Aktuálně: 2 562 inzerátů242 271 diskuzních příspěvků18 758 uživatelů

Papoušek bez ocasu

Mojmír C. (neregistrovaný) 18.05.2025, 15:19:44 xxx.xxx.224.14

Za jak dlouho prosím vás doroste rozele pestré ocas? Je to mládě a má ho uštípaný od rodičů. Mám brka nějak vytrhat?

zjarda
zjarda správce
18.05.2025, 17:11:57 xxx:xxx.997:2517

Zdravím, tak s tím vytrháním nebo lepší vytaháním určitě proces urychlíte!  A teda, když určitě víte, že je to od rodičů, tak O.K. Když by se příčina nevěděla, tak to by bylo horší nebo by se mohlo jednat i o genetickou vadu, sebepoškozování, francouzské pelichání, slabou až špatnou výživu a špatný vliv na kvalitu opeření může mít i stres a hygiena prostředí! Jinak ptáci přepeřují  2x ročně a můžou i 3x, takže po tomto procesu by mělo být už vše jak má být.  S pozdravem Zappe 

Anonymní (neregistrovaný) 19.05.2025, 11:54:00 xxx.xxx.141.100

Tak mají i ostatní sourozenci ustipane ocasy ? Od rodičů? Nebo je to jedinacek? Jste si jistý že to není genetická vada ?

Anonymní (neregistrovaný) 19.05.2025, 11:57:42 xxx.xxx.141.100
Anonymní:

Tak mají i ostatní sourozenci ustipane ocasy ? Od rodičů? Nebo je to jedinacek? Jste si jistý že to není genetická vada ?

Nebo nedej bože francouzské pelichání?

Anonymní (neregistrovaný) 19.05.2025, 18:13:50 xxx.xxx.141.100
Mojmír C.:

Za jak dlouho prosím vás doroste rozele pestré ocas? Je to mládě a má ho uštípaný od rodičů. Mám brka nějak vytrhat?

Rádi bychom Vám poradili ale jste bez reakce.

Mojmír C. (neregistrovaný) 20.05.2025, 08:26:55 xxx.xxx.224.14

Jde o mládě, které jsem koupil od chovatele jako poslední zbylý kus. Sháněl jsem samečka a nic kloudného v tuto dobu nebylo. Pelichání to není. Je to okousané. Jde mi jen o to jestli počkat až vypadne a doroste nebo radši vytrhat, co bude rychlejší.

Anonymní (neregistrovaný) 20.05.2025, 09:20:12 xxx.xxx.141.100
Mojmír C.:

Jde o mládě, které jsem koupil od chovatele jako poslední zbylý kus. Sháněl jsem samečka a nic kloudného v tuto dobu nebylo. Pelichání to není. Je to okousané. Jde mi jen o to jestli počkat až vypadne a doroste nebo radši vytrhat, co bude rychlejší.

Já Radim počkat až vypadne sám vytrhávat ocas násilím nedoporučuji z důvodu že další nemusí narust tak kvalitní , muže být slabší.

Anonymní (neregistrovaný) 20.05.2025, 09:29:28 xxx.xxx.84.6
Mojmír C.:

Rychlejší určitě bude, když jí pera vytrháte, ale  můžete poškodit lůžko ve kterém je pero uloženo a některá už jí nemusí dorůst. Zastřihl bych otřepená pera a počkal bych až přepelíchá. To se musíte rozhodnout sám.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.