Tak jako parťák Pokáče, kdyby se zdál Pokáč sám někomu okoukaný. Na koncertě určitě oživí. Jinak - pokračování Pokáče.
Jen pozn. k VŠ : Matfyzák na disku nemá chybu, ta honička u zkoušky je slabší. Ta zmínka o testu….Je to už dávno: zkouška z mikrobiologie - testy - asi 10 druhů - to se v životě nemůžu naučit…..naučily jsme se s kamarádkou jeden. A pak jsme uhádaly, že jsme vlastně jen špatně přečetly číslo testu. A co myslíte? Za 1 😉
Odpověď na příspěvek uživatele Repta-A-Repta z 28.12.2025, 14:29:09
Poslechla jsem si všechny.."teta s křečkem" je už i na hudebním….Přirovnala bych to,jak moje dědi měly v dětství Dádu s “žížalou” a jí podobné písničky….tak tyhle písničky jsou bezva pro dnešní děcka..Mně se aspoň líbily🙂🙂
Za mě: silný příběh, skvěle natočený, víc k tomu snad ani není, co dodat, snad jen, že Mádl překvapil👍Možná ne ty, co už jeho nějaký režijní počin viděli, já ne. Velké mínus je za zvuk a celkem by mě zajímalo, v čem je u českých filmů ten problém daný? Je to točeno vyloženě pro kina a v telce je to pak úplně na ho.no? Každopádně by si na to měli dát pozor, dost to ten film pak degraduje, když polovině mluveného slova člověk nerozumí👎 A to nemyslím jen nás, hluchou část rodiny, stěžovali si i ti, co slyší normálně.
Za mě: silný příběh, skvěle natočený, víc k tomu snad ani není, co dodat, snad jen, že Mádl překvapil👍Možná ne ty, co už jeho nějaký režijní počin viděli, já ne. Velké mínus je za zvuk a celkem by mě zajímalo, v čem je u českých filmů ten problém daný? Je to točeno vyloženě pro kina a v telce je to pak úplně na ho.no? Každopádně by si na to měli dát pozor, dost to ten film pak degraduje, když polovině mluveného slova člověk nerozumí👎 A to nemyslím jen nás, hluchou část rodiny, stěžovali si i ti, co slyší normálně.
Kdyby to bylo sci-fi, které se odehrává v zemi nikoho ( podobně jako Prázdniny v Římě, kde ta princezna taky byla odnikud )…..Ale protože se to tváří napůl jako dokument, kdyby tam byli rozhlasoví Ferda a Herda, ale proč skutečná jména ? …..…tak je to nehorázná slátanina. Snad buď román nebo dokument !
Nepřijde mi nic divného na tom, že se odehrává nějaký smyšlený příběh na pozadí skutečných historických událostí, i s jmény těch, co se tam účastnili. Takových filmů, příběhů někoho, např. na pozadí 2.světové války jsme přece viděli jako děcka desítky. V podstatě všechny historické filmy jsou tímto způsobem pojaty jinak ano, jinak by to nebyl film, ale čistě jen dokument.
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 02.01.2026, 18:56:06
kdo včera koukal na Vlny
Já je viděla loni (vlastně u předloni) v kině. Školní akce. A líbilo moc. Překvapilo mě, kolik dětí si to vybralo - měli ještě druhou možnost, nějaké fantasy.
