u mé drahé polovičky se objevil v nějaké kleci holub - má červený a modrý kroužek, čísla zatím nevíme. Je to v oblasti Rudné u Prahy. Holub dostane vodu a prozatím jako záchranu slunečnici. Má se něco dělat dál, nebo mu stačí, že se nají, napije, odpočine si a poletí?
Zpravidla stačí, když se mu dostane nějakého komfortu k odpočinku, a odletí. Ale když mi pošťák u koní vartoval měsíc a lezl koním pomalu do žlabu i když jsem u toho stála, tak jsem ho lapla, a po známém holubáři jsem ho poslala do Polska (podle kroužku jsme dohledali klub).
V paneláku se mohli zbláznit, že ho mám na balkoně (severní strana) v kleci, než jel známý na závody a mohl ho vzít s sebou.
Logický překvápko - 🙂 slunečnici neumí loupat. To mě nenapadlo, ale nic jiného v práci nemají. Suchej rohlík jsem zakázala. nebo v nouzi největší ho může dát? Vodu si dal s velkou chutí.
Dejte mu hrách,ten holubům dávají.Pšenici,kukuřici tam trochu neseženete.U nás se objevují nocující pošťáci celkem často.Nažerou se se slepicemi,přespí pod střechou stodoly a za den,dva,i tři odletí.
Logický překvápko - 🙂 slunečnici neumí loupat. To mě nenapadlo, ale nic jiného v práci nemají. Suchej rohlík jsem zakázala. nebo v nouzi největší ho může dát? Vodu si dal s velkou chutí.
nepotřebuje jí loupanou, stráví jí i tak (proto baští kamínky) naopak je dobrá pro rychlou regeneraci (tuk)
jestli je to PH na závodech či tréninku, odpočine a poletí dál, jestli je to zalétlý (ztracený) holub jiného plemene ( z vašeho popisu nejde poznat)tak klidně může i zůstat nebo se přidat k místním věžákům…
Odpověď na příspěvek uživatele Lupus4 z 30.06.2025, 11:00:29
nepotřebuje jí loupanou, stráví jí i tak
Díky moc, já to pak našla i ve starší diskuzi, že se jim dává, on se v tom prý přehraboval, jak když neví, co s tím. Ale tak pokud bude hlady, dá si. Má vodu, dostane nějaký ty vločky, čočku, nebo ten hrách a pak, teda buď poletí dál, nebo se pokusíme zjistit co má na kroužkách - modrý a červený a uvidí se.
Heh, ale uvědomila jsem si, jak moc jsem svou druhou půli změnila za ty roky. Tohle by ho dřív nenapadlo si všimnout, řešit. Holuba našel v prázdný gabionový kleci, takže je evidentně na klícky nebo něco podobnýho zvyklý.
Tak holub stále na místě, dostal hrách , ale prej nic moc. Už je teda živější, než byl včera - vedle někdo psal o medu do vody, tak to jsem taky doporučila.
Updáte - podařilo se zjistit, že holub je z Polska Jelenia Gora, posílali info. Trochu mě mrzí přístup dvou záchranných stanic, té pražské i té středočeské. Doposud jsem nikdy neměla blbou zkušenost, ale ani jedna s tím nehodlá zabývat, v jedné řekli, že je unavený /ano to vím tady odsud taky/, ale bohužel je v místě, kde není v bezpečí a v druhé, že pokud ho někdo nechytí, tak nepřijedou :o :o . člověk by řekl, že se dá předpokládat, že laik to třeba nedokáže ten odchyt. Holub nelítá, chodí, vždycky někam zaleze. No, tak dneska je to třetí den - jak dlouho ještě může nabírat síly?
Může se zdržet v pohodě třeba týden 🙂 To ještě nepanikařím. Když už vartuje 14 dní, tak začínám čout, jestli už zvedne kotvy nebo jak teda. Ten, co se zdržel měsíc, už měl panděro, a nikam by nedoletěl, ten se prostě u nás usadil, tak toho jsem sbalila a naložila známému, co jel na závody. Známý ho předal majiteli, ten se prý zhrozil, jak se vykrmil 😂
Já určitě neřeším. U koní jim nic nehrozí. Zeptejte se toho polského klubu, co chtějí, abyste s holubem udělali. Je dost možné, že když mu nabídnete klec s krmením, tak do ní prostě vleze.
A on se chytit nenechá? Mně takhle ta vysílená holubička, co ji našla předloni Cherry, normálně sedla na dlaň, nechala jsem ji v garáži, aby si sama našla místo, kde chce být, schovala se do botníku. Já teda žádnou klec ani neměla. Pán, co si pro ni přijel, nebyl zdaleka, a byl rád, byla ještě hodně mladá a teprve v zácviku, neměla myslím ani rok.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 02.07.2025, 09:58:47
Právě, že nenechá. Našteluje se inteligentně pod kamižoun a nende vylovit. proto je škoda, že ta stanice nikoho s vybavením nepošle. Třeba by byl majitel holubář taky právě rád, protože tam se mu fakt může něco stát, než se to pořeší. Pod kamižounem je sice v bezpečí před lidma, ale ne před predátorama a před pohybem kamionu.
Letos koncem dubna byl u mě na balkoně pošťák týden.Chtěl stále do obýváku,ale žena mu to nedovolila.🙂Neměl jsem doma žánou zrninu a tak dostal pohanku,kterou jsem měl na setí.Byl krotký,žral z ruky a většinu času buď někde létal a nebo mi dělal společnost na balkoně,když jsem si šel zakouřit.Jsem v 5tém patře a spolehlivě našel vždy můj balkon.On věděl,že jsem holubář.🙂Byl to pošťák ze SRN.