Aktuálně: 2 748 inzerátů261 907 diskuzních příspěvků19 171 uživatelů

Druh amazoňana do domu

Anonymní (neregistrovaný) 07.03.2025, 07:58:33 xxx.xxx.61.35

Dobrý den, koukám co je amazoňanů druhů a nevyznám se, který se nejvíc hodí do domu jako mazlíček. Chci uměle dokrmeného.

zjarda
zjarda správce
07.03.2025, 13:38:46 xxx.xxx.139.178

Zdravím, moc schvaluji Váš dotaz a rozmýšlení nad druhem!  Ano druhů je až dost…a ochočit se dá kterýkoliv, ale je otázka, co si pod tím majitel představuje? Když chcete opravdu na mazlení, hlazení, držení ho na zádech…tak to nebude jen tak, bude to chtít hooodně moc trpělivosti a času! Když Vám bude stačit, že si vezme z ruky, přiletí na zavolání,pusinkování(občas), tak to půjde a naučí se nějaké to slůvko, zvuky, melodie. To už víceméně záleží na Vás. Jinak jsou hodně chytrý, vnímavý a učenlivý. 

Já mám poprvé Am.kubánského a údajně byl ručně dokrmený(?) a za půl roku mluví své jméno pak kukuk,papat,ahoj, dává pusu, dělá různé zvuky, směje se a někdy se mi posmývá, bere z ruky i s pusy, dělá mi kaderníka a je neskutečně zvědavý na vše. Ale to hlazení a mazlení nám ještě nejde, nelíbí se mu (zatím) a pozor, dá to jasně najevo! Jinak před ním jsem měl kakadu růžový i bílý, pap.koňžský, senegalský, meyeri, amazonky černotemenné i bělobřiché, korely, andulky, alex.rudohlavý, takže celkem můžu posoudit chování uvedených druhů a v tom je amazoňan největší tvrdohlavec!  S pozdravem Zappe 

Janazevsi
Janazevsi 08.03.2025, 14:39:43 xxx.xxx.254.141
»
Odpověď na příspěvek uživatele zjarda z 07.03.2025, 13:38:46

Sousedi mají modročelýho,  je mu tedy už 18 let, ale mluví jako starosta, zpívá, píská, napodobuje zvuky, je neuvěřitelný. A mazel k domácím.

veverka
veverka 11.03.2025, 05:26:14 xxx:xxx.bbb7:19cf

Doporučuji a.žlutohlavého, hlavně pokud jste veselá kopa, baví vás hudba atd. Jsou to nadaní muzikanté 🤣 ale do bytu to nejde, leda by sousedé měli stejný hudební vkus nebo byli hluší

Anonymní (neregistrovaný) 13.03.2025, 10:05:14 xxx.xxx.61.35

Děkuju všem. Je pravda že hodně rozmýšlím aby byl vybrán ten správný papoušek. Teď jsem i v pozici, že bych bral i menší druh jako běločelé nebo i amazónky, ti jsou krásně vybarveni. Ale strašně málo lidí tyto druhy dokrmuje umělě.

zjarda
zjarda správce
13.03.2025, 10:52:16 xxx.xxx.139.178

Zdravím, tak Am.běločelý by mohl být v pořádku, ale Amazonky hlavně rod Pionites hezky dokáží hulákat, ale jsou to vážně krasavci a klavni👍 A že se ručně nedokrmují není pravda, musíte si počkat na sezónu, která by už měla frčet. S pozdravem Zappe 

Anonymní (neregistrovaný) 14.03.2025, 13:20:15 xxx.xxx.61.35

Mě taky napadlo, že nebude teď nejšťastnější doba shánět ručně dokrmená mláďata. Počkám si pár měsíců nic mě netlačí.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.