Aktuálně: 2 486 inzerátů236 654 diskuzních příspěvků18 662 uživatelů

kloubní výživa - starý pes

Sufle (neregistrovaný) 05.05.2025, 13:10:20 xxx:xxx.7d2:d5f9

Doporučili byste mi, prosím, něco na klouby pro 12 letou fenu černého ruského teriéra. Něco, s čím máte dobrou zkušenost.

Asi před dvěma měsíci začala hodně kulhat na zadní nohu. Měla lehký zánět v kyčli po nějakém uklouznutí. Chodili jsme na kolagenové injekce a také na kyselinu hyaluronovou do žíly. Dále dostávala léky proti bolesti a zánětu. 

Noha se výrazně zlepšila. Vím, že má hodně let a nemohu čekat zázraky, ale opět začala nohu více odlehčovat. Chtěla bych nějaký kloubní doplněk, který má smysl.

1. fotka je letošní zima a 2. fotka je o letních prázdninách.

Předem děkuji

Obrázek Obrázek
Anonym55 (neregistrovaný) 05.05.2025, 13:44:36 xxx.xxx.66.145

Každý má asi zkušenosti s něčím jiným, vždy mě taky zajímá, co doporučuje vet. Osobně mám u dvou psů dobrou zkušenost s gelorenem.

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 05.05.2025, 16:48:26 xxx.xxx.119.6

Mně u psa stejnýho věku fungují přípravky Giom Myslím, že je to opravdu individuální.

janaa
janaa 05.05.2025, 17:13:41 xxx:xxx.12d3:1db5

Giom, v tuhle situaci akutní kloubní výživa. Ale samozřejmě nejde čekat zázraky

Plaka
Plaka 05.05.2025, 19:36:29 xxx:xxx.1987:cd34

Alavis Celadrin by také nebyl od věci. Jestli nemá fenka nikde nic prasklého, jinou diagnozu v noze, jestli má artrozu, jestli nemá žádné vnitřní problémy (nechat zkontrolovat krev ohledně jater, ledvin + rozbor moči), pokud nezabere kloubní výživa, podumala bych o Librele jako o poslední možnosti. Librela zde má své vlastní téma, můžete pročítat pro a proti. 

Anonymní (neregistrovaný) 07.05.2025, 20:55:08 xxx.xxx.136.6

U koni s artrozou a pohybovými problémy se používají CBD kapky, mají pozitivní ohlas. Zkuste na to kouknout

Plaka
Plaka 07.05.2025, 21:34:51 xxx:xxx.1987:cd34
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 07.05.2025, 20:55:08

Zadavatelka se už asi neozve. Nicméně, má zkušenost s CBD kapkami u psa s artrózou je, že na tenhle problém vůbec nezafungovaly. Jsou fajn na zklidnění stresu u psa.

Verun
Verun 10.05.2025, 10:36:09 xxx:xxx.aea4:52ac

Teď před měsícem.co jsem byla na kontrole po jarní operaci menisku,mi vet na mojí obhajobu.že do psa cpu horem dolem všecko možný i nemožny rekl,že je to k ničemu.že jediné co pomáhá jsou inj. do kloubu-asi kmenové buňky. A říkám a ani Bonharen? Prej taky ne….ani do koně. 🙄 Už druhej vet…půjdu teď v po. se k vetovi domluvit na Librelu,tak budu mít otázky.(Doporučil operující vet)

No stejně pořád něco dávám, teď hydrol.kolagen,zkousela jsem i boswelii od Dromy, ale psina měla masivní krvácení z dásní…nevím zda to bylo k tomu nebo se v noci drápla . praštila…. boswelie může způsobit krvácení. V zásobě mám čertův dráp,mletý kořen.Dávala jsem koňskej Harpagyl a tam se mi i zdalo, ze to funguje.Doporučená byla i  Librela.  Dávala jsem Coxatab měsíc v kuse.  (Firodyl). Ještě mi zbyla “zelená slávka” na další kůru. Je třeba u jednoho  vydržet nějakou dobu(dva měsíce)aby byl vidět nějaký výsledek. U CBD jsem taky nic nepozorovala.

