Aktuálně: 2 774 inzerátů261 111 diskuzních příspěvků19 162 uživatelů

Nesedí krmení masem? Máte zkušenost?

marcelaamax
marcelaamax 20.05.2025, 12:04:27 xxx.xxx.19.145

Zdravím po delší době 🤗

mám na Vás dotaz, nesetkali jste se někdo s tím, že by psovi prostě nesedělo krmení masem? 

Jedná se mi o fenu (6,5 let), od zacatku na mase,  pak začaly nějaké problémy (někteří si možná pamatují, řešila jsem to tenkrát na ifaune). Několikrát jsme skončili na veterině, na kapačkách.. vypadalo to na slinivku. Nasadila se vet dieta, srovnalo se to. Vrátili jsme se k masu, a opět po čase problémy. Takhle stále dokola. Problémy taky byly kolem hárání - dle veta s tim souvisí hormony, a ty také souvisí se slinivkou. Nicméně s tou slinivkou to bylo vždycky “jen” akutní, nějaký stálý problém s ní nemá. A navíc jsem teda zjistila, že se to děje vždy jen na mase, pokud je na granulích (i obyčejných, ne vet dietě) tak ne. 

Veterinární dietu už nějaký ten rok neměla, stačí obyč granule (zkoušela jsem dlouhodobě) a je naprosto v pohodě. Pak se vrátíme k masu, a sice už to neni tak hrozne, ze bychom končili na veterine (nebo to zatim tak daleko nezašlo), ale hned vidím na feně nekomfort. Olizovani, mlaskání, a celkově proste neni v pohode. Plus teda zvraceni, ktere uz taky neni tak hrozne, vetsinou jen šťávy. Nicméně pak zas “nasadim” granule, a fena je ok a spoko 🤷‍♀️🤔.  Zkousela jsem k tomu masu uz x doplňků, probiotik, atd, a nema to vliv. Stejne tak různé druhy masa, různé přílohy, uplne bez příloh - bez výsledku. 

Nevim, zda sem chodí Terven? Vim, ze tenkrát řešila s fenou neco dost podobného, tak by me zajimalo, jak to dopadlo u nich? No a vy ostatni, nemate zkusenost? Nebo nejake vysvětleni? 🤔

Jeste podotýkám, ze jinak mi neprijde, ze by fena mela nejake citlivé zažívání, dost casto ji krmí dítě - vším možným, od piškotu přes ovoce a zeleninu po pečivo, a potom problem nemá. Pamlsky, krom sušených uší, hrtanů apod. (s tím mají od zacatku problem oba psi) taky v pohode. Konzervy taky 🤷‍♀️. 

Tenurri
Tenurri 20.05.2025, 12:42:43 xxx.xxx.239.143

Já se sem připíchnu. Teď jsem řešila ve venčícím vlákně, že náš pes po syrovém mase žere hodně trávu a tedy má nejspíš překyselený žaludek, což “hmm” psala, že právě je tím syrovým masem. 
“maso provokuje tvorbu žaludečních kyselin, tak by to i sedělo, že mu není dobře”

On po tom, co žere trávu, tak taky většinou i další den nechce moc žrát, zvrací žaludeční šťávy (myslela jsem, že z hladu).

Já jak kombinuju granule i maso (ne v jedné dávce), do toho venku vše olizuje a ještě puberta, tak vlastně netuším…

ale po syrovém mase právě žere tu trávu o dost víc, než když má jen granule, nebo granule s konzervou, nebo vařené maso…

Zrzavci
Zrzavci 20.05.2025, 12:44:50 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele marcelaamax z 20.05.2025, 12:04:27

Zdravím, Marcelo,

jestli se nepletu???? Tak Terven nakonec po všech peripetiích zjistila, že to slinivka nebyla?? _A že se to snad upravilo “samo”???? Snad se nemýlím. Ona se tu taky zjeví jednou za stovku. 

Já jsem pak u starý vižlí babičky - tý druhý, co umřela před rokem - řešila to, že jí syrový taky na starý kolínka nevyhovovalo. Nechtěla ho moc jíst,  nimrala se v tom, něco nejedla vůbec. Takže tělo si řeklo, třeba špatný trávicí enzymy, slabý, nebo tak. přešla jsem  pro ni tehdy zkrátka na vařený. Kuřecí, slepice, k tomu zelenina, brambory, vše dát vařit, následně rozhňahňat, aby se to stařence dobře trávilo.  Nakopla se, šmakovalo jí to, nedělalo problémy. Může být, že některému organizmu to zkrátka nevyhovuje.

