Děkuji moc za názory. Kopřivy mám teď už skoro metrové za zahradou.
Dočetl jsem se že krmení kopřiv napomáha proti nemocem /kokcidioza mor myxomatoza/ je to pravda
Dočetl jsem se že krmení kopřiv napomáha proti nemocem /kokcidioza mor myxomatoza/ je to pravda
Kopřivy jsou zdravé na trávení, je to vláknina, obsahují minerály,vitamíny. Takže pokud králíky nepřekrmíte zrním,granulemi ,tak v rozvoji kokcidiózy pomoci mohou stejně jako jiná vláknina. Ale proti moru,MXT je tedy neochrání.
Po kopřivách mají krásnou srst a jsou v kondici. Proti nemocem kopřiva nepomůže, na to je očkování.
Kopřivami nekrmím,občas přidám sušené kojícím samicí,přesto mají králíci krásnou srst a jsou v kondici.
Tak jistě. Nicméně jak začnou kopřivy je všechno snazší.
Dávám raději bršlici .Můžu ji nasekat kosou,nemusím ji krouhat a míchat se šrotem.Při množství králíků co máme je to jednodušší.
Tu mi odmítají žrát.🙄
Naši ji milují,ale musí být mladá. Naštěstí rychle obrůstá.
Kopřiva je “nejvýkonnější” bylina a je nejen plná bílkovin, ale také minerálů a asi i vitaminů. Domnívám se, že díky kopřivám získají králíci skvělou kondici a pak jsou odolní proti většině nemocí. Na některé nemoci samosebou ani kopřivy nepomůžou.
No a k bršlici. Králík není idoit a ví, co nemá žrát. Bršlice sežere jen malé množství a pak raději nežere. A jestli jí chovatel králíkovi vnutí zakamuflovanou do nějaké šmakulády, pak je to proti přírodě. Příroda ví, co je pro zvíře dobré a co není a přírodní tvorové to vědí a svým nezájmem ty “věci” žrát to jasně ukazují. Pak ale přijde člověk, nerespektuje co může pochopit každý a usnese se, že králíci bršlici vlastně milují.
Mě taky “chytří” od mého narození tvrdili, že miluju KSČ a vytrvali v tom ažo do 17. listopadu 1989. Myslím, že mi nic jiného nezbývalo než nějak bolševiky přežívat. Naštěstí jsem to přežil (a zdaleka ne všechno bylo JENOM špatné!).
Děkuji moc za názory. Kopřivy mám teď už skoro metrové za zahradou.
Bršlice je léčivka a králíkům prospívá hlavně na trávení.Podává se samozrějmě v množství jaké králíci v krátké době sežerou.To by se ale mělo králíkům dávat vše mimo sena a vody. Tím to končím.
To si tu politiku opravdu nemůžete odpustit?