Je pravda že dokud mají k dispozici hmyz a slimáky, výrazně jim dávají přednost. Jak toho je míň, musí se dokrmovat granulemi, jinak sežerou všechno. A když máte 25kachňat, sežerou dost. Ale fakt je, že je sranda sledovat jak loví mouchy😃
Jo vyberou je dokonale. Oni projedou i ta místa pod kameny, vědí kde hledat. Teď se rojí mravenci a chytají je taky. Nejjednoduší je pořídit si dva kačery. Oni jsou mírumilovní, neperou se mezi sebou narozdíl od jiných kachen a nemáte pak problémy kam s nimi, když se namnoží. Navíc kačeři jsou dlouhověcí, narozdíl od kaček. Ty vysílí snášení vajec a i když jim dáváte kvalitní krmivo, většinou vydrží tak max 5 let.
Jinak poslat k Mělníku, ale radši si přijeďte pro indiány a nasbíraj si sami😃
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 14.07.2025, 13:11:51
Oni moc nepotřebují, stačí dřevěná bedna. Jsou zvyklí večer zajít do chlívka a ráno ven. Stačí jim nechat otevřeno a zajdou sami. Možná by se naučili i na ta elektrická dvírka. V zimě musí mít sucho, kvůli nožičkám, ale mráz nevadí.
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 14.07.2025, 13:16:15
No já teď fakt nemám kam ☹️ není nikde uzavřený prostor , kde by pak v zimě mohli být - domů mi to neprojde 😀a taky chráněný prostor po dobu, co jsme v práci.
Oni jsou překvapivě odolní. Vodu mají rádi, ale stačí bohatě vanička, stejně tam dlouho nevydrží, pořád šmejdí a hledají co sežrat. 😀
Je to kachnička lehká, takže nic nevydupou, základ krmení jsoz granule, je to nejjednoduší. Hodně si nasbírají, ale stejně. V granulích mají minerály a tak, jinak by snadno zchromli. Taky v zimě potřebují na noc suchý koutek, aby jim nenastydli přez noc nožičky. Skoro nelétají, jsou mírumilovní vůči sobě navzájem i ostatní zvířeně, mimo broučků a slimáků. Kachny snesou hodně vajec, dají se zpracovat normálně do jídla. Když mají klid sedí rády a spolehlivě. Říká se že se o káčata moc nestarají, ale to není úplně pravda, naše je zuřivě brání. Tedy, co jim síly stačí.
To je celkem všechno, spíš mě už nic nenapadá😜
Jo, ještě jsou rády v hejnu a je jim celkem jedno, jestli je to hejno smíšené nebo třeba jen kačeři. Jsou pořád spolu, neperou se. Furt klapou zobákama .