A doufám, že se dobře daříte, celá smečka.

marcelaamax
marcelaamax 20.05.2025, 13:24:53 xxx.xxx.189.248

No ja vlastně taky úplně přesně nevim, jestli to byla slinivka. Při posledni epizodě, kdy fakt zvracela něco totálně nechutneho, a hodně, to jsem se opravdu lekla, a kdy jsme skončili opět na veterine s podezřením na slinivku, tak se ta slinivka vůbec nepotvrdila. Takze těžko říct.

Stejne tak jsem mela jednu dobu pocit, ze se to srovnalo samo, bylo to dobry, no ale pak to začalo zase. A ted uz je to proste tutovka, ze jak dam maso, tak to nebude ono. 

Porad jsem se snažila, aby to na tom mase šlo, ale fakt vidim,  ze to nejde, a asi to už vzdavam. Asi bude proste primárně  na granulích a konzervách, s tim, ze obcas ji přilepším něčím vařeným. 

A dekuji za optání, jinak se mame fajn. Doufam, ze vy taky 🙂. 

marcelaamax
marcelaamax 20.05.2025, 13:27:18 xxx.xxx.189.248
Tenurri:

Já se sem připíchnu. Teď jsem řešila ve venčícím vlákně, že náš pes po syrovém mase žere hodně trávu a tedy má nejspíš překyselený žaludek, což “hmm” psala, že právě je tím syrovým masem. 
“maso provokuje tvorbu žaludečních kyselin, tak by to i sedělo, že mu není dobře”

On po tom, co žere trávu, tak taky většinou i další den nechce moc žrát, zvrací žaludeční šťávy (myslela jsem, že z hladu).

Já jak kombinuju granule i maso (ne v jedné dávce), do toho venku vše olizuje a ještě puberta, tak vlastně netuším…

ale po syrovém mase právě žere tu trávu o dost víc, než když má jen granule, nebo granule s konzervou, nebo vařené maso…

My teda s tim, ze by nechtela zrat problem nemame, ona je hrozná popelnice… Ta kdyz uz nechce zrat, tak vim, ze je to špatný. Ale proste po tom mase to neni ono no. 

Zrzavci
Zrzavci 20.05.2025, 13:33:43 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele marcelaamax z 20.05.2025, 13:24:53

Když prospívá na granclích a konzervách a nemá tam ty problémy, tak co, však je důležitý, aby tomu psu to žrádlo nedělalo zle. Třeba je to opravdu u některých psů o těch enzymech? To vařené je vlastně  “předžvejkané” , tělo s tím nemá tolik práce. 

U nás taky dobrý, dřeme jak … ty jo,chtěla jsem  napsat barevný, pak jsem se lekla, že by mě někdo nařknul z bůhvíčeho, tak jsem chtěla ftipně napsat černobílý, to by taky mohlo bejt napadnutelný, stejně jako když napíšu černý nebo jen bílý, tak napíšu asi radši, že dřeme jako neviditelný 😀 😀 😀  Rumíček začal hodně špatně slyšet, volávám na něj Hluchá osobo. Z Talinky je hodná pejsková, kocour stále masovým vrahem. Tolik hlásání z Domečku. Jo! A ty šmejdi tam ve vedlejší vesnici, s těma pitama na úvaze, ty loni zmizeli. Asi se přesunuli ☹️

Arbora
Arbora 20.05.2025, 15:05:12 xxx:xxx.eaff:94cf

Fena mala rovnaké problémy, myslím, že to písala aj na diskusii na faune. Normálne konzumovala mäso, bezproblémov, roky síce pestrá diéta, ale bez nejakej výraznej zmeny. Začala mať presne podobné prejavy, oblizovanie, žrala strašne veľa trávy a keď grcla, tak väčšinou len šťavy a tráv. Veti inak zdravého psa nejako skúmať hlboko nechceli, niekto nadhodil termín nadmerná tvorba žalúdočných štiav? A z ničoho nič jej praskla cysta na ľadvine, ľavdina sa jej vzala, má len jednu a je na renal diéte. A zdá sa mi, že je to oveľa lepšie. Jasne, tu a tam tú trávu žerie, ale nie je to až také inenzívne ako predtým. Tak som asi nepomohla, len teda, asi to nie je také nezvyčajné. Ako je na tom s vareným mäsom?

