Dobrý den, mám na zahradě obrovskou růži,tavolu a špendlík.Potřebují prořezat, napadlo mě dát pak do voliéry,kde mám andulky a kakariki.Vše samozřejmě bez chemického ošetření .O špendlíku vím, že nebude problém.Co růže?Jsou to silné větve, nevadí trny?A co tavola?O neškodnosti pro papoušky jsem nikde nenašla zmínku.Děkuji za rady
Zdravím, málo nebo špatně jste hledala! Použití dřevin nebo keřů, které neznám nebo nemám v nich důvěru, tak bych nikdy nepoužil jako bidla pro papoušky! Opakuji se, k čemu riskovat, není to nutné! Je spousta možností - černý bez, vrba, lípa, trnka, bříza, jabloň, třešeň. Nebojte, vím jak jste to myslela, aby to u Vás mělo nějaké to využití…to se dá pochopit, ale… S pozdravem Zappe
Plody slivoně špendlík nejsou jedovaté, ačkoli celá rostlina je mírně toxická a po požití velkého množství plodů může způsobit průjem a zvracení. Špendlíky jsou druhem sliví, které se od švestek liší velikostí, barvou a sladkou chutí.
Odpověď na příspěvek uživatele zjarda z 28.05.2025, 11:31:07
Děkuji, proto se ptám,abych měla jistotu.O tavole jsem našla třeba pouze toto https://exoticke-ptactvo65.webnode.cz/rostliny-a-kere/ což se rozporuje s tím,co jste psal vy.O špendlíku vím, že větve mohu použít.O růži vím taky, že je ok,ale ptala jsem se ohledně trnů, o tom se nepíše.Jedná se o klasickou zahradní růži,ne o nějakou pouštní.
A můžete mi vysvětlit, jak z Vašeho dotazu má člověk vědět jakou tu rostlinu máte na mysli?! Kdyby jste vložila celý název, tak je to hned jasné! A vlastně i tak nerozumím k čemu to chcete dávat do voliéry - jako bidla nebo okusy? O trnech na růžích jsem psal a to by napadlo i dítě, že hezky píchají nebo si myslíte, že papoušky ne? No jsem blb, že se snažím! Zappe
Už se neptám, protože vy jste tak arogantní, že každého odradí nějaký dotaz vkládat.Díky vám podstata diskuzního fóra postrádá smysl.Hezký den
Posadil bych Vás na ty trny. To by nenapadlo ani blbce, dát ptákům do klece větve od růží .Jste normální ? Opravdu tady nemá cenu odpovídat cvokům jako jste Vy !
No a vidíte…snažím se být v rámci možností slušný a poradit a i tak jsem prý arogantní, až to každého odrazuje a dokonce i diskusní fórum ztrácí smysl🤔😥No jen se zděšením tady koukám, že ti cvoci se tady rychleji rozmnožují než papoušci 😂 Říkám si, že už nebudu reagovat na nich a jejich primitivní dotazy, ale na druhou stranu, jak zjistím, že to není opravdu začátečník, který to myslí vážně? Ale pravdou je, že zatím se mi to pokaždé vymstilo! Zappe
Posadil bych Vás na ty trny. To by nenapadlo ani blbce, dát ptákům do klece větve od růží .Jste normální ? Opravdu tady nemá cenu odpovídat cvokům jako jste Vy !
Kedze sa uz diskusia trocha odklonila od povodnej temy, tak to trocha vyuzijem. Pan zjarda, vazim si Vasich odpovedi, povedal by som, ze co sa tyka trpezlivosti je to super, vzdy odpoviete konstruktivne, k veci a kde by niektori ini uz neodpovedali. Jedinu vytku mam k formulacii odpovedi. Snad sa neurazite a nebudem moc za blbca, ale musim podotknut, ze pouzivate privela vykricnikov, co dost znizuje kvalitu Vasich odpovedi. Povedal by som, ze zbytocne zvysuje negativitu i ked je zrejme, ze to tak myslene nie je. Len taky mensi food for thought, snad sa neurazite 🙂