Máte někdo zkušenosti (nebo někoho v okolí se zkušenostmi) s těmi BoT kamašemi na psovi? Fyzioterapeutka myslí, že by mu na zimu bodly nějaké chrániče, aby tlapky neprochládaly. Ale v životě jsem to na žádném psovi neviděla, na běžných procházkách po lese 🙂
Jinak po klidovým režimu teď pes chodí výrazně líp, skoro bych řekla, že většinu času čistě, i když stopro to určitě není. Na fyzio měl pochvalu, že je celkově míň ztuhlej. Prý nemá ty karpy v nějakým hrozným stavu, takže je to zatím spíš záhada, proč si tlapku někdy tak vykusuje. Zatím mám teorii, že je obecně háklivej na to, když nejsou věci v pořádku… a možná mu stačí “trochu divnej” pocit v tlapce, aby se tomu začal věnovat. Dostali jsme nějaké cvičení na stabilizaci (pes je nadšen, miluje snadno získané pamlsky).
Na hlubší vyšetřování to moc nevidím, i vetka i fyzio potvrdily, že RTG toho zase tak moc neřekne, čili musela by se magnetická rezonance, a takové peníze se mi zatím úplně nechce dávat.
Odpověď na příspěvek uživatele keriton z 29.09.2025, 08:17:36
google si se mnou hraje - hledala jsem a nenasla, jak jste dala odkaz, zacal je sypat taky 😀 Pred tim mi to nabizelo jen nejake regeneracni - a ty zase ted zatajuje 😂
Nemam zkusennost - hledala jsem nejake doporuceni a fyzio je opravdu doporucuji. Asi bych to zkusila. Max nepomuzou, ale neublizi.
nebo pohledat nejakou levnejsi verzi nejdrive - na zkousku?
U BOT kamaší jde hlavně o technologii Welltex.keramická vlákna v látce odrážejí teplo zpět(prokevení)….použivá se hlavně u koní , i lidi mají(hlavně bederní pásy)já si na koleno dávala na noc koňskej na hlezno…dlouhodobě s tím zkušenosti nemám. Občas jsem kobyle nohy balila.ale nekulhala tak nevím jaky to mělo efekt. U kamaší na koně sepíše.že se na to má zvykat.
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 29.09.2025, 11:00:03
Na procházce a pod dohledem snese, to má nařízený. To jen doma bez dozoru tyhle nesmysly zásadně odmítá 😀
S fyzio jsme se bavily o neoprenových nebo i BoT, ty jsou samozřejmě lepší, že mají tu technologii. Já jsem je zvažovala už dříve, tak teď asi něco pořídíme, ale ještě zvážím, kolik za to chci dát 🙂
Koupila bych oboje. Přední zadni se s tím dají oblepi…prodat dál můžete vzdycky.Zase taková raketa to není.a máte něco hmatatelneho.nejakou věc. Jsou výdaje které jen zaplatíte a musíte věřit….
Nějak se nemůžeme vyhrabat z toho vylizování tlapky. Museli jsme odložit vetlímec a dát klasický trychtýř, protože pes přišel na to, jak se přes vetlímec dostat na tlapku. Hojení trvalo “asi tak sto let”, ale dobrý, konečně máme zahojeno.
Týden jsme byli bez límce. Ale pes se tlapce věnuje většinou večer před spaním, a když mu ta zakážu, tak prostě počká, až jdeme spát. Takže od včera zase s límcem, nebudu čekat, až to bude mít opět do živýho.
A co dál …? Jde mi teď jen o to, aby vylizování tlapky přestalo. Vloni to vlastně úplně přestalo až při kombinaci klidový režim + rimadyl. Teď mám doma gabapentin na 5 dní, tak bych to mohla zkusit - až se za pár dní s límcem to místo trochu uklidní.
Nevím. Co byste dělali?
Jinak pes je veselý a radostný, na procházkách běhá, “nic ho netrápí”, pohyb vypadá obstojně. Stále váhám ohledně RTG celýho psa, možná na to dojde, ale ještě k tomu nejsem rozhoupaná. K užívání BoT kamaší ještě úplně nedošlo, na to musí být tlapka zahojená, aby to mohl nosit…
Co mu dát na olizování nejaké lízatko s paštičkou.
Houby víme,co psa trápí…něco asi jo.pokulhával…hele může ho to třeba jen brnět až po artrozku…
Napište pak zkušenost s gabapentinem….jen nevím,jestli 5 dní je doba pro nějaký závěr u takového léku.
Naše psina labužnicky olizuje gauč,na zákaz reaguje dobře. Prostě,vetšinou po jídle se uvelebí na pelech a jak se olizuje po jídle , lízne si gauče a jede…
ano - i Yoda má oblíbený polštářek přesné “žužlací” velikosti. Jakmile začne cokoli blemstat (většinou hranu pelechu), zazní povel “kde máš dumlák!?” . Už jsem ušila i repliky původního dudlíka… fungují všechny. I na dovolenou jezdí - máme zcestovalé dumláky
Jo, už začínám pomalu připouštět, že to může být i zlozvyk. Jenže během té dlouhé doby s límcem si tlapky už nevšímal (když je pod dohledem, límec nemá)...
Ano, také nezřídka líže pelech nebo deku, na které leží.
Kdyby lízání této konkrétní tlapky měl být zlozvyk, existuje vůbec způsob, jak se toho zbavit? Když mu dám cokoliv na lízání nebo kousání, věnuje se tomu rád, a pak si jde většinou lízat tlapku 🐶
On je tvrďák a stojí si za svým, jemné argumenty neplatí. Ehm, a na Alavis Calming upřímně nevěřím 🙃
myslim si, ze zuzlaci zlozvyk/navyk by se nabizel, pokud by s nim pes neprestal na rimadylu.
bych ten gabapentin zkusila. urcite.
no a to patrani po pricine - jak starnu 😀 -rezignovala jsem. od ledna me boli noha a pres vsechna vysetreni a opatreni to stejne konci tim, ze si obcas vezmu prasek ciste jen proto, aby to prestalo.