Zrzavci
Zrzavci 20.05.2025, 15:23:37 xxx.xxx.43.89
»
Odpověď na příspěvek uživatele Arbora z 20.05.2025, 15:05:12

Takže vychází mi z toho dobře, že udalat v takovém případů sono vnitřních orgán ů, mohlo by se to objevit?

marcelaamax
marcelaamax 20.05.2025, 15:34:58 xxx.xxx.189.248
Zrzavci:

Takže vychází mi z toho dobře, že udalat v takovém případů sono vnitřních orgán ů, mohlo by se to objevit?

Moje fena je sonem projeta skrz na skrz 😀. Fakt kdyz byly ty akutni problemy, řešili jsme to intenzivně. I rtg. Nikdy nic. Navíc teda kdyby to měl byt problém právě třeba ledvin, tak si tak nějak myslim, ze za ty roky by se to projevilo uz i jinak 🤔. Ona ma veškeré vyšetření zobrazovacími metodami a veškeré rozbory krve (včetně těch podrobných) v poradku. 

marcelaamax
marcelaamax 20.05.2025, 15:40:28 xxx.xxx.189.248
Arbora:

Fena mala rovnaké problémy, myslím, že to písala aj na diskusii na faune. Normálne konzumovala mäso, bezproblémov, roky síce pestrá diéta, ale bez nejakej výraznej zmeny. Začala mať presne podobné prejavy, oblizovanie, žrala strašne veľa trávy a keď grcla, tak väčšinou len šťavy a tráv. Veti inak zdravého psa nejako skúmať hlboko nechceli, niekto nadhodil termín nadmerná tvorba žalúdočných štiav? A z ničoho nič jej praskla cysta na ľadvine, ľavdina sa jej vzala, má len jednu a je na renal diéte. A zdá sa mi, že je to oveľa lepšie. Jasne, tu a tam tú trávu žerie, ale nie je to až také inenzívne ako predtým. Tak som asi nepomohla, len teda, asi to nie je také nezvyčajné. Ako je na tom s vareným mäsom?

Jako trávu mi žerou oba psi. Ale za normálních okolností po tom nezvraci (to, ze se po tom poblejou jednou do tejdne nebo dvou, to uplne neresim). Nicméně tu travu fena žere asi stejne na mase, jako na granulích. A tak nějak ve stejne intenzitě jako pes, ktery nemá žádný problém ani na mase.

Co se tyce vařeného masa, tak vyloženě ji nevyvaruju, ale občas nějaké vařené  maso samozřejmě dostane, a to je v pohodě. Předpokládám, že jen na vařeném by to mohlo být ok, i vzhledem k tomu, že jsou ok i konzervy. Ale upřímně - za prvé nemám úplně kapacitu ji denně nebo ob den vařit, jsem nekdy rada, ze stihnu uvařit pro nás 😂. A za druhé doma nechci vařit maso pro psí spotřebu, a kupovat jen maso v kvalitě pro lidi, to taky jako řešení bohužel nevidím. 

Sardullah
Sardullah 20.05.2025, 15:42:14 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele marcelaamax z 20.05.2025, 15:34:58

Já nevim…já jsem člověk, co se snaží jít vždycky cestou nejmenšího odporu. Feňuli bych nechala krmení, který jí sedí, po kterém nemá potíže. 

Feňule je koukám prohlídnutá od veta skrz naskrz a to doslova…tak zaplať pánbůh…no tak holt nebude jíst maso…

marcelaamax
marcelaamax 20.05.2025, 15:54:57 xxx.xxx.189.248
Sardullah:

Já nevim…já jsem člověk, co se snaží jít vždycky cestou nejmenšího odporu. Feňuli bych nechala krmení, který jí sedí, po kterém nemá potíže. 

Feňule je koukám prohlídnutá od veta skrz naskrz a to doslova…tak zaplať pánbůh…no tak holt nebude jíst maso…

No právě. Ja jsem si to dřív dávala porad do souvislosti s tou slinivkou, a nejak mi nedošlo, ze by primární problém mohlo být syrové maso. I když granule pomohly vzdycky, jenze ta vet dieta. Ale ted kdyz vidim, ze je v pohode i na normálních granulích, tak mi fakt prijde jako ten spouštěč maso. 

Sardullah
Sardullah 20.05.2025, 16:06:52 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele marcelaamax z 20.05.2025, 15:54:57

No tak tím spíš bych se na nějaký maso krajcvajc…a to říkám já, která má veškerý granule za fujky fujky …klidně bych nechala základ nějaký granule, který budou čubině sedět, eventuelně v kombinaci s konzervama a když bych měla čas a náladu, tak bych jí třeba uvařila.

