To jsme to dopracovali.
Stačilo by: nemám podmínky, nemám zvíře.
kometa:co fakt zkusit tu Kláru Nevečeřalovou
Proto jsem ji radila. Pár dílů s ní jsem viděla a přijde mi, že opravdu dokáže kvalifikovaně poradit.
A nespokojená a nevyřáděná je ta kočka určitě.
Kluk ty pořady natáčel a říkal že opravdu má velký úspěchy s kočičkama
Ono je sice hezké pozvat si p. Nevečeřelovou - ale pokud nejste z Prahy konzultace se může prodražit. A podle mého by se minimálně měla s kočkou sejít, když už má tak velké problémové chování, online konzultace podle mého nepomůže.
No to určitě kočku vidět naživo, nějaký kurz je k ničemu. Je nutné vidět prostředí, chování kočky, majitelů atd.
edit - no levné to asi nebude, ale jestli už jsou velké majetkové ztráty, tak to už je asi jedno.
Jojo, proto jsem to zdůraznila, že už se to tady objevilo a v mém okolí je přímo člověk, co byl spokojený, nejen nějaký televizní záběr.
To jsme to dopracovali.
Stačilo by: nemám podmínky, nemám zvíře.
Nějak zapadla ta alergie partnera na kočičí srst…..pak je otázka, zda vůbec něco se stávající kočkou plánovat jiného, než jí hledat nový domov.
Případně partnerovi, samozřejmě…😇
No ale já si nemyslím, že zadavatelka původně neměla podmínky. Měla dům, tedy pro kočku prostor, měla kočičího partnera, snažila se s kočkou chodit ven….. A přes to, z nějakého důvodu vznikla potíž. A zadavatelka hledá, jak ji řešit. Nevnímám tu nic špatně. To že kočka je nespokojená neznamená, že se majitelé nesnaží.
Myslela sem, že to bylo provizorní bydlení. (je to fuk)
Kilian:…na takovéto kočce by se vůbec nemělo chovat…
Navíc nevíme, jestli má PP. Pokud ne, tak ta povaha taky může být jinde.
kometa:Navíc nevíme, jestli má PP. Pokud ne, tak ta povaha taky může být jinde.
Jsem si jistá, že PP nemá. To by pak nevznikl rozpor mezi datem narození ve dvou očkovacích průkazech.
že se majitelé nesnaží.
Snaží, ale většinu rad smetla ze stolu. Chodit s kočkou ven může i v novém bydlišti. Pokud to teda není sídliště se spoustou psů.
A potíž vznikla až po přestěhování, jestli jsem tomu správně porozuměla.
Odberryho:Jsem si jistá, že PP nemá. To by pak nevznikl rozpor mezi datem narození ve dvou očkovacích průkazech.
Takže kdo ví, jak moc je to ragdoll. A čím vším je mixnutý.
Jen mi to všechno připadá ujetý. Terapeuty dětem, kočkám, psům … Teď jsem někde četla “příběhy” lidí cca od 25 let do 50. Všichni naříkali, jak máma facka, táta facka, školka šikana, škola šikana, dál jsem nečetla, ale zřejmě to pokračuje v práci peklo … kdyby se smířili s realitou, měli by lehčí život. Nějakej řád snad musí být a nemůžu mít, nač si vzpomenu, počkám až to půjde=podmínky.
by se minimálně měla s kočkou sejít,
Však jo. Neměla jsem na mysli on line kurz, ale návštěvu na místě. Chápu, je-li zadavatelka daleko od Prahy, pak to padá. Ale za zeptání nic nedá, třeba by padly další nápady, které tady nikdo z nás nemá.
Pokud je blízko od Prahy, tak se bude nyní konat For Pets v Letňanech, kde by Nevečeřelová měla mít v poslední sobotu v březnu přednášku. Osobně bych sama měla jednu otázku na p. Nevečeřolovou - ohledně kluků - tak uvidím, jestli si neudělám výlet do Prahy.
. Chodit s kočkou ven může i v novém bydlišti
no to právě asi, ne, jestli se nepletu, tak píše, že je lekavá?
A potíž vznikla až po přestěhování, jestli jsem tomu správně porozuměla.
No to právě přece ne, psala, že už to dělala v původním domově, kde měla prostor, a druhou kočku k dispozici.
Tak paní Nevečeřalová není terapeut, je to člověk, který kočkám rozumí a prostě přijde, prohlédne prostředí, chování zúčastněných a navrhne řešení. Tak stejně, jako když má člověk nějakou potíž se psem - buď se to dá vyřešit na cvičáku, nebo leckdy je zapotřebí, aby lektor psa viděl v reálu, vč. chování majitele /špatné načasování reakcí v dané situaci atd/
Ale v původním bydlišti s ní ven chodili.
To vím. Ale začala řešit až po přestěhování v jejích dvou letech. Do té doby to asi zase tak moc nevadilo. Jinak by se ptala dřív. Si myslím.
Ano ale v klidnějším prostředí - on je opravdu rozdíl pokud je kočka na soukromé zahradě, a někde před panelákem, kde je stovka psů. (soudím podle sebe - takto venčíme pouze na chodbě.)
Podle mého hlavním řešením je rozšíření prostoru o horizontálně a přidání poliček, můstků, lezeckého vaku…
…nějak mi z toho vychází, že ne….do plemene se musí investovat aby bylo povahově takové jaké se anoncuje….na druhou stranu jim, ale člověk musí dát adekvátní podmínky a péči aby takovými mohli být i nadále…mám dva ragdolly od dvou různých chovatelek a splňují vše co o nich kde kdy bylo napsáno dokonale…holt to ale něco stálo a stojí…