Lenocka: Pokud nepomáhá Famosan, může zabrat Helicid (moje to má obráceně). Ale sám o sobě nestačí.
Dotaz jak jí je je myšlen právě v tom období gastritidy. Moje sice nic nestrávila a i po 12h to vyhodila víceméně v původní podobě, ale jinak na procházkách veselá, hravá, i po týdnu víceméně “o hladu”. Což byl, spolu s negativními testy, pomocný ukazatel, že slinivka je Ok.
Jo, fakt je mazec, jak moc ty hormony můžou ovlivnit. Upřímně řečeno u mé feny byla kastrace nutnost a na poslední chvíli, ale zpětně musím říct, že jsme si všichni oddechli, vážně.
Nepomáhal ani Helicid, a vyzkoušeli jsme toho ještě víc. Co si vzpomínám, tak Omeprazol, a další názvy už si nevzpomenu. Pak i nějaké “babské rady”. To bylo prostě bez účinku.
Při těch akutkách to u nás bylo tak, že šíleně zvracela hromady, a to teda logicky v pohodě nebyla. Polehávala, někdy to došlo i do stavu, že nechtěla vůbec jíst - což je prostě u ní fakt znamení, že hodně špatné. Někdy i trochu apatie, nezájem.. Viditelné bolesti břicha. Ale to trvalo max den (edit. : tady jsem to asi napsala špatně, den trvalo to nejhorší, kdy nechtěla ani žrát, byla apatická atd…, ale jinak se z toho celkově dostávala tak týden až tři, než byla úplně ve své kůži a v pohodě) - pak asi zabrala ATB, plus dieta, (často taky kapačka) a už zase chuť měla, pak už zas byla v pohodě i venku, ADHD klasika.. Někdy měla i průjmy. A co taky u ní bylo typické - požírala vlastní výkaly, což za normálních okolností nikdy nedělá. A to mi bylo řečeno, že je právě jeden ze znaků té slinivky… Jenže těžko říct, jestli ta slinivka fakt nebyla spíš důsledek no… To byly stavy, když byla dlouhodobě na mase. Jak se nasadila vet dieta (měli jsme přímo i na slinivku), tak se to srovnalo, byla v pohodě. Pak se zase přešlo na maso, no a po určité době opět trávící problémy. Někdy menší, někdy větší. Kolem hárání nebo falešek vždycky větší.
Aktuálně byla delší dobu na granulích (obyč), konzervách, salámech pro psy, občas nějaké uvařené nebo obrané pečené maso, příloha, plus spousty dalšího, co vyžebrá u syna. A to byla dlouhodobě úplně v pohodě, včetně odhárání. Ani falešku neměla (ale to asi souviset nebude). Tak jsme zkusili zase maso. No a už to nebyla taková hrůza, ta nepohoda byla vidět hlavně po jídle (ale to klidněi hodinu dvě po). Ale zvracení bylo kdykoli během dne, tzn., že třeba ráno se nažrala, a pozdě odpoledne chodila, prothaovala se, pak zvracela (pouze šťávy). Nebo se nažrala večer, a na zvracení ji to vzbudilo v noci. Ale jinak venku na procházkách, při trénincích atd. byla úplně v pohodě. Je ale možné, že tím, jak byla dlouhodobě na granulích, tak má to trávení nějak srovnané, a kdybych ji nechala zase na mase, tak se to rozjede od podobných hrůz jako měla předtím.
Právě, že už předtím jsme se s vetem bavili o kastraci, protože když si člověk vezme, že ta fena trpí (tím nemyslím vyloženě háráním, ale těmi problémy co měla k tomu, furt ATB….) dvakrát do roka, plus pak ještě přijde faleška a jedeme nanovo…. No.. jenže teď nebyl během toho hárání na granulích jediný problém… Teda krom klasicky, že při hárání se chová prostě jinak, ale tak to beru jako normální. Trávící problémy nebyly.