Ony nesou, ale převážně na jaře. Bohužel ty správné nosné už asi nikdo nemá. To by si nejspíš musel člověk zajet do Asie pro násadová vejce, tam určite mají šlechtěné kachny na snášku, kavhní vejce jsou tam prý oblíbená.
Doron, dočetla jsem až sem, bledá závist teda, strašně moc bych běžce chtěla, ale odradilo mě, jak někdo psal, že ve chvíli, kdy by objevili jezero, už by je od něj nikdo nedostal😏Bohužel, zahradu nemám nijak předělenou. Sice by to udělat šlo, ale bylo by to otravné i pro nás, pro kočky atd. Běžce bych potřebovala fakt moc, moc, co já se na bramborách nasbírala slimejšů! Kilo denně určitě, ona se piksla rychle naplnila španělákama, ale i stovky těch českých prcků…to byla šichta každý večer🙄Nosila jsem je sousedčiným slepicím, ale po týdnu už jim lezli krkem😛
Ja bych ho moc chtěla, ale jak ho poslat, jste od Prahy asi daleko.., že bych zajela..
Já bych vám ho třeba přivezla, až pojedu do Milovic. Ale to by bylo asi až v říjnu, dřív to asi nestihnu. 🤔 Kdybyste si chtěla udělat výlet dřív, tak klidně, ubytování zajištěno. 👍
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 22.08.2025, 22:35:15
Hele holky, dá se normálně objednat i kurýrní služba, která to u odesílatele vyzvedne a doručí…objednávala jsem takhle kurýra, aby mi vyzvedl na druhém konci republiky díly na auto z autovrakoviště…já objednávala dopravu přes PPL…jako nevím, jak se bazének povede zabalit..jakože rozměry a kolik to váží…dle toho je tam ceník, ale myslím, že do těch 120,- korun by se to mohlo vejít.
Hele holky, dá se normálně objednat i kurýrní služba, která to u odesílatele vyzvedne a doručí…objednávala jsem takhle kurýra, aby mi vyzvedl na druhém konci republiky díly na auto z autovrakoviště…já objednávala dopravu přes PPL…jako nevím, jak se bazének povede zabalit..jakože rozměry a kolik to váží…dle toho je tam ceník, ale myslím, že do těch 120,- korun by se to mohlo vejít.
Jj, je to daleko, takže asi spíš poslat, zkusím to zjistit.
Jistěže 😀 , no jedná se o propagační článek s nádechem hesla - Indoš do každý rodiny, páč až zase bude mít drvodělka přebytky, tak aby se vo ně lidi poprali. . A může za to sám Král Miloslav 😀 , měl by dostat nějaký prémie v podobě desítky slimáků navíc 😀
My máme tyto. Vysoká snáška a proti běžcům víc masa. V současnosti jich máme víc než třicet mladých. Bohužel je nemůžu rozdávat zdarma, protože toho už dost sežraly. Ale prodal bych rád.
To je v pořádku, než abychom riskovali, že se budou slimáci držet na muškátech, zrušíme muškáty! Moderní doba - než bychom řešili problémy, odstraníme jejich domnělou příčinu (válejí se ti bezdomovci na lavičkách v parku? Zruš lavičky 😀).
Oni zbytky z kuchyně asi žrát nebudou, to u nás v omezené míře dostanou občas slepice, ale indiáni mají VIP stravu, pacholci. Já bych jim to nedávala, zas tak moc toho nesžerou(když jich teda nemáte 35) a snadno zchromnou, když mají nekvalitní stravu. Takže na zbytky se vykašlou, jednak na ně nejsou zvyklí a hlavně, když mají ty muškáty …