Dobrý den, v pátek jedu se svou border kolií k veterináři. V posledních asi 2 týdnech začala mnohem víc pít. Dolevam misku každý den a další den je úplně vypito a to ještě pije při venčení venku. Mám obavu na játra nebo ledviny. Co nás čeká? Bude brát krev a testovat nebo jiný způsob? Kdy budou výsledky? Nejradši bych jela zítra ale to má doktor zavřeno. Na krmení se nic nezměnilo. Dostává granule, stejnou značku už léta. Fence bude teď 7 let.
Nemá v předchozích pár týdnech odháráno? Taky to může být cukrovka. A taky milion dalších věcí. Takže ano, měl by odebrat krev, popř. další potřebná vyšetření dle jeho podezření.
No uvidíme kdo se trefil a co nás čeká, jedu tam už dneska nakonec. Jediná jistota z toho co padlo, že to nebude březost. Štěňata nikdy neměla. Dle veta co tak řekl po telefonu buď cukrovka nebo zánět dělohy.
Ještě bych přihodila k možným diagnózám nemoci z klíšťat. Můj pes takhle šíleně pije kvůli anaplasmě. Bohužel chronické, takže když ho to chytne, dostane kůru antibiotik, bere průběžně ostropestřec, ale zatím se to vždycky vrátí, třeba po půl roce, po roce, a vždy zaberou jen ty ATB.
Takže…. včera návštěva veterináře. Prvně ultrazvuk, bez problémů. Pak odběr krve, měla jsem se rozhodnout jestli otestovat jen na cukrovku za 200 Kč nebo na všechny nemoci za 800 Kč. Samozřejmě jsem dala kompletní rozbor ale nic se neprokázalo. Je zdravá, což jsem samozřejmě ráda. Jediné co se změnilo od minule, že přibrala, má 19 Kg a je hrozně žravá, asi se zvedla i spotřeba vody ale to teda dost razantně.