Aktuálně: 2 699 inzerátů230 278 diskuzních příspěvků18 556 uživatelů

Magnetická rezonance

Heduš14 (neregistrovaný) 12.03.2025, 21:02:45 xxx.xxx.203.230

Dobrý den, dnes mi bylo doporučeno nechat u psa udělat neurologické vyšetření a magnetickou rezonanci, pokud se jeho stav do zítra nezlepší. Praze mi byla doporučena veterina Jaggy, AAvet a Vetcentrum Duchek, nemáte tu někdo zkušenosti některou z těchto klinik nebo s nějakou jinou. Děkuji za odpověď 

Arosek
Arosek 12.03.2025, 21:10:09 xxx:xxx.9f17:2312

Osobne bych jela na Melnik k panu MVDr. Hanusovi Vebnemu, coz je jeden z nejlepsich neurologu ktere znam

janaa
janaa 12.03.2025, 21:14:58 xxx:xxx.3a0c:192b

Za Prahou můžu doporučit Vetpark,buď Brandýs nebo Neratovice

Plaka
Plaka 12.03.2025, 21:23:29 xxx:xxx.1987:cd34

Neporadím s výběrem veta, ale všimla jsem si, že jste psala na Librelí téma. Ze svých zkušeností bych tipla, že problémy psa mohou mít opravdu souvislost s Librelou, můj pes měl podobné neurologické nežádoucí účinky. Pokud to není akutní, počkala bych, a další L. dávku už v žádném případu nedávala.

Heduš14 (neregistrovaný) 13.03.2025, 01:37:54 xxx.xxx.203.230
»
Odpověď na příspěvek uživatele Plaka z 12.03.2025, 21:23:29

Taky bych se přikláněla k tomu, že to mohla způsobit Librela, ale jde o to jak ještě dlouho čekat. Stalo se mu to v úterý ráno a hned jsme letěly s přítelem na veterinu, dostal injekci kortikoidů, léčí to jako mrtvičku. Ve středu jsme byly na kontrole dostal další injekce, už byl trochu lepší skoro vůbec nevravolal, ale oči mu ujíždí a tikají pořád. Dneska odpoledne nás čeká další kontrola. Librelu neměl poprvé, v průběhu loňského roku už mu ji třikrát píchli a byl bez problémů. Další mu píchnout nedám.

Vašemu pejskovi taky ujižděli oči? A jaké měl ještě nežádoucí účinky.

Plaka
Plaka 13.03.2025, 02:15:55 xxx:xxx.1987:cd34

Oči ne, ale hlavu na stranu nosil, jak když zánět od zubu nebo od ucha, byl pod dohledem xy vetů na klinice. Pak autoimunitní zánět v čelisti, nemohl otevřít tlamu naplno, však jsem to popisovala live vedle na L. tematu, hodně stránek na čtení. Nevím, jak je váš pes starý, já měla “relativně” mlaďocha 8letýho, u něj se poskládalo všechno špatně, měl snad všechny možné popsané NÚ od dermatitidy, ataxie, neuro trabls. Mno, po pravdě, co vám na MR a tak dále řeknou? Vycházím z předpokladu, že za to mohou NÚ Librely - to jsme řešili a jediná rada byla to čekání, jak dlouho, se tehdy nevědělo. Určitě třeba nějakou podpůrnou léčbu vedlejší po domluvě s vety praktikujte, ale jestli to je kvůli L., tak opravdu jen čekat. Až se ta prolomená bariéra nějak obnoví, pes se zlepší. Nebo taky ne, a pojedete ho uspat. Držím palce. 🍀