Myslím, že obecně máte dost starostí, než se trápit tím, že čubině nesedí maso….no tak zaplať pánbůh, že s granclema, konzervama a vařeným….😉

Verun
Verun 20.05.2025, 22:34:52 xxx.xxx.220.9

Marcelamax: Jsem si tak k večeru na vyjížďce přemýšlela o tom vašem problému. Jako Sardullah bych se asi na to prostě vyprdla a krmila tím, co psina snese. A teď proč to PSOVSKÉ UPRAVENÉ snese? 😏 a PSOVSKÉ SYROVÉ ne. (vnitřně  prokleplá je a psala jste , že nekrmíte masem v lidské kvalitě- z Kaufu třeba, tedy kupujete v psích ešopech) Hm, na to bych se asi zaměřila, a že to druhém psu nevadí ? , má jiné trávení, víc , míň enzymů  a.t.d. dosaďte co chcete) 

Moje bulina sežere všecko, má k dispozici všecko- maso syrové, vařené, s kostma, svalovinu, pečivo, ovoce zeleninu, granule, levné kočičí konzervy-z psích má průser. 🙄a kočičí jsou levnější…něco vyžebrá, samozřejmě že “zdravé” to není, ale já se taky nežinýruju…

Veše fena teda taky dá všechno, krom tedy masa z barfšopu. Co zkusit jinou kvalitu masa, náročné to vůbec není- spíš výhoda, že je furt kam pro všechny šáhnout, koupím kuřata na akci, naporcuju do mrazáku- stehna/ prsa, kostru rozmlátím sekáčkem psovi s nějakou přílohou(musím hned jinak by chtěl manžel vývar😉) , a postupně vytahuju pro nás , pro psa, nebo kupuju obden, občas nějaká sleva na žaludky, kuřecí skelety… vaše fena je poloviční oproti mojí, to nebude drahé a stejně si furt myslím, že barfšopy jsou předražený, i řezník má kuř. skelety (masité) za dvacku kilo…vepřová srdce, jazyky, držky(to se manžel vždycky těší na polívčičku a ono 💩) do stovky za kilo. v Kaufu věčně akce na vepřový bok, žebra, kolena…i syrová makrela se dá koupit ve slevě. pokud máte mrazák mají i akční mražená velká balení kuř. čtvrtek …

Zkusila bych to vyměnit. Nebudu rozebírat kvalitu barfšopovýho masa, nekupuju, tak nevím jak o vypadá teď , kdysi hodně dávno jo a bylo to prostě “maso pro psa”…. 

PS: manželovi ublíženo nebylo, polívčičku má vždycky(pes má krky, manžel krkovou kuřecí, pes má žaludky, manžel drůbkovou …a tak dále. )

Sarah01
Sarah01 21.05.2025, 06:45:33 xxx.xxx.11.197
Verun:

Marcelamax: Jsem si tak k večeru na vyjížďce přemýšlela o tom vašem problému. Jako Sardullah bych se asi na to prostě vyprdla a krmila tím, co psina snese. A teď proč to PSOVSKÉ UPRAVENÉ snese? 😏 a PSOVSKÉ SYROVÉ ne. (vnitřně  prokleplá je a psala jste , že nekrmíte masem v lidské kvalitě- z Kaufu třeba, tedy kupujete v psích ešopech) Hm, na to bych se asi zaměřila, a že to druhém psu nevadí ? , má jiné trávení, víc , míň enzymů  a.t.d. dosaďte co chcete) 

Moje bulina sežere všecko, má k dispozici všecko- maso syrové, vařené, s kostma, svalovinu, pečivo, ovoce zeleninu, granule, levné kočičí konzervy-z psích má průser. 🙄a kočičí jsou levnější…něco vyžebrá, samozřejmě že “zdravé” to není, ale já se taky nežinýruju…

Veše fena teda taky dá všechno, krom tedy masa z barfšopu. Co zkusit jinou kvalitu masa, náročné to vůbec není- spíš výhoda, že je furt kam pro všechny šáhnout, koupím kuřata na akci, naporcuju do mrazáku- stehna/ prsa, kostru rozmlátím sekáčkem psovi s nějakou přílohou(musím hned jinak by chtěl manžel vývar😉) , a postupně vytahuju pro nás , pro psa, nebo kupuju obden, občas nějaká sleva na žaludky, kuřecí skelety… vaše fena je poloviční oproti mojí, to nebude drahé a stejně si furt myslím, že barfšopy jsou předražený, i řezník má kuř. skelety (masité) za dvacku kilo…vepřová srdce, jazyky, držky(to se manžel vždycky těší na polívčičku a ono 💩) do stovky za kilo. v Kaufu věčně akce na vepřový bok, žebra, kolena…i syrová makrela se dá koupit ve slevě. pokud máte mrazák mají i akční mražená velká balení kuř. čtvrtek …

Zkusila bych to vyměnit. Nebudu rozebírat kvalitu barfšopovýho masa, nekupuju, tak nevím jak o vypadá teď , kdysi hodně dávno jo a bylo to prostě “maso pro psa”…. 

