, slinivky, to měl v cajku. Nevím, jak moc je pravděpodobné, že by nějaká taková jednoduchá bakteriální infekce skočila do obou orgánů současně. No a čím mladší zvíře, tím lepší šance.

efe
efe 05.03.2025, 11:09:00 xxx.xxx.64.15

Játra mají velkou schopnost regenerace. Po akutním selhání jater (dlouhodobé užívání ATB) žila moje fena dalších pět let za dodržování diety a vyhýbání se chemii (tzn. žádné granule apod.). Hodně jsem jí dopovala bylinkama. Se slinivkou zkušenost nemám, ale taky se dá řešit dietou. Blbý u těch jater je, že v akutní fázi pes nechce žrát a je dost složitý ho rozkrmit. 

hmn
hmn 05.03.2025, 12:42:17 xxx.xxx.104.131

Maxíku, testy na nemoci přenášené klíšťaty se dělaly?

Arosek
Arosek 05.03.2025, 17:07:28 xxx:xxx.b3df:bd1e

Pokud si ho nechali na veterine, prepokladam ze na kapackach. Takze vyfasne atb, mozna i dvoje, nejakou tu glukozu a fizak a dalsi dobrutky … a pak je na nem, zda to vybojuje. 

Do budoucna je pak otazka, jestli to spadne do nejakeho chornickeho stavu, nebo se “oklepe a bude cajk”. Ta druha varianta by samozrejme byla lepsi a zadanejsi, i s tou prvni se ale da vcelku uspesne zit stastny a plnohodnotny zivot. Holt clovek vymysli dietu a podava “aditiva”.

Dulezity je zvladnout tu akutni fazi. 
Moc drzim palce!

Plaka
Plaka 05.03.2025, 22:40:27 xxx:xxx.1987:cd34
»
Odpověď na příspěvek uživatele Maxík z 05.03.2025, 10:38:07

Předchozí Vořechus měl akutní zánět slinivky, šlo tam o hodiny. Na klinice ho vytáhli hrobnikovi z lopaty, doma pak dieta, léky, v podstatě se během pár měsíců hodnoty jater i slinivky dostaly do normálu. Takže bojujte, držím palce.🍀

Maxík (neregistrovaný) 06.03.2025, 07:56:25 xxx.xxx.145.115

Díky za podporu 🌷ano včera byl na kapačkách, už ho máme doma. Má prý velkou šanci na vyléčení, tak mám aspoň nějaká optimismus. Čeká nás tvrdá dieta a ATB.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.