Tak mají i ostatní sourozenci ustipane ocasy ? Od rodičů? Nebo je to jedinacek? Jste si jistý že to není genetická vada ?
Za jak dlouho prosím vás doroste rozele pestré ocas? Je to mládě a má ho uštípaný od rodičů. Mám brka nějak vytrhat?
Za jak dlouho prosím vás doroste rozele pestré ocas? Je to mládě a má ho uštípaný od rodičů. Mám brka nějak vytrhat?
Zdravím, tak s tím vytrháním nebo lepší vytaháním určitě proces urychlíte! A teda, když určitě víte, že je to od rodičů, tak O.K. Když by se příčina nevěděla, tak to by bylo horší nebo by se mohlo jednat i o genetickou vadu, sebepoškozování, francouzské pelichání, slabou až špatnou výživu a špatný vliv na kvalitu opeření může mít i stres a hygiena prostředí! Jinak ptáci přepeřují 2x ročně a můžou i 3x, takže po tomto procesu by mělo být už vše jak má být. S pozdravem Zappe
Tak mají i ostatní sourozenci ustipane ocasy ? Od rodičů? Nebo je to jedinacek? Jste si jistý že to není genetická vada ?
Anonymní:Tak mají i ostatní sourozenci ustipane ocasy ? Od rodičů? Nebo je to jedinacek? Jste si jistý že to není genetická vada ?
Nebo nedej bože francouzské pelichání?
Mojmír C.:Za jak dlouho prosím vás doroste rozele pestré ocas? Je to mládě a má ho uštípaný od rodičů. Mám brka nějak vytrhat?
Rádi bychom Vám poradili ale jste bez reakce.
Jde o mládě, které jsem koupil od chovatele jako poslední zbylý kus. Sháněl jsem samečka a nic kloudného v tuto dobu nebylo. Pelichání to není. Je to okousané. Jde mi jen o to jestli počkat až vypadne a doroste nebo radši vytrhat, co bude rychlejší.
Mojmír C.:Jde o mládě, které jsem koupil od chovatele jako poslední zbylý kus. Sháněl jsem samečka a nic kloudného v tuto dobu nebylo. Pelichání to není. Je to okousané. Jde mi jen o to jestli počkat až vypadne a doroste nebo radši vytrhat, co bude rychlejší.
Já Radim počkat až vypadne sám vytrhávat ocas násilím nedoporučuji z důvodu že další nemusí narust tak kvalitní , muže být slabší.
Mojmír C.:Jde o mládě, které jsem koupil od chovatele jako poslední zbylý kus. Sháněl jsem samečka a nic kloudného v tuto dobu nebylo. Pelichání to není. Je to okousané. Jde mi jen o to jestli počkat až vypadne a doroste nebo radši vytrhat, co bude rychlejší.
Rychlejší určitě bude, když jí pera vytrháte, ale můžete poškodit lůžko ve kterém je pero uloženo a některá už jí nemusí dorůst. Zastřihl bych otřepená pera a počkal bych až přepelíchá. To se musíte rozhodnout sám.