Heduš14 (neregistrovaný) 13.03.2025, 06:13:59 xxx.xxx.47.127

Když jsme s ním byly v úterý poprvé na ty veterině tak pan doktor povídal, že kdyby to byla mrtvice tak bude taky nějakou dobu trvat než se ty oči srovnají a nebo to muže byt i něco jiného (krvácení do mozku, nádor). No a včera na kontrole mi zase mladá doktorka doporučovala co nejdříve udělat neurologické vyšetření. Psovi je 12let a kromě toho ujíždějí oči a že sem tam z lehka zavrávorá tak vypadá normálně, pokud se nezhorší. Žere, pije je aktivní a ani mu to nevadí. Taky je dva měsíce po operaci kolene tak jestli by to nemohlo mít nějakou souvisloust. Uvidím jak dopadne dnešní kontrola a pak se rozhodnu jestli tu neurologii zkusím, aspoň nějakou konzultaci pro začátek. 

Doron
Doron 13.03.2025, 08:32:39 xxx.xxx.166.146

Mám s klinikou Jaggy nedobré zkušenosti.

Kde vám ji doporučili, jestli se můžu ptát ?

Vyšetřeni MR tam stojí, tuším, 25 000kč , to není malá částka..

Zrzavci
Zrzavci 13.03.2025, 08:40:31 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 13.03.2025, 08:32:39

No a já tady přemítám, jako laika - co ta nemalá částka přinese- přinese řešení v případě mrtvičky? Přinese řešení v případě Librely? přinese řešení v případě nádoru?

Co myslíte? Může to vyšetření napomoci léčbě? U Librely je řešení - počkat, nedávat. U mrtvičky podpůrná léčba a čas a u nádoru - je léčba?  Neposoudím jako laik , zda to dává smysl to vyšetření udělat.

janaa
janaa 13.03.2025, 08:56:04 xxx:xxx.d4b3:9a1

Taky bych to tak viděla, tak drahé vyšetření má smysl dělat,když jeho výsledek může vést k potvrzení diagnozy,se kterou se dá něco dělat. Pokud pes prodělal mrtvičku,tak na to léčbu má, pokud je to nádor, tak ho v tomhle věku asi nikdo operovat nebude,ani když by byl operabilní, chemoška atd je taky nesmysl. A pokud to bylo Librelou,tak se dá jen čekat. Btw vestibulární syndrom byl vyloučen?

Zrzavci
Zrzavci 13.03.2025, 09:08:38 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 13.03.2025, 08:56:04

Děkuju za  potvrzení.  On by mě můj vet v takovém případě vedl sám, kudy jít, protože není zastáncem zbytečného a nemusela bych dlouze přemítat. Ale říkala jsem si, zda se na to popsané dívám správně.

Heduš14 (neregistrovaný) 13.03.2025, 12:01:20 xxx.xxx.47.127

Veteninu Jaggy mi doporučili v Monádě Českém Brodě kam sním teďka jezdím, ale pokud bych s ním musela opravdu na neurologii  tak radši pojedu někam jinam.

janaa
janaa 13.03.2025, 12:59:27 xxx:xxx.d4b3:9a1

Tak zrovna do Jaggyny bych šla,jen kdyby šlo o minuty, a byla za rohem.

Arosek
Arosek 13.03.2025, 13:53:41 xxx:xxx.d60c:9d93

On to taky muze byt vestibularni syndrom, napriklad. 

Ale i ja se klonim k tomu, ze vysetreni na MR ci CT je ve vetsine pripadu spis tahani penez nez co jineho … 

Byt to moje zvire, zajdu za neurologem kteremu verim na vysetreni, a pak bychom asi oba chvili pockali za vydatne podpory Milgammy a Karsivanu … 

Heduš14 (neregistrovaný) 20.03.2025, 22:14:00 xxx.xxx.203.230

Tak dávám po týdnu vědět jak na tom aktuálně pes je, kdyby náhodou měl někdo podobný problém. Pes už je v pořádku, reagoval na léčbu, oči už mu neujíždí a ani nevrávorá. Jediné co se mu nesrovalo je, že mu pravé oko reaguje pomaleji na světlo a zornice se nestáhne tak jako u levého oka (anizokorie). Na neurologickém vyšetří jsme zatím nebyly. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.