Máte niekto prosím skúsenosti, dajú sa vybrať ľudské lieky s vet receptom v DE? Zháňam pre ľadvinára vyvazovač fosforu bez vápnika, viem o ipaktine, ale ten je s vápnikom, rovnako aj pronefra. Na SK si viem zohnať vet recept, ale aj tam je ten fosrenol len na objednávku, jednoduchšie (rýchlejšie) by mi bolo skočiť do DE a vybrať si ho priamo v lekárni, keďže tam je bežne dostupný. Ale netuším, či by mi s českým receptom (aj to mám iba formát A4 s razítkom kliniky, nie je to štandardný recept) vydali v DE liečivo.
VET recept Nemecko

Beru leky pro psa na vet recept v Polsku, protoze z nejakeho duvodu nemaji tyto leky licenci pro jiny trh a proste v Evrope je jinde nesezenu.
Normalne mi vet vypise recept - jedno zda na pocitaci nebo rucne. Ja ho poslu postou kamosce do Ostravy, ona sjede do Tesina a pak mi leky posle Zasilkovnou.
V Nemecku by to melo byt taktez v pohode, jen je vetsinou dobre si predem zavolat do lekarny, zda to maji. Resp. zda maji vicero baleni, protoze my jich bereme rovnou vic naraz, aby se nemuselo resit kazdy mesic.
Na jeden recept jde vypsat az 6 krabicek (i kdyz pry naposledy se Polaci tvarili ze jen 4, ale nakonec dali vsech 6), posilala jsem rovnou dva recepty aby nam to vyslo pres dovolenou. Je fajn si pohlidat aby tam bylo spravne vyplnene jmeno majitele, adresa, udaje o zvireti a dalsi. Co naopak nevyplnujeme je datum vystaveni receptu, aby nebyla casova nouze - kamoska si proste datum doplni podle toho, jak si naplanuje cestu za hranice.
Super, vďaka. Tak si to skúsim najskôr obvolať, aby som nešla naslepo.

Kamoska takto v Rakusku lieky vyberala, ale predtym radsej zavolala.

My takhle brali i lidský i veterinání, vždy bez problému. Jen u těch člověčích byla samozřejmě plná úhrada. Ale když je v ČR přestali distribuovat, tak co zbylo. Je to prostě super busines ta farmacie. Jednosložkové účinné levné léky se ruší, místo nich často není adekvátní náhrada. U nás starý lék, super účinnost celá úhrada cca 11 euro na 2 měsíce. Nový lék účinnost jak kdy a doplatek po úhradě pojišťovny cca 300/měsíc, a to doplatek je zhruba pětina. 🙈🙈🙈