Při intenzivním vykrmu ano
Ahojte mám 5 landesek, ty větší jsou staré 2 měsíce. Už teď mě překvapuje jak jsou veliké už mi přijdou jako dospělé. To vypadá že ve 3 měsících může být porážka. Je to normální?
Ahojte mám 5 landesek, ty větší jsou staré 2 měsíce. Už teď mě překvapuje jak jsou veliké už mi přijdou jako dospělé. To vypadá že ve 3 měsících může být porážka. Je to normální?
Při intenzivním vykrmu ano
No intenzivni, celý den pastva a na noc směs.
Zdravím. Housata běžně kolem těch 2 měsíců věku mají většinu růstu za sebou a velikostí na pohled se blíží dospělým. Ale jsou to “vyčouhliny” a když je dáte na váhu či potěžkáte v ruce, jsou na hmotu poloviční oproti dospělým. Na jatečnou zmasilost a váhu si ještě nějaký ten měsíc počkají. Ale porazit jdou už samozřejmě kdykoli dle Vašeho uvážení. Jenom, když jim ještě teprve dozrává peří, to téměř nejde škubat.
Přesně tak..všechno má svůj čas..i ty husy..maso na nich musí nárůst ..husa vypadá ve 3 měsících velká,ale peří klame..ve skutečnosti je to jen kostra, která se musí obalit svalovinou..není kam spěchat..moje housata😇..starší a mladší s husou😀
Děkuji. Však ano, určitě ještě počkám, vidím to na září, přece se nepřipravím o tak dobré sekačky na trávu 🙂
No ve 3 měsících už se ale zabíjí docela normálně.
Tak ještě jedna doplňující. Jak poznám že je vhodná doba porážky podle peří? Aby se dobře trhalo a bylo vyzrálé jde to nějak určit? Díky.
Chytnete husu a projeďte peřím na hrudi “proti srsti”. Pokud peří vypadává je to špatně, přepeřuje a budou rašit mladá pírka s pysky a je potřeba počkat, špatně se to škube.
Peří musí být “zralé”…musí pevně držet a při vytrhnutí pírek na břiše , je brko na špičce tvrdé a suché..nesmí být měkké nebo krvácet …
😀👍 gratuluji 🥳!!!…krásná housata 😇.. tak ať se jim daří 🤗🍀🍀🍀
Chystám se na porážku ale nevím jestli nepockat pár týdnů . Děje se mi to že když ráno husy vypustím a začnou mávat křídly lítá z nich hodně prachového peří. Znamená to že pelichají?
Ano, už jste zaspal. Zase za zhruba 6 až 8 týdnů
Anonymní:Ano, už jste zaspal. Zase za zhruba 6 až 8 týdnů
Myslím, že je dobře, že Klek zaspal 😀..tyto husy vůbec nevypadají, že by měly jateční váhu…jenom trochu obalená kostra…. trochu více krmit a počkat na pravý čas a váhu 😀😉
Asi foto klame ale jsou krásně vykrmeni. Nemám rád maso tučné samý tuk. Jde i o kvalitu masa, po přepelichání je prý kvalitnější.
Chystám se na porážku husiček asi ve 14 denním intervalu. Mám 3 housery a 3 husy. Je lepší zabít prvně housery nebo husy a ty další 3 za 14 dnů. Děkuji.
Zdravím. Víceméně je to jedno. Ale za mě, kdybych se musel rozhodovat, bych první zabil ty holky. Houseři jsou větší a rychleji rostoucí pohlaví, za těch extra 14 dní tam bude celkový přírůstek marginálně větší než u samic…
Husa největší 8,20 v kuchyňské úpravě kříženec česká husa, německa husa, labutí husa.
Radost pohledět 😍
Jen to škubání, jen to škubání.. Ale s příborem v ruce si člověk na tu dřinu pak ani nevzpomene 😄