PS: manželovi ublíženo nebylo, polívčičku má vždycky(pes má krky, manžel krkovou kuřecí, pes má žaludky, manžel drůbkovou …a tak dále. )

Maso z barfšopu je furt maso pro psa, podle mě, do druhýho dne, když ho necháte rozmrazený v ledničce, tak mně smrdí, psům teda ne. Na to, jaká je to kvalita, je to drahý. 

marcelaamax
marcelaamax 21.05.2025, 07:43:38 xxx.xxx.189.248
Verun:

Já neříkám, že mám všechno maso jen z barfshopu. Zrovna křídla, srdíčka atd beru v masně normálně pro lidskou spotřebu. Fene ale dělá problém i to, když je to syrové. Psovi nevadí nic, včetně masa z barfshopu… 

Jinak maso beru především hovězí (ale zkoušela jsem různé druhy a vždycky delší dobu) , a ano, to z barfshopu. Kupovaní a každodenní vaření masa “pro lidskou spotřebu” fakt nedám. Nemam k dispozici v  dojezdové vzdálenosti  ani ten Kaufland, a nemam cas jezdit nakupovat denne nebo ob den maso pro psa, a jeste to vařit, to se omlouvam, ale na to fakt kapacitu aktuálně nemam. A krom toho, ze nemam cas jezdit ob den pro maso (plus ten kauf např. mam daleko) tak na to upřímně nemam ani náladu. Nesnáším nakupování 🫣😀. To ten cas radsi strávím jinak, a fena dostane konzervu, granule, a joo, občas ji samozřejmě klidně uvařím. Ale aby mela navařeno deno denně, to nedam. 

Navic dalsi problem je to, ze fene nemuzu davat kuřecí (pokud se bavíme o syrovém s kostmi) - jedine, co muže, jsou křídla a krky . Ostatni do sebe rve tak, ze se dusi…nekolikrat jsem to z ni tahala, a na to nemam. Takze skelety nebo čtvrtky neexistuje.  Ale ono to je jedno, protoze pokud se bavíme o mase v syrovém stavu, tak vadi i to pro lidskou spotřebu. 

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 21.05.2025, 08:12:47 xxx.xxx.153.254

Měla jsem  psa, přiše k nám už starší, který   z masa, syrové nebo vařené jedno bylo, kvalitních granulí, vet diety….., prostě ze všeho  lepšího měl velké problémy- průjmy,  nepohody, zvracení…., jediné,  co mu sedělo byly granule Darling a Ještě jedna podobná tragická značka a + rohlíky a sladký pečivo.  Po 3 letech trápení- veterinář…. jsme rezignovali a prostě  žral výše uvedené granule, tvrdý rohlíky,  vánočku a buchty. A najednou krásná srst a šťastný pes. Dožil se skoro 15let a to bylo velké plemeno. Oni si prostě  umí říct. Nechte ji na tom, co jí vyhovuje.

Arbora
Arbora 21.05.2025, 11:23:21 xxx.xxx.131.15
marcelaamax:

Moje fena je sonem projeta skrz na skrz 😀. Fakt kdyz byly ty akutni problemy, řešili jsme to intenzivně. I rtg. Nikdy nic. Navíc teda kdyby to měl byt problém právě třeba ledvin, tak si tak nějak myslim, ze za ty roky by se to projevilo uz i jinak 🤔. Ona ma veškeré vyšetření zobrazovacími metodami a veškeré rozbory krve (včetně těch podrobných) v poradku. 

Nechcem nijako zľahčovať, ani plašiť, božechráň. Fena mala za sebou aj magnetickú rezonanciu. A asi 2-3 mesiace predtým, než to prasklo (9 rokov), zápal močáku, sono a krv a nič nenaznačovalo, že je ľadvina v hajzli. Ostatne aj teraz s jednou má relatívne dobré výsledky, zatiaľ nič extrémne zvýšené. Takže ani trebárs nebol dôvod na to, aby jej vyšli krvné testy nejako neštandardne. Len si spätne vravím, či jej nakoniec nerobil problém ten väčší obsah proteínu v kŕmnej dávke. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.