Hrdlička chechtavá má spoustu mutací a každým rokem se objevují nové. Například bílé krajkování u divoce zbarvených, různé nové rázy u mutace straka, tvary chocholek, barva oka. V češtině jsem ale nenašel nic o dědičnosti. Například fialový krk u phao, barevnost ocasu u skořicových (některé méně kvalitní mají zvrchu ocas vybledlý). Jak se vyznat v genetických tabulkách u hrdliček?
Pokud se to chovateli podaří ustálit, bude barevná paleta hrdličky chechtavé obohacena o další barvu - cihlová nebo vínová aod hrdličky jihoasijské. Připomíná mi to, když přišel u dříve jen hnědých a žlutých kanárů převrat a křížením s čížkem ohnivým byl získán červený faktor. Od té doby jsou červení a oranžoví kanáři nejvíce oblíbenými barvami. Dědičnost je stejná jako v rodičovském druhu.
Hrdlička chechtavá má spoustu mutací a každým rokem se objevují nové. Například bílé krajkování u divoce zbarvených, různé nové rázy u mutace straka, tvary chocholek, barva oka. V češtině jsem ale nenašel nic o dědičnosti. Například fialový krk u phao, barevnost ocasu u skořicových (některé méně kvalitní mají zvrchu ocas vybledlý). Jak se vyznat v genetických tabulkách u hrdliček?