Film je inspirován skutečnými příběhem, na ČSFD má velmi vysoké hodnocení. Do kina jsem neměla příležitost se dostat, tak jsem ráda, že se můžu podívat na iVysílání. Když už ty poplatky platím, že jo. 😁
Já se nedívala..viděla jsem jen kousek-jak začly autentické záběry z té doby,jsem to přepla..Mě dělají zle všeobecně válečné(autentické) snímky..A nemusí se tam zrovna střílet..Jak si prd pamatuju,tak tu dobu přímo ano.. tanky,co jely kolem našeho,a otec nás budil “bude okupace,vstávejte..bude měna,pojedem nakupovat”..Mama byla tehdy rok na psychině..mě bylo 12.starala jsem se o domácnost…Já se bála,že bude válka,otec bojoval za války se Svobodou u Dukly,Sokolova…Kolovaly příběhy,jak osobák se dostal mezi tanky při předjíždění a tanky ho sešrotovaly..A pak ta střelba v Praze…Bylo to v rádiu dost dramatické-otec to sledoval…U nás nápisy na zdech “Moskva 2000km” a šipka a ještě jiné..Báli jsme se s bráchou…
Film je inspirován skutečnými příběhem, na ČSFD má velmi vysoké hodnocení. Do kina jsem neměla příležitost se dostat, tak jsem ráda, že se můžu podívat na iVysílání. Když už ty poplatky platím, že jo. 😁
Jenže ten příběh není skutečný (nepíšu o 68., ale už od začátku). Ten masakr studentů na Strahově. Poptejte se, ještě žijí pamětníci. Ta policie tam nastupovala jak římské legie. Je to natočené na efekt a zcela lživě. Jako americká detektivka, právě bez historického podkladu, by to bylo dobré.
Jenže ten příběh není skutečný (nepíšu o 68., ale už od začátku). Ten masakr studentů na Strahově. Poptejte se, ještě žijí pamětníci. Ta policie tam nastupovala jak římské legie. Je to natočené na efekt a zcela lživě. Jako americká detektivka, právě bez historického podkladu, by to bylo dobré.
Ta policie ve skutečnosti do nich najela auty. Ale to je jedno. Už to tu padlo, není to dokument, je to film na pozadí skutečných událostí.
Takových filmů ale je…třeba Chlapec v pruhovaném pyžamu nebo Nabarvené ptáče, ty nejsou podle skutečnosti vůbec nebo jen velmi vzdáleně, ale nikomu to nevadí.
já slyšela o tom “nabarveném ptáčeti”,a cíleně se nedívala..O tom druhém nevím,ale vyhýbám se nějakým citovým..Já neviděla ani “Gumpa”..
Na to Nabarvené ptáče jsem se taky cíleně nedívala. Možná někdy. Chlapce v pruhovaném pyžamu jsem viděla, je to taky natočené podle knihy a stát se to opravdu nemohlo. Prozrazovat ale zápletku a konec nebudu. Nevím, jestli to hraje na city, asi jo, protože hlavními hrdiny jsou děti. Na Gumpa se klidně podívej, já jsem ho i četla.
Tak ono jakékoliv drama se skutečnou událostí jen inspiruje do větší, či menší míry, to ostatní je to DRAMA. Je to z toho důvodu, aby film zaujal diváka a udržel jeho pozornost po celou dobu svého trvání. Jiným případem jsou pak dokumentární filmy, kdy jde tvůrcům o co nejpřesnější zobrazení reality.
Co se týče filmu Vlny, byla do děje přidána dějová linka technika, jehož očima je děj vyprávěný. Ale popsané incidenty průběhu okupace byly skutečné. Je vcelku běžné, že se takové události zhustí do okruhu hlavních postav, ač se jich skutečně netýkaly.
Odpověď na příspěvek uživatele list z 03.01.2026, 19:44:11
Přehlédl/a jste, že o okupaci mi nešlo, ale o ten začátek, který byl úplně špatně, v tom rozhlase, v té době. Ta doba stála za……netřeba příkoří (nemám lepší výraz) zveličovat. Ale v 60. letech už tu nebyl všeobecný koncentrák, byla to doba uvolnění a kulturního vzestupu. Vystupovali tu umělci ze “zlého západu” a naši jezdili tam. 67. a přelom - čas velké naděje……a o to bylo horší, že to srpen utnul a pohřbil. A tuhle atmosféru by mělo umělecké dílo zachytit, i když to není dokument - nebo právě proto. Není tady na tuhle debatu prostor.