Aktuálně: 2 744 inzerátů262 130 diskuzních příspěvků19 175 uživatelů

Nádvaha

Sarah01
Sarah01 08.07.2025, 13:17:16 xxx.xxx.11.197
Hana:

A asi by se hodili ještě nějaké light granule to říkal i veterinář.

Light granule určitě ne, nedoporučuju.

Sardullah
Sardullah 08.07.2025, 13:21:54 xxx.xxx.221.216

No nikdy nedovoluji, aby si psi lezli navzájem do misek…dovoleno mají pouze to, že když dojí..oba…tak si můžou jít navzájem zkontrolovat misky (teda my krmíme z porculánu, takže v našem případě talíře).

Když my mladý přivezou na hlídání lapiňáka, tak ten je do jídla celej žhavej, takže toho musím hlídat, aby nelezl mým psům do misky, protože on svojí večeři vdechne a klidně by šel pomoct i mým psům a vzhledem k tomu, že moji psi se o jídlo nehrdlí, tak by se mu to mohlo i povést…obzvlášť, když si moji psi nějakou dobu rozmýšlejí, jestli je to poživatelná večeře.

Ale proc by se mel pes frfnat v misce pul hodiny, to mi hlava nebere - bud ma hlad a zere, nebo hlad nema a nepotrebuje zrat

No tak mi trochu připadá, že jste nikdy neměla nežravku nebo tzv. váhavýho střelce…prostě ne všicí psi se vrhnou na jídlo okamžitě.

Třeba moje pyrenejka, ač po kastraci je žravka, tak si to stejně musí pořádně rozmyslet a berňák, tak ten kolikrát začne jíst až ve chvíli, kdy už je po večeři (Gina už je najedená) a tudíž jdou psi k páníkovi pro odměnu za večeři a já si udělám kafe, že si teda jdu se psema sednout na zahradu a až když mám hrnek v ruce a jsem na odchodu, tak se berňák zvedne a nají se…

Orionka (neregistrovaný) 08.07.2025, 13:24:46 xxx:xxx.e9c5:ccf7
Hana:

Doteď sem krmila celodenně nasypáním granulí do misky a měli přístup neustále.Včera hned jsme misku odendali a dorána trochu hladověli.Dostanou teď 2x denně po 30 minutách.Oddělení misek si nedovedu představit,ale zkusíme něco vymyslet.

Nějak nepobírám problém s oddělením misek. Jedna místnost, dva kouty, dvě stěny……dvě místa. A 2x30 minut mi přijde také zbytečně dlouho. Proč se mají nimrat v jídle každý den hodinu ? ( Nikdy jsem tedy nekrmila suché granule, možná že ty chroupají déle ).

Orionka (neregistrovaný) 08.07.2025, 13:32:56 xxx:xxx.e9c5:ccf7
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 08.07.2025, 13:21:54

Přiznám, že nežravku jsem nikdy neměla. Spíš naopak. Ještě když byli knírači….odcházeli jsme z výstavy, psi se zastavili u stánku s grilem. Prodavač jim vysvětloval, že je vyprodáno, že balí. Na důkaz ukázal krajíc suchého chleba “nic jiného nezbylo” Fena chramstla, málem i ruku ukousla, pes jen koukal - a co já? Taky chramst a mohli jsme jít.

Arosek
Arosek 08.07.2025, 13:45:51 xxx.xxx.244.45
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 08.07.2025, 13:21:54

Nezravce jsem mela. 
Aja do peti let.
Dudun do peti let. 

Ani jednoho jsem k jidlu nepremlouvala. Jsi zdravej? Nazer se. Nemas hlad? Ok, nezer, ale dalsi bude az vecer. 
Jedli na stridacku - nekdy lip, nekdy hur. Zlomilo se to u obou v peti letech. Proc nevim, mozna dospeli. 

Zastavam nazor ze zadny zdravy zvire dobrovolne nad plnou miskou hlady neumre. 

A imho tady se problem toci kolem psa s nadvahou … to nezravec asi mit nebude, takze naopak bych to brala stylem nezeres = hubnes. 

Sardullah
Sardullah 08.07.2025, 13:54:36 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 08.07.2025, 13:32:56

Jo přesně to jsem si myslela…. měla jsem žravý psy i nežravý. Žravej pes mi přijde jako lepší varianta. Za prvé se nenimrá v jídle a za druhý, když se začne nimrat, tak vím, že je něco špatně.

Ginu jsem dva roky krmila z ruky resp. z vidličky… jídlo jsem do ní prostě našťouchala a ani to se mi vždycky nepovedlo. 

Asi proto, že jsem měla nežravky a psi, co si to museli rozmyslet, tak mi metoda dát misku na deset minut a sebrat, nepřijde ta nejšťastnějßí. Naví já jsem typ člověka, co všechno posuzuje podle sebe… chtěla bych já žít v takovém jídelním režimu… ne… no tak ani moji psi. To mám prostě hozený všechno trochu fo prava.

