Přehlédl/a jste, že o okupaci mi nešlo, ale o ten začátek, který byl úplně špatně, v tom rozhlase, v té době. Ta doba stála za……netřeba příkoří (nemám lepší výraz) zveličovat. Ale v 60. letech už tu nebyl všeobecný koncentrák, byla to doba uvolnění a kulturního vzestupu. Vystupovali tu umělci ze “zlého západu” a naši jezdili tam. 67. a přelom - čas velké naděje……a o to bylo horší, že to srpen utnul a pohřbil. A tuhle atmosféru by mělo umělecké dílo zachytit, i když to není dokument - nebo právě proto. Není tady na tuhle debatu prostor.
A jak to teda měli natočit?
Dnes jsem film konečně viděla a myslím si, že Mádlovi se to moc povedlo. Hlavně ten 21. srpen, tak autentický, že z toho člověka mrazí.
Dnes jsem film konečně viděla a myslím si, že Mádlovi se to moc povedlo. Hlavně ten 21. srpen, tak autentický, že z toho člověka mrazí.
My už jsme to měli jen z doslechu, z pár nějakých záběrů, co se objevilo. Ale vtažením do toho děje, to udělá úplně jiný efekt. Mě ne, že mrazilo, mě představa, že bych v té době byla, žila, úplně udělala fyzicky nevolno👎
My už jsme to měli jen z doslechu, z pár nějakých záběrů, co se objevilo. Ale vtažením do toho děje, to udělá úplně jiný efekt. Mě ne, že mrazilo, mě představa, že bych v té době byla, žila, úplně udělala fyzicky nevolno👎
Ve vesnici, kde jsem se narodila, bývají 21.srpna hody, já byla tehdy v kočárku, když začaly jezdit přes vesnici tanky. Samozřejmě si to nepamatuju, ale vím to od mamky. Měla opravdu strach, že bude válka.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 04.01.2026, 00:10:14
No já film vydělá a můžu jen souhlasit, že Mádlovi se povedl má u mě 👍.
Mě bylo 8l et a dobře si tu dobu pamatují páč jsem byla u Krsné na prázdninách v Bratislavě a maminka mi zůstala v Karviné. Jako dítě jsem vše vydělá s první ruky i cítila ty emoce a já měla neskutečný po celou dobu strach. Víc nemá se cenu o tom rozepisovat kdo chce pochopí kdo ne nepřesvědčte ho ničím.
Mezi svátky jsem koukala(poprvé) na Bardotku ,,A bůh stvořil ženu". Vůbec nevím, jak bych ten film definovala, slušně řečeno, o malé koketě. Byla krásná, řekla bych pro chlapy musela být neodolatelná, to chápu. Nevím, jestli tak divně chodila(jak gejša😏) nebo se tak v té době chodilo(měla baleríny nebo byla bosa) ale chvílema mi to přišlo až směšné, připadla mi jak tučňák😜
A není ta Aristokratka něco pro děti? Jen jsem zahlédla část nějaké ukázky…
Hraje tam Vilhelmová…V prvním díle,jen “Aristokratka”-tu jsem viděla..dostanou v restituci zámek “Kostka”…Je to taková komedie,jak píše Sarah…Ale už nevím přesně ten děj…Ale začli dávat znovu “Zlatou labuť”..v neděli ráno v 8,30 na Nově..
Včera večer jsem někde našla “Janžurku”..Bylo to zajímavé..Natáčely to její dcery-autentické povídání,natáčení z domu..ukázky filmů..I povídání jak to bylo,když měla zákaz…
Já už vím, co je to za film, viděla jsem ukázky, když byl navržený, snad na Oskara? Každopádně nevím, jestli to chci vidět. Není to o zvířatech, ale je to o utlačování menšin a to taky psychicky nedávám. Nekoukám na rasistické filmy, např. o Ku Klux klanu apod. Nikdy jsem nekouknula ani na Zelenou míli. Kd\si jsem omylem nějaký právě o kukluxlanu viděla a měla jsem z toho hnusný zážitek na mnoho let. Takže spíš počkám, co na to ostatní sledující😉
Mezi svátky jsem koukala(poprvé) na Bardotku ,,A bůh stvořil ženu". Vůbec nevím, jak bych ten film definovala, slušně řečeno, o malé koketě. Byla krásná, řekla bych pro chlapy musela být neodolatelná, to chápu. Nevím, jestli tak divně chodila(jak gejša😏) nebo se tak v té době chodilo(měla baleríny nebo byla bosa) ale chvílema mi to přišlo až směšné, připadla mi jak tučňák😜
My byli u tchýňových a ti na to koukali, můj muž s nima. A ptám se ho, jaký to bylo? Muž: ani nevím, prostě jí všichni hrozně chtěli. Další večer Pařížanka, ptám se muže, o čem to bylo, bylo to dobrý? Můj muž: to samý, jak včera, všichni jí hrozně chtěli 🤣.
Na ČSFD si každý může přečíst, o čem to vlastně je. Je to v podstatě krimi a jo, je to o utlačování menšin, ale právě proto je ten film dobře hodnocený, protože na to upozorňuje. O přírodě je to trochu taky a taky o zimě a sněhu. 😉 Viděla jsem ho myslím 3x a podívám se zase. Jsem toho názoru, že je dobře, když se o různých problémech mluví a točí se o nich filmy.