Aktuálně: 2 782 inzerátů261 068 diskuzních příspěvků19 161 uživatelů

Varování před Arakovo - týrání papoušků

Anonymní (neregistrovaný) 08.07.2025, 09:06:54 xxx.xxx.165.171

Chci varovat před společností říkající si ARAKOVO. Objíždí velká městě a obchodní centra, kde za poplatek nabízí fotografování se vzácnými papoušky. Podmínky převozu jsou žalostny - plechová rozpálená bouda. Papoušci jsou oškubaní, bez ocasu, v žalostnym stavu. Prosím nepodporujte tyto šmejdy a nechoďte se za nimi vyfotit. 

zjarda
zjarda správce
08.07.2025, 11:50:02 xxx:xxx.609b:6beb

Zdravím,  koukal jsem na jejich web -  Arakovo https://share.google/abuf1Hg9RnpjPHcOF  a teda můžu klidně napsat, že osobně bych je nikdy nepodpořil! Jsou to podobní vyžírkové jako ti z Prahy web  -  Království papoušků https://share.google/yHqtunsYiBHEErbXS  a proč vyžírkové…jen se podívejte na jejich ceny a podmínky co ti papoušci mají! 

Plně souhlasím s tím, že by se jim i každému dalšímu, kteří nemají k tomu vhodné podmínky a chtějí takhle vydělávat, tak by úřady měli tvrdě zakročit!  S pozdravem Zappe 

[ Arakovo v Pardubicích porušilo zákon, potvrdila veterinární správa. Už loni mu dala pokutu 30 000 Kč v Hradci Králové – Ararauna.cz https://share.google/zTouPpYKEzUo34th6 ]

Anonymní (neregistrovaný) 13.07.2025, 07:15:30 xxx.xxx.165.171

S královstvím papoušků bych to úplně nesrovnával. Taky jsou mi to majitelé hodně nesympatičtí ale aspoň papoušky nikam netahají a mají je v dobrých podmínkách.

zjarda
zjarda správce
13.07.2025, 11:57:19 xxx.xxx.139.178

No já si vzpomínám jak stáli na Karlově mostě(myslím) a čekali na turisty za účelem zisku a pak měli dost problémů a tak se raději stáhli za Prahu.  Zappe 

Anonymní (neregistrovaný) 14.07.2025, 08:53:45 xxx.xxx.165.171

Tak to jsem netušil, že i oni takhle žebrali. Tak je to podobná verbež 👎nepodporovat!

brandt
brandt 26.08.2025, 06:28:54 xxx.xxx.213.34

Firmu jsem neznal, tak jsem nakoukl na jejich web. Hned první info, na které jsem narazil  mi stačilo, abych věděl, která bije.  Na začátku byla parta nadšenců, která následně dostala vnuknutí zhůry a problém je na světě!!! Nejvíce tragédií bývá způsobeno s tím nejlepším úmyslem.  Ti provozovatelé jsou 100 proc. úplně mimo realitu a dělají to podle toho, jak si usmysleli, že je to nejlepší. Bohužel tam chybí znalosti a zkušenosti s chováním a chovem ptáků s mozkem 3letého dítěte.  Taky se mají co otáčet, protože ukrmit tak velké hejno arů nebude rozhodně levné.  

Obrázek
Anonymní (neregistrovaný) 26.08.2025, 14:47:35 xxx.xxx.141.100
»
Odpověď na příspěvek uživatele brandt z 26.08.2025, 06:28:54

Je to jenom jejich volba a jejich blbost dělat kočovný cirkus s velkými papoušky. Není potřeba je litovat , naopak potrestat za takové jednání. Myslím že se skutečně jedná o týrání zvířat.

trojAAAcko
trojAAAcko 26.08.2025, 14:55:41 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 26.08.2025, 14:47:35

Myslím že se skutečně jedná o týrání zvířat.

A myslíte správně. Hlavně mají i zastřižené křídla a v zákoně:

č. 246/1992 Sb.

§ 4 (1) Za týrání se považuje

g) provádět nebo nechat provést chirurgické zákroky za účelem změny vzhledu nebo jiných vlastností zvířete, a to i v případě, že by uvedené zákroky byly provedeny za použití prostředků pro celkové nebo místní znecitlivění, prostředků snižujících bolest nebo jiných metod, nejde-li o případy uvedené v § 7 odst. 3 a 4, zejména 

1. kupírovat uši, ničit hlasivky nebo používat jiných prostředků k omezení hlasitých projevů zvířat anebo z jiných než zdravotních důvodů amputovat drápy, zuby, jedové nebo pachové žlázy, 

2. z jiných než zdravotních důvodů řezat paroží nebo jeho části ve vývojové fázi živé tkáně, 

3. poškozovat kosti, svaly nebo nervy křídel ptáků starších 3 dnů tak, aby bylo zabráněno jejich létání,

To je jen jedna z mnoha věcí která se dá poznat / najít z fotek aniž by tam někdo šel.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.