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 08.07.2025, 14:21:58 xxx.xxx.153.233

Hmmm, nevím  jak pes, ale kočka mi málem nad plnou miskou umřela.  Teda kocour, zdravý, jen velmi tvrdohlavý. A šlo  jen o to, že přemražené maso prý k jídlu není a příchutě oblíbené konzervy  mu měnit nebudu. Po 4 dnech skončil na kapačkách a já i veterinář jsme zkonstatovali, že  zdravé zvíře nad plnou miskou hlady neumře,  ale Hubert je výjimkou 🤣🤣🤣

impact
impact 08.07.2025, 14:42:18 xxx.xxx.35.42

Já začínám krmit v psím pokoji, protože tam jsou moji psi a ti doma žerou první. Pak krmím adopčňáky a hoteláky v kuchyni. Každej pes žere ve svojí klec. A nakonec krmím venkovní psy - každý zvlášť svoji misku v kotci nebo ohrádce. Každý má svoji porci krmení dle věku, aktivity, zdravotního stavu a podobně. Jak dokrmím venkovní psy, tak jdu do baráku a od psí místnosti zase stejným kolečkem postupně misky sbírám. Takže kdo se s tím crcá a nemá dožráno, tak prostě znovu žere až druhý den ve stejný čas. 

Jediný privilegovaný je patnáctiletý parson, který si vzpomene často až o půlnoci, že by misku mohl dožrat. Ale ten prostě může. Tomu bych snesla modré z nebe, aby se najedl. 🤷‍♀️

Takže fakt nechápu tu neschopnost pořádně krmit DVA psy. 🤪

acher (neregistrovaný) 08.07.2025, 14:57:59 xxx.xxx.222.196

Měla psy žravé hodně i málo,ale přijde mně,že nežravce si lidi vychovají sami nucením do žrádla.Ano některý pes žral více,některý toho sežral méně,některý to zhltnul,jiný to poctivě kousal,ale všichni museli jít žrát hned.Jestli si to bůhví jak dlouho rozmýšleli nebo od misky odešli,nedostali nic.Když ty psy porovnám,tak každý potřeboval jiné množství krmiva . Každý měl někdy den, dny,kdy toho krmiva potřeboval méně a někdy zase více,tak jako cpát krmení do psa,který to teď zrovna nechce,nepotřebuje,jen proto,že já jsem mu určila,že toho prostě sežete tolik a tolik mně přišlo mimo.

Orionka (neregistrovaný) 08.07.2025, 15:06:15 xxx:xxx.e9c5:ccf7

Už jsem to tu jednou zmiňovala : krásnou skotskou kolii u nás v sídlišti měli. Netrvalo dlouho a krmili ji  venku před panelákem, že doma nežere. Pak ji krmili lžící, ona si sama nevezme, pak se odstěhovali. Fena tou dobou měla hřbet jako kanape a sotva chodila.

kometa
kometa správce
08.07.2025, 16:08:32 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Arosek z 08.07.2025, 13:09:02

Ja si nedovedu predstavit neoddeleni misek.

Já taky ne. A to mám kocoury, ne psy. Když měl starší ledvinovou dietu a mladší normál, nebylo zbytí. A to bydlím v garsonce. Pravda, s balkónem, což situaci velmi usnadňuje.

Kdyby nebyl balkón, tak pořád je zavíratelná koupelna. Nebo předsíň.

Sapp
Sapp 08.07.2025, 16:34:20 xxx.xxx.70.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 08.07.2025, 09:27:19

Zdravím,

bordera osm let není žádná důchodkyně v letech, ještě není třeba na ni pohlížet jako na důchodce.

Mám BOC 11let, 7let a štěně, ty dvě dospělé (feny)celý život kol cca 15kg,  i ta současná 11letá má stále 15kg a stále hodně aktivní, účastní se všeho.

Žrádlo ráno ⅓ krmné dávky, večer ⅔ (sežráno tak během 2-3minut🙂, během dne při výcviku také dostatek jídla-ale to proto, že jsou hodně v pohybu. Štěně má denních dávek více. Misky každý své, kontrola může být až po jídle, nikdo nikomu do žrádla neleze.

23kg je na borderu, pokud to není pes ,opravdu hodně, z třiceti minut na krmení určitě hlad mít nebudou, ani ta mladší dvouletá nepotřebuje mít k dispozici celý den žrádlo. Když odeberete misky cca po 10minutách a další dávky dostanou až večer, pochopí. V noci určitě nehladoví, to spí🙂

Doron
Doron 08.07.2025, 17:16:24 xxx.xxx.166.146
»
Odpověď na příspěvek uživatele Arosek z 08.07.2025, 13:09:02

Tak já svoje psy nechám nažrat v klidu, oni i hrubomletý maso jedí pomalu, každou kostičku rozkoušou, já jsem ráda, že nehltají a dobře to využijou.  Když jim hodím třeba celý kuře, k jídlu si lehnou a zpracovávají ho čtvrt hodiny určitě, opravdu si to užívají.

