Odpověď na příspěvek uživatele Elis z 07.07.2025, 15:41:52
Určitě budete super dvojka👍….jen prostě se to nevyřeší homeopatiky. Myslím, že tady jediná použitelná rada je od Plaky…
poproste veta, ať vám ukáže, jak varle v třísle stahovat co nejblíž k šourku, aby psovi “neuteklo” do břicha. Bude to pro pejska při kastraci lepší a menší zátěž, když se bude v břichu hledat jen jedno varle a druhé se vyndá z třísla.
Nerejpu, fakt mě to zajímá: proč si to někdo kupuje - pořizuje …..
Třeba protože z něj může vyrůst úžasný pes. Ten můj se u nás tedy narodil. Měli jsme ho na dvou měsících utratit? Když bylo jasné, že už nesestoupí. Nechali jsme si ho. Každý tu možnost nemá. Nebyl to žádný mrzáček. Naopak o tom našem se říkalo, že je to spratek sebevědomý, protože má mámu za pr…..Kdyby měl jiného majitele, tak z něj mohl být docela dobrý obranář. Aspoň to o něm na soustředěních říkali.
Jinak při koupi noví majitelé doufají, že ještě sestoupí. A štěně se jim líbí. Možná hraje roli i cena.
Odpověď na příspěvek uživatele Elis z 07.07.2025, 15:41:52
Poraďte se s vetem na stahování toho varlátka v třísle. Není to žádná věda, stačí vědět, co nahmatat a pak jemným tlakem a masážním pohybem sunout kulku na lepší místo. Ta druhá z břicha samože musí ven také, operace vás nemine. Když jsem přivezla Netvora, měl po cestě z útulku přes ¾ repuliky stresem obě kulky mimo šourek, ale daly se obě v třísle ještě nahmatat. To mu byly odhadem tak dva měsíce. Jedna se mu asi po týdnu sama vrátila do pytlíku, druhá zůstala v třísle. V té době jsem na něj ještě nemohla moc sahat, dorval by mě do krve, tak jsem unavenému a spícímu štěňátku jemně tu toulavou kulku stahovala v rámci hlazení na dobrou noc. Vetka mi postup schválila, byly jsme domluvené na kastraci na dvou letech. Z důvodu jeho psychiky i fyzična, potřeboval se dodělat celkově, na roce bych z něj kastrací udělala psa chudáka. Netvor se postupně krásně naučil na tuhle manipulaci, dokonce mi sám chodil říct, že “hééj, není tam, kde by měla být” - postavil se vedle stolu, žďuchnul do mě a nastavil slabiny. Podotýkám, že nešlo o žádnou erotickou praktiku, spíš posunutí jakoby větší uzliny kanálkem vedle pindíka směrem k šourku. Jenže ho tahle kulka toulavá začala zlobit při pohybu, byl vidět diskomfort, protahoval se často až na “lachtana”, kdy zadníma jel přes špičky i kolena, jak se snažil ulevit asi napnelismu v břiše, i se párkrát ve spánku docela počůral, aniž by o tom věděl. Tož kuchanec ve 20 měsících. Proč to sepisuju. U maliňáka bych s kastrací taky počkala aspon do roka a půl, dvou, pokud to zdravotně půjde. Samože je potřeba vše konzultovat s kvalitním vetem. Koule přímo v břiše může udělat rotyku, stejně tak v tom třísle. Na sportovku potřebujete psa zdravého, kterému se nic nepřetočí v hlavě ani v břiše, jenže to chce taky psa psychicky odolného. Což kastrát na roce nebude, troufám si říci. Ať se daří a dejte třeba časem vědět, jak jste to vymyslela a jak to dopadlo. 🙂