Zdravím, tak je to možné, že si dva prostě nesednou. Ale nepíšete jak dlouho jsou už spolu? A když jste nového anduláka pustil rovnou k ní a do jejího prostoru, tak je to od ní normální reakce - ona je “paní domácí”. Nový měl být v menší kleci nějakou dobu zavřený, aby měli čas si na sebe zvyknout! S pozdravem Zappe
Odpověď na příspěvek uživatele zjarda z 04.04.2025, 21:46:18
Dobrý den, ne ne, má svoji klec. Tak v 10 h je pouštím a on pak letí k ní. Pak lécou na svoje hřiště. Ona je krotká, tak létá za námi po celém bytě. On je neochočený, tak si drží odstup.
Když ona odletí, tak řve jak Tarzan. Jinak je neaktivní ,ňouma.
Jsou spolu tak měsíc. Chovatel mě řekl, že je to normální, že si prostě nesednou. Nemají přirozený výběr.
Zdravím, tak přirozený výběr bych u tohoto druhu neřešil. Každý má svojí klec a to muže být ono, nevidí na sebe a to si budou těžko zvykat. Andulky jsou společenské a když jste pořídil druhého, tak měl být, tak týden zavřený v menší kleci, ale aby ona mohla po ní lozit a zkoumat. Pak pustit je ven spolu a při zavření už jen do jedné kleci spolu. Jinak tam mají více hraček než děti ve školce, určitě bych to protřídil, přírodní bidélka a větvičky, zavěsit klásky prosa, už je pampeliška, tak udělat svazek,namočit a pověsit nebo andulky moc rádi tím prolézají a vlhčí se a samozřejmě jí uštibují. Jo a bidélka k sezení se dávají 2 nahoru proti sobě a 1 dolů většinou před misky. A koukal jsem do těch misek a v té jedné nevím co je a v druhé nějaké granulky? Prosím Vás, andulky potřebují různé druhy prosa,nahý oves,lesknici,kardi, klasové proso, ovoce a zeleninu,vitamíny Roboran, bílkoviny(vař.vajíčko), minerální písek, sépie, zelené(pampeliška i květ ,ptačinec,nať petržele i mrkve),větvičky k okusu(vrba,lípa,trnka). S pozdravem Zappe
Máme doma rok a půl starou Výstavní Andulku. Je to holka, i když se jmenuje Čenda. V poslední době byla bez zájmu, smutná.
Tak jsem jí pořídil obyčejného anduláka modré barvy. Prostě krásného Výstavního samce jsem nesehnal.
A ptáci si nesedli. Neustále se po něm ohání zobákem.
Asi jí budu muset sehnat jiného parťáka. Stává se to i Vám?
Hezký večer.
Stává se mě to každou sezónu a to i u běžných druhu Austrálie , u zpěváku pravidelně , letos u neofem tyrkysových opalinu , samička tvrdé odmítala přiděleného samce naštěstí mám možnost výměny . Chovu zdar.