očkování malý pes (neregistrovaný)28.04.2025, 13:42:05xxx.xxx.164.253
Dobrý den všem,
právě jsem se od imunologa dozvěděla, že je nesmysl očkovat malého psa každý rok na trojkombinaci, když měl správně schéma jako štěně a pak v dospělosti přeočkování, že nyní stačí očkovat každé tři roky trojkombinaci, že má rozpad 5 až 7let a veterináři jen tahají peníze + zvíře se oslabuje.
Plus vteklinu, tu máme na tři roky, to je ok. Vůbec jsem to nevěděla, co si o tom myslíte? Jedná se o 4 a 5kg pejska. Děkuji moc.
ta leptospiróza naopak častokrát ani ten jeden rok nevydrží a při velkém riziku nákazy se doporučuje očkovat do každých 6 nebo každých 8 měsíců. ale jen leptospirózu, ostatní nemoci netřeba
plus pak jsou takové drobnosti jakože někdy tyhle schémata neznají lidi co dělají veterinární přejímku nebo hotel a s čímkoliv jiným než každý rok dhppilr můžete mít problém.
teď jsme spali na šesti různých místech (3x Francie, 2x Španělsko a 1x Německo) - všude pes nahlášen, nikde očkovák nechtěli. A Yodu opravdu nikde na recepci přehlédnout nemohli 😉Za ty roky cestování se psem po nás chtěli doklady a kontrolu čipu a očkování jen na vstupu do Británie (tam je to známé, jsou zemí bez vztekliny a vyžadují 100% kontrolu na vstupu)
edit: teď mi došlo, že se myslí asi psí hotel - to by dávalo smysl. Takže jsem byla mimo téma
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 28.04.2025, 16:43:27
věřte že může být problém úplně kdekoliv a JE ÚPLNĚ JEDNO, CO JE V OČKOVÁKU VYZNAČENO.
ten člověk, co dělá přejímku, má obrovskou moc a nejsou to dobrá sobotní rána, když někomu vysvětlujete doporučení wsava, o kterých dotyčný nikdy neslyšel a vlastně ho to ani nezajímá.