Zdravím po delší době 🤗
mám na Vás dotaz, nesetkali jste se někdo s tím, že by psovi prostě nesedělo krmení masem?
Jedná se mi o fenu (6,5 let), od zacatku na mase, pak začaly nějaké problémy (někteří si možná pamatují, řešila jsem to tenkrát na ifaune). Několikrát jsme skončili na veterině, na kapačkách.. vypadalo to na slinivku. Nasadila se vet dieta, srovnalo se to. Vrátili jsme se k masu, a opět po čase problémy. Takhle stále dokola. Problémy taky byly kolem hárání - dle veta s tim souvisí hormony, a ty také souvisí se slinivkou. Nicméně s tou slinivkou to bylo vždycky “jen” akutní, nějaký stálý problém s ní nemá. A navíc jsem teda zjistila, že se to děje vždy jen na mase, pokud je na granulích (i obyčejných, ne vet dietě) tak ne.
Veterinární dietu už nějaký ten rok neměla, stačí obyč granule (zkoušela jsem dlouhodobě) a je naprosto v pohodě. Pak se vrátíme k masu, a sice už to neni tak hrozne, ze bychom končili na veterine (nebo to zatim tak daleko nezašlo), ale hned vidím na feně nekomfort. Olizovani, mlaskání, a celkově proste neni v pohode. Plus teda zvraceni, ktere uz taky neni tak hrozne, vetsinou jen šťávy. Nicméně pak zas “nasadim” granule, a fena je ok a spoko 🤷♀️🤔. Zkousela jsem k tomu masu uz x doplňků, probiotik, atd, a nema to vliv. Stejne tak různé druhy masa, různé přílohy, uplne bez příloh - bez výsledku.
Nevim, zda sem chodí Terven? Vim, ze tenkrát řešila s fenou neco dost podobného, tak by me zajimalo, jak to dopadlo u nich? No a vy ostatni, nemate zkusenost? Nebo nejake vysvětleni? 🤔
Jeste podotýkám, ze jinak mi neprijde, ze by fena mela nejake citlivé zažívání, dost casto ji krmí dítě - vším možným, od piškotu přes ovoce a zeleninu po pečivo, a potom problem nemá. Pamlsky, krom sušených uší, hrtanů apod. (s tím mají od zacatku problem oba psi) taky v pohode. Konzervy taky 🤷♀️.