Já bych tu fenečku hubla takovým příjemným způsobem, větší objem nízkokalorického jídla, libové maso, spařená zelenina, trochu vloček, vývar..

Light granule ať si dá ten veterinář a jeho máma. 🤣

Anonymní (neregistrovaný) 08.07.2025, 17:51:08 xxx:xxx.e9c5:ccf7
Doron:

Tak já svoje psy nechám nažrat v klidu, oni i hrubomletý maso jedí pomalu, každou kostičku rozkoušou, já jsem ráda, že nehltají a dobře to využijou.  Když jim hodím třeba celý kuře, k jídlu si lehnou a zpracovávají ho čtvrt hodiny určitě, opravdu si to užívají.

Já bych tu fenečku hubla takovým příjemným způsobem, větší objem nízkokalorického jídla, libové maso, spařená zelenina, trochu vloček, vývar..

Light granule ať si dá ten veterinář a jeho máma. 🤣

👍👍

Verun
Verun 08.07.2025, 17:52:44 xxx.xxx.220.9

I když mám všežravce.může mít v misce na granule  nasypané granule non stop a ke snídani si zobne a po večeři si někdy zobne(nebo když mi to trvá i před večeří) a  neluxuje je na počkání. Když nemá masovou večeři (i takové dny jsou) vezme si víc .má po plecháčku z dvou druhů…má stále 30kg. 9let. Plus mínus drobné. Tak narostla a aktivitou (dlouhé procházky) zrovna neoplývá…a dneska už vůbec ne.

Obrázek
Orionka (neregistrovaný) 08.07.2025, 18:05:04 xxx:xxx.e9c5:ccf7
Verun:

I když mám všežravce.může mít v misce na granule  nasypané granule non stop a ke snídani si zobne a po večeři si někdy zobne(nebo když mi to trvá i před večeří) a  neluxuje je na počkání. Když nemá masovou večeři (i takové dny jsou) vezme si víc .má po plecháčku z dvou druhů…má stále 30kg. 9let. Plus mínus drobné. Tak narostla a aktivitou (dlouhé procházky) zrovna neoplývá…a dneska už vůbec ne.

Obrázek

V takovém režimu krmíme kocoura. Ráno, když sebou nehodím a nedám maso, dá si granule a jde spát. Maso si dá, až se vyspí.(Dnes to bude až k večeři, venku prší, tak chrápe celý den 🙂)

Sardullah
Sardullah 08.07.2025, 18:38:21 xxx.xxx.221.216

Hele on má na to každej jinej názor…já už se nemusím starat o děti, nemám jiná zvířata krom rybiček a tak prostě psi jsou moje libůstka a mám čas a chuť se s nima crcat.

Třeba když jsem krmila mladou Ginu vidličkou, tak to nebylo proto, že bych do ní chtěla násilím našťouchat jídlo…ona by třeba tu večeři i snědla…za hodinu, za dvě..možná v noci, ale za prvé se mi opravdu nechtělo nechávat rozmražené maso takhle dlouho na talíři a za prvé nebydlela sama…a i když mám psy naučený, že se do cizího talíře neleze, tak si nemyslím, že by bezprizorní maso na zemi, kterého si nikdo nevšímá Gině nikdo nesežral a hlídat to fakt několik hodin nebudu.

Čímž neříkám, že takhle to má dělat každej…ale my to prostě máme takhle.

janaa
janaa 08.07.2025, 18:59:39 xxx:xxx.dc38:15eb

O žrádle už toho bylo napsáno dost,vážit,odměřovat, dát misku, za chvíli sebrat,odečítat pamlsky… každopádně osmiletá border kolie je pořád pes v nejlepších letech. Kompletně veterinárně proklepnutá je? Štítku má v pořádku? Kromě omezení žrádla je prostě nutné zvýšit aktivitu. Jestli ráda plave,tak ideální období na plavání máte. A pokud máte možnost,klidně bych zařadila i nějakou fyzioterapii v hydrovaně

kometa
kometa správce
08.07.2025, 19:36:45 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 08.07.2025, 18:59:39

Vyšetření na štítku je dobrý nápad. Podle popisu zadavatelky by tady mohl být zakopaný pes. Divné, že to nenavrhnul veterinář. Místo těch light granulí.

Doron
Doron 08.07.2025, 20:05:56 xxx.xxx.166.146
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 08.07.2025, 17:52:44

U nás má granule pořád nasypaný skoro senior Gučka ( 11let), dělá se mu blbě z hladu. Občas si užíbne, ale čeká spíš na večerní krmení syrovým. Ostatní dva si toho víceméně nevšímají.

Přitom všichni štíhlí, atletické postavy., prostě každej pes je jinej..

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.