Můj tříletý mourin málo žere! Granulky mu leží v misce netknutě. Kapsičky ty jo na těch si pochutnává ale chci mu nabízet různorodou stravu. Kupodivu ho neutáhnu ani na vařené maso. Toto trvá už asi 2 měsíce. Na zimu se vykrmil dobře ale teď to fláká. Hubenej zatím nevypadá. Mám to řešit? Napadá mě ještě nějaký atraktor v tekuté formě, kterým bych pokapávala granulky, aby neodolal.
Vybíravý mlsný kocour

U nás jsou granule posypané probiotiky. Jinak nyní si mladší také vybírá - nechce jíst kapsičky ( a to jako malý miloval). Takže nyní má pouze granule a čerstvé maso. (ale na druhou stranu si myslím, že mu to svědčí víc než, když jsem nu dávala kapsičky.)
Jinak u nás neodolají - pokud je navrchu Malt pasta od Miamoru, i když z toho nadšená nejsem.

Nemám s kočkama tolik zkušeností, měla jsem jen dva kočičáky, ale moje zkušenost je taková, že moje představa o kočičím jídelníčku s představou kocoura, co bude ochoten reálně pozřít, se někdy i dost rozchází.
Oba moji kocouři jedli syrové hovězí, syrovou rybu nebo rybu na másle…a konzervy gourmet. Jeden kocour jedl ještě konzervu whiskas pro koťata a druhý si sem tam zobnul granulky…no a tím končím tvá Máňa.
Teda pardon, ještě bych zapomněla na jejich lovecké schopnosti…vzhledem k tomu, že to byly kočky bytové, tak ten lov nezahrnoval myši, ale třeba dokázali komplet sežrat šunku s připravených chlebíčků…ukrást kuřecí maso z linky (ale když jim to člověk nakrájel do misky, tak to nejedli)
Chtěla bych říct, že z mého pohledu je kočka výhradní masožravec a nemyslím si, že strava musí být ausgerechnet óbr pestrá…za mě základ syrový maso nebo hodně kvalitní masovou konzervu třeba od Falca…a pokud jí nějaké kapsičky a není to totál šrot, tak proč ne…ale třeba granule mi nepřijdou v kočičí stravě jako nutnost.

Ono beztak nejlevnější je syrové maso… Kočky milují i vnitřnosti, jen se to třeba s játry nemá přehánět…
No a to bych nesměla mít madam Elsu, pro niž je syrové maso jedno velké FUUUJ!🤣
Kupodivu ho neutáhnu ani na vařené maso
A syrové jste zkoušela? Mí kocouři se můžou utlouct po hovězích nebo vepřových srdcích. A syrovou rybu taky můžou.