Dobrý den, prosím o radu, co by to mohlo za plemeno slepice. Dostala jsem darem násadová vejce a tyto slepičky se vylíhly (respektive kohout a slepička). Údajně by to mělo být nějaké zdrobnělé plemeno. Nedaří se mi dohledat. Děkuji za případnou odpověď a tipy.
Odpověď na příspěvek uživatele JardaPecival z 06.08.2025, 10:43:02
Vajíčka nejsou z mého chovu, ty jsem dostala darem. Ale děkuju😊. Vyseděla je Hedvábnička zdrobnělá. Vyklubala se 10.května, tak už jsou vyrostené. Kohout už i kokrhá.
Já “normální” hedvábnický nemusím, ale tyhle holokrlé jsou SUPER!!👍😂…viděla jsem je na výstavě v Lysé a museli mě od nich urvat, abych je nekoupila 🤣🤣🤣🤣
Pokud si pamatuju, tak hedvábničky nesmí zmoknout. Nevím, jestli ,,to"😉snáší, ale je to hrozné😏Ona za to nemůže, chápu. Ale jsou i hedvábničky s normálním krkem ne? Ty už se mi líbily, ale i tak je to slepice jen tak pro parádu, v baráku ji chovat nebudu😉
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 15.09.2025, 17:50:20
No právě ten holý krček je skvělý 😀…klasická hedvábnička je jen slepice s jemným peřím, ale ten holý krček je bonus!👍😀…kouzelná😇….ono “to” také snáší, je to slepice👍😀..ale každému se líbí něco jiného..já mám +-40 slepic, takže je musim oželet 😢..