Mockrát děkuji za odpověď🙂
Dobrý den, poradíte prosím minimální velikost záletu pro pár papoušků zpěvavých ?Děkuji
Dobrý den, poradíte prosím minimální velikost záletu pro pár papoušků zpěvavých ?Děkuji
Zdravím, to záleží na Vašich možnostech. Vhodná délka by byla 2m, ale viděl jsem i 1,50m a také 1m a budka z venku do chodby. A myslím, že jim nic nechybělo. S pozdravem Zappe
Mockrát děkuji za odpověď🙂
S dovolením se ještě zeptám,zda může být budka umístěna v záletu, nebo venku ve voliéře? Omlouvám se za hloupý dotaz.Děkuji
Jak jsem už psal, budka v záletu zvenčí v obslužné chodbě. Ale zase, když je zálet např.2m dlouhý, tak klidně uvnitř v záletu, tak aby se pohodlně a bez velkého rušení mohla kontrolovat. No a když je výlet z nějaké části zakrytý(měl by být), tak se budka zavěsí klidně i tam. S pozdravem Zappe
Děkuji mockrát
Tak do záletů bych budku nedával, z důvodu škodné. Pak se všichni diví že mají ptáky bez nohou nebo zabité.
Tak do záletu bych budky právě dával a dávám . Nedával bych je do výletu . Pokud je příliš úzké okno výletu mladí prave vyleteni ptáci nenajdou často navečer cestu zpět , a tím dochází k různým urazum zaviněné škodnou. Dá se to eliminovat ruzne , od té doby co mám psa , neměl jsem jediný problém.
Máte pravdu, napsal jsem to na opak, omlouvám se.
Jasně, že i to se může stát, ale teda mi vysvětlete jak zabráníte škodné, aby nešla do budky, která je uvnitř, vždyť máte výletové okno otevřené a nebo okna chodíte každou noc zavírat? A navíc celoroční voliery jsou v tomto ohledu řešeny různě, ale i když je vnitřní a venkovní prostor spojen jen malým oknem nebo oknem + dvířky, tak jsou otevřeny, aby právě mohly létat a využít celý prostor. Takže škodná může kdekoliv, ale proti tomu jsou různé pasti nebo dvojité pletivo s pořádnými základy. Takže když je zabezpečená venkovní část, tím pádem je i vnitřní, tak bych to neviděl až tak černě. Zappe
Tak já ptáky každý večer zavírám, jelikož jsem ohleduplný k sousedům a s tím zabezpečením je to tak že škodná se vám nemusí dostat do voliéry ale ptáky vystresuje a tím pádem se potlučou nedej bože zabijí.
Ano, taky pravda a proto se dávají na protější stranu větve jehličnanů. Zappe
Větve jehličnanů se dávají z důvodu výletu mladých ptáků z budky. Na predátory nemají vliv, pokud mají tak se rád nechám poučit.
No, tak se učte. Sám jste napsal, že ty větve jehličnanů se dávají kvůli mladým, když vylétávají a to někdy hezky divoce… no a teda jaký je rozdíl mezi divokým vylétávaním a náhlým vylekáním od predátorů? Dle mého jednoduchého názoru, tak vůbec žádný! Stres je stres a divoké bezhlavé a vyplašené létání je to samé a v oboch případech pomáhají ty větve jehličnanů proti nárazům. Tak jen tolik a hodina výuky skončila. Jednodušší bude asi naverbování se k vojsku. Zappe
zjarda:No, tak se učte. Sám jste napsal, že ty větve jehličnanů se dávají kvůli mladým, když vylétávají a to někdy hezky divoce… no a teda jaký je rozdíl mezi divokým vylétávaním a náhlým vylekáním od predátorů? Dle mého jednoduchého názoru, tak vůbec žádný! Stres je stres a divoké bezhlavé a vyplašené létání je to samé a v oboch případech pomáhají ty větve jehličnanů proti nárazům. Tak jen tolik a hodina výuky skončila. Jednodušší bude asi naverbování se k vojsku. Zappe
Dle mého názoru je odrovsky rozdíl v tom jestli mi vyletavají mláďata nebo ptáci bezhlavě v noci lítají po voliéře. Na vojně jsem byl dva roky tak teď to zkuste vy, podobných gum které měli za každou cenu pravdu tam asi zbylo dost.
Já na vojně byl a rozhodně jsem jí nežral a dokonce jsem i trochu nadsluhoval nebo jsem byl hodný. Takže si nic nemusím zkoušet. Ale jak je vidět v této době hodně moc chybí! A gumáky jsem moc miloval, takže i Vás miluji i s těmi názory. A v žádném případě si nemusím přebíjet jen svojí pravdu, ale taky ta druhá strana musí předvést tu svojí, která by měla být přesvědčivější než ta má. Krásný slunečný den a pořádný úsměv přeji i gumákům. Zappe
podobných gum které měli za každou cenu pravdu tam asi zbylo dost.
Teď jste nezdvořilý.
V pořádku pí.kometo, beru to tak, že pán vůbec nepochopil ten můj dodatek ohledně toho naverbování k vojákům, ale také vlastně nepochopil moje odpovědi… doufám, že aspoň většina lidí tady to pochopila, jak to bylo myšleno = že prostě tady je hrozně těžké se někdy s některými normálně slušně domluvit a tak "raději" na tu vojnu s gumáky se kterými jednání bylo na úrovni houpacího koně s IQ betonový sloup! No a nebojte, že si nechám vše líbit! Zappe
PS: a když se podíváte na jeho profil, tak kde nic, tam nic. Má tam 7 příspěvků a s toho je na mojí maličkost 6…🤔že by tajný ctitel, ale smůla, já jsem na ženy😎
zjarda:V pořádku pí.kometo, beru to tak, že pán vůbec nepochopil ten můj dodatek ohledně toho naverbování k vojákům, ale také vlastně nepochopil moje odpovědi… doufám, že aspoň většina lidí tady to pochopila, jak to bylo myšleno = že prostě tady je hrozně těžké se někdy s některými normálně slušně domluvit a tak "raději" na tu vojnu s gumáky se kterými jednání bylo na úrovni houpacího koně s IQ betonový sloup! No a nebojte, že si nechám vše líbit! Zappe
PS: a když se podíváte na jeho profil, tak kde nic, tam nic. Má tam 7 příspěvků a s toho je na mojí maličkost 6…🤔že by tajný ctitel, ale smůla, já jsem na ženy😎
Nepřispívám do diskuse kvůli takovým lidem jako jste vy ale někdy mě nazdvihnout takové nekorektní rady které tady prezentujete.
“Jak zabráníte škodné aby nesla do budky když máte vyletove okno otevřené? ” Tady jsem Vás nepochopil absolutně. Snad mám zavřenou vyletovou část ! . A pod to nafotite pasti na myši.? Měl jsem na mysli škodnou jako kočky , kuny a podobnou verbez ale určitě ne myši. A ještě pan Dancek velmi správně napsal že škodná vám muze doplasit ptáky až k smrti a proti tomu ty Vaše jehličnany nepomůžou.