Vahine
Vahine 10.05.2025, 10:46:48 xxx.xxx.191.9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 10.05.2025, 10:36:09

Jen ještě, jako další námět: dávám běloušovi od Caniny Canhydrix Gag( myslím, že dostává  občas? kůru Yoda, ti mne inspirovali) a občas prostřídám se Slávkou zelenoústou a přikoupila jsem od Krmivahulin sypkou žraločí chrupavku a dávám ji do tobolek. Běloušovi vadí i tobolky z hovězího kolagenu, tak mám jiné. Musím mu něco dávat, když nedávám, křupe nahlas, jinak ne…tak to musí nějak fungovat.

Teda držím palce, aby případnou Librelu psice snášela dobře 🍀

Sardullah
Sardullah 10.05.2025, 10:57:35 xxx.xxx.221.216

Já jsem k tomu “něco na klouby” dost skeptická. Je teda fakt, že často lidi “přísahají”, že psu začali dávat to a nebo tamto a že pes se zlepšil…což nerozporuju, ale myslím, že to zlepšení bývá často díky MSM nebo nějaké CBD…prostě nějaká složka, která tlumí bolest. 

Pokud je chrupavka poškozená ..pokud pes má artrózu, tak mu tu chrupavku tyhle preparáty nespraví. 

Myslím, že nejúčinnější prevence je aby pes neměl nadváhu, měl přiměřený pohyb a byl nějak ideálně nasvalený a nějak rozumně poskládaný jídelníček. A pokud dojde k tomu, že starý pes už má třeba artrózu, tak prostě mu dávat něco proti bolesti.

Xerxova
Xerxova 10.05.2025, 11:22:10 xxx:xxx.1a6e:b6d3

u nás zdá se GAG opravdu funguje. Zatím viditelná změna po nasazení ve všech  třech dosavadních případech. Ale tam se říká, že je spíš na šlachy a vazy… než na klouby jako takové

Verun
Verun 10.05.2025, 21:50:44 xxx.xxx.220.9
Vahine:

Jen ještě, jako další námět: dávám běloušovi od Caniny Canhydrix Gag( myslím, že dostává  občas? kůru Yoda, ti mne inspirovali) a občas prostřídám se Slávkou zelenoústou a přikoupila jsem od Krmivahulin sypkou žraločí chrupavku a dávám ji do tobolek. Běloušovi vadí i tobolky z hovězího kolagenu, tak mám jiné. Musím mu něco dávat, když nedávám, křupe nahlas, jinak ne…tak to musí nějak fungovat.

Teda držím palce, aby případnou Librelu psice snášela dobře 🍀

Gag střídáte se slávkou? ale gag slavku obsahuje(v 10%)  

čistou slávku bez dalších příměsí kupuju  tady…https://dumbylinek.cz/tierlieb-sb/3276/tierlieb-koncentrat-slavky-novozelandske-100-pro-kone-psy-kocky-900-g ;;

Librelu už měla 2x
( 4dávky  a 2dávky) , nemyslím si, že je to poslední možnost až pro starého psa, dá se s tím ovlivnit třeba schopnost rehabilitace, když je kloub v háji (artroza ) a je třeba rehabilitovat jinou oblast…než kloub. Podpořit udržení svaloviny , pro stabilitu kloubu .  

Vahine
Vahine 11.05.2025, 09:00:25 xxx.xxx.191.9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 10.05.2025, 21:50:44

To jsem nevěděla, že Gag obsahuje Slávku, ale na škodu to určitě nebude, když jí je malinko víc. 

Beru odjinud a teda rozdělávám tobolku a dávám ji natřikrát, kdybych mu ji šoupla celou, má průjmik. Tzn, že ji nakonec dostane celou, protože krmnou dávku má rozdělenou na tři, kvůli refluxu.

Nicméně mu strašně chutná, když s ní “pocukruju” granulky 😉 ať je Vaše fenka lepší a dobře to šlape. Náš chlupatej soused, stejnej s Vaší fenkou, musel čekat na paničku do 1h ráno, achjo…a blafal tu steskem. 🤷‍♀️

Vlítla na ní sousedka, tak ještě byla krátká výměna názorů a bouchání dveřma 🤦‍♀️

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.