Dostali jsme od Drvodělky jednu bednu káčat a ještě bednu úžasné zeleniny 🙂! A MED !
Drvoďelka má úžasného manžela, neuvěřitelnou úrodu, krásné úly, milé psy, kočky, králíky, slepice a morčata.
Teda středoasiat byl docela nekomromisní, ale na mě vrtěl, synka chtěl zabít.🤣
Po cestě domů indiáni strašně smrděli, asi stresík, synkovi a snaše ( těhotné) se chtělo zvracet, ale já a vnučka jsme držely 🙂, holt se ty geny ze statku nezapřou🙂))
Viděli jsme i housera Gustu, měla jsem z něj respekt, je to docela ostrej týpek, radši jsem se zbaběle schovávalala za pána domu.😅
Káčata šla spát, těším se, až je zítra vypustím.
Framík na ně zpočátku vrčel, pak si ke kachníku přilehnul .
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 24.07.2025, 06:27:33
To je jasný, nejvíc jim za jízdy vadily kruháče i když jsme jeli opatrně, to vždycky začali kejhat.
Teď jsou v kachníku a nechtějí ven, tož je nechám, ještě se hodně bojej.
Mám z nich velkou radost, i hlásky mají takový tichý a uklidňující, jsou to roztomilouši .❤️
Zelenina je nádherná a když jsem viděla ty Tvoje fóliovníky a pole, vede mě to k úvaze, že bych se možná mohla na svoje chabý pěstitelský pokusy vyprdnout.🤣
Doron, Doron, Doroooon, že nás pak, až se holky, kluci zabydlej a budou pobíhat po venku a Fram je bude mít na starosti, že nás budete zásobovat fotkama, ž ejo, že jo? Já chci hrozně moc závidět totiž.
Káčata mi dělala statosti, nechtěla vystrčit z domečku ani zobák🙂.
Včera celý den uvnitř, dala jsem jim tam pití a krmení, takže mokro, dusno, poděláno, rozlito, obraz zmaru ☹️.
Automatická dvířka pro slepice jsou docela malá to jim nevyhovuje a nejsou na to zvyklá.
Dnes ráno jsem jim dala krmení přímo do dvířek, aby se musela natáhnout ven. V poledne jsem byla krutá, vzala jim vodu a dala ji ven, tak metr od dvířek a krmení taky tak. Najedla se a napila a šupity zpátky do kachníku🙂.
Odpoledne se už i koupala, dovnitř jsem dala čistou slámu a je to už veselejší. Mají jen malinkej výběh, tak dva na dva, nejpozději za týden ho otevřu a celá zahrada jim bude k dispozici. Mezitím u nich budu se psy posedávat a číst si ( mám záminku🤣), aby si na nás zvykla, jsou zatím plachá, je vidět, že ztráta zkušených kačen a Drvodělky je docela rozhodila, doma byla úplně v pohodě.
Dobrá zpráva je, že berou kurňokachník za bezpečný přístav a už spořádaně sklánějí hlavičky když chodí sem a tam 🙂.
Ony se to naučí🙂. Dej jim to krmení ven, příliš vlhka jim určitě nedělá dobře, bude jim líp a rychle na to přijdou. Dneska ráno odjel zbytek kačátek do Zelčína. Tam je ubytovali prozatím ve stáji. Je to taková malá ZOO, ale ne s exotickými zvířaty nebo jen trošku exozotickými. Indiány neměli, tak jim doplnili stav. Aspoň děti uvidí jak vypadají.