neviete niekto, je možné, aby sokol ulovil dospelú sliepku - maransku? Bez toho, aby zanechal po sliepke a love stopu? Záhadne mi zmizla pred časom sliepka, a teraz sa dozvedám, že starosta zakladá sokoliu letku ako ochranu pred holubmi. Lieta tu už viacero sokolov.
😀 No, o starostovi by sa dalo uvažovať, ale zdá sa mi, že predsa len má iné možnosti príjmov.
A nevracala by sa tá líška, keď už našla zdroj obživy? Stalo sa to pred dvomi-tromi mesiacmi a odvtedy sa nič nestalo.
S maranskami mám celkovo problém.
Pekne rástli. 2 som mala čierne medenokrké , boli prítulné, také milé drzane, - jedna mi záhadne uhynula tesne po začatí znášky - našla som ju na dvore ležať, bez viditeľného zranenia, nebola chorá, nič jej ráno nebolo. Táto druhá si požila 2 roky a potom záhadne zmizla.
Mám ešte jednu maransku pšeničnú a tá zase veľmi chcela kvočať, mala napokon len 3 kuriatka, no na tretí deň ich začala napádať a jednému odtrhla nožičku, musela som ho utratiť a zvyšné 2 sme bez kvočky vychovali v kuchyni, nás brali ako rodičov, keď sme odišli z kuchyni, hlasno pípali. Našťastie obe to boli sliepočky, už sú vyše ročné.
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 12.07.2025, 16:11:44
Neříkám, že se stát nemůže, ale je to velmi nepravděpodobné. Dravci si mnohdy neodnesou ani holuba, natož slepici. Kuna obvykle zadáví, maximálně ukouše hlavu, potkani, ježci a podobně jen ohlodají a psi jen zadáví, liška si odnese, zpravidla pro mladé, ale neobával bych se odhadovat, že i ráda spořádá v klidu od psů, koček, lidí atp. Člověk si odnese vždy. Nevím, co u vás hrozí nejvíce, ale vychází mi z toho, že to byla liška nebo člověk. Nebo slepice přeběhla přes plot někam pryč a nebylo jí umožněn návrat