zbynek
autor webu 11.05.2025, 08:40:34xxx.xxx.230.164
Dobrý den, vždy jsem tak trochu hájil anonymitu a možnost přispívat nepřihlášeným. Trochu se teď můj pohled změnil a zajímalo by mě jak to vidíte vy? Proto nechávám hlasovat v anketě a jsem zvědavý na výsledek. Možná by ubylo některých dotazů, ale možná by se zase někteří uživatelé, kterým anonymita vadila, vrátili.
Líbila by se vám možnost diskuze pouze pro registrované?
Odpověď na příspěvek uživatele zbynek z 11.05.2025, 08:54:13
Já už psala něco podobného jako Bobca.
Netrvám na tom, aby se každý hned zaregistroval. Když je to někdo, kdo se jenom zeptá a zase zmizí. V pořádku.
Ale když pak diskutuje anonym 1 s anonymem 2 a do toho se vloží anonym 3…, tak se diskuze stává trochu nepřehlednou. Viz vlákno Nová ifauna exotické ptactvo.
Pořád je možnost zůstat neregistrovaný s libovolným nickem - klidně to může být angelina jolie nebo glum. Ale aspoň by se měl člověk čeho chytit.
Ano, je mi jasné, že škodič bude stejně měnit přezdívky i IP adresy, ale ti normální budou identifikovatelní.
Já vím ale podle mého by bylo třeba dobre zavést aby si např. Jedná IP adresa nemohla sama odpovídat. Stejná adresa různé nicky ( uživatele se tazateli snazi pomocí a pak ve výsledku se dozví že jediným řešením jsou granule Marp)
Email je anonymní, účet je založený pár pohyby prstu, ale někteří se stydíme za svoji historii příspěvků. Takže jsem pro, ať se dá psát jako anonym s přezdívkou.
když jde někdo poprvé s dotazem - většinou se přihlašovat nechce. A ono poměrně hodně lidí se přihlašovat nikde nechce…Vím, jak blbě dopadl Zvířetník, když Neviditelný pes přešel pod Lidovky a byla nařízena povinná registrace. Spousta lidí zmizela… že ani žádný email, ani telefon nikde uvádět nebudou. A to byli “staří známí”…
Ano - anonymové jsou nepřehlední (a často otravní a prudící a škodící) - ale podle mě je to daň za fungující otevřenou diskuzi
Hlasovala jsem, že je mi to jedno, i když to úplně není pravda.
Anonymové a neregistrovaní bývají většinou otravní, ale je nakonec snadné si jich nevšímat - jako relevantní zdroj odborných informací stejně nefungují.
Mám zda vybrané registrované uživatele, které ráda čtu a jejich názory vždy vítám a vnímám jako obohacující zkušensot, taky proto, že mají už dlouhou historii, často z předchozího webu. Další občas čtu/nečtu, pokud mám konkrétní problém, kriticky se snažím najít na fóru odpověď, případně se zeptat.
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 11.05.2025, 13:41:54
To je na druhou stranu taky fakt, když někam lezu poprvé, registrovat se také nechci…
Nešlo by třeba omezit počet vložených anonymních příspěvků? Aby bylo možné přijít sem s jednorázovým problémem, ale pro pravidelné diskutování by byla potřeba registrace? 🤔