Zdravím prosím máte někdo zkušenost můj pejsek sedmiletý má bouly u konečníku a veterinářka má tedy provést zákrok že ory nádor a zároveň udělá i kastraci…já vůbec nevím co nás čeká jak bude trvat dlouho než se zotaví a bojím se že bude zhoubný:-(((
Nádor a kastrace
Co je ory nádor? A proč proběhne zároveň kastrace?
Sedmiletý pes je v pohodě, hojení nebude dlouhé - můj pes šel taky v sedmi? osmi letech na odstranění tří nádorů. A rekonvalescence byla klasická, pár dní na vodítku, hlídat rány. Můj první pes byl kastrován ze zdravotních důvodů - nádor na varleti - nějak kolem jedenáctého? roku a též rychlá rekonvalescence. Není to jako u fenky, kde jde o velkou operaci.
Požadujte inhalační anestezii, nechte těsně před operací udělat základní vyšetření .
Kastrace problém není,horší může být ta boule u konečníku. Jak je velká, kde přesně je atd. Může se to hůř hojit, určitě počítejte s lehkou mokrou stravou,aby pes nemusel moc tlačit, konečník a okolí budete muset udržovat v čistotě a ošetřovat,samozřejmostí je límec. Zda bude zhoubný nebo ne,uvidíte,pak záleží na tom,co za druh to případně bude,nenervujte se předem
Jo, to jsem husa, to mi nedošlo, že je to na exponovaným místě ☹️
pravděpodobně hepatoidní adenom, nezhoubný nádor
ale to se bude vědět až po cytologii, tedy po operaci
měl můj pes, a to nejen u řitního otvoru, ale i na zádech
a opakovaně
kastrace je v tomto případě jediný preventivní nástroj, neb nádory jsou stimulovány hormonálně a tvoří se znovu
pes byl operován v cca 11ti letech, zotavování šlo rychle a to i přesto, že mu šití doslova sežraly bakterie
ošetřování, pokud si dobře vzpomínám, bylo žádné
měl super límec (vetlímce), na dupku si nedosáhl a límec měl dokonce rád
kastrace je v tomto případě jediný preventivní nástroj, neb nádory jsou stimulovány hormonálně a tvoří se znovu
děkuju za vysvětlení
17.07.2025, 14:49:44 xxx.xxx.147.163
Co je ory nádor?
Taky neznám. Možná má být prý?
Nevím, proč si lidi po sobě nečtou, co hodlají odeslat. Jak pak máme odpovídat?
překlep,určitě prý