Aktuálně: 1 926 inzerátů278 078 diskuzních příspěvků19 829 uživatelů

Vhodný granule pro psa

Lupus4
Lupus4 01.02.2026, 10:26:21 xxx:xxx.24de:75e
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 01.02.2026, 09:13:49

….Dále obsahuje masovou moučku…👎

na přibrání dobře funguje vánočka s máslem😉

Ještě dotaz na Anet - zvládla jste to (myslím , že problém byl hlavně ve vaší hlavě) ? O psovi nepochybuji…

Vahine
Vahine 01.02.2026, 12:44:51 xxx.xxx.149.8
Lupus4:

Ještě dotaz na Anet - zvládla jste to (myslím , že problém byl hlavně ve vaší hlavě) ? O psovi nepochybuji…

Teď jsem četla složení, asi jste četl něco jiného. Či snad máte na mysli tu hovězí škvarkovou moučku? 🤷‍♀️ To je asi proto, aby byla směs kompaktní, na tom nic špatně nevidím. Jakou masovou moučku jste měl na mysli, kde jste to četl, prosím?

Složení těch koulí je, cituji:

Složení směsi: Hovězí a vepřové škvarky, Celozrnná rýžová mouka s loupanou pohankou, Hovězí škvarková moučka, hovězí tuk, pivovarské kvasnice, pšeničné klíčky, moučka z vaječných skořápek, sušená vejce, konopná moučka, játrový protein, jablečná dřeň, hnědá mořská řasa Kelp,  inaktivované kvasnice - probiotikum pro zlepšení trávení a zvýšení imunity organizmu.

Anet10
Anet10 01.02.2026, 13:26:57 xxx.xxx.16.58
Lupus4:

Skelety koupím zítra, přijela jsem před chvílí vymrzlá ze cvičáku a nikam už dnes nejdu, ale pak dám vědět, jak to se skeletem dopadlo. Co se týká těch škvarkových koulí, jak psala Vahine, dívala jsem se na ně, no to by naší čubině vyjely oči z důlků. Jako pamlsek budou asi super, myslím, že objednám, to bude zase novinka, co ještě neměla.

Lupus4
Lupus4 01.02.2026, 13:49:23 xxx:xxx.edda:91dd

v odkazu co jste dala 01.02.2026, v 09:13:49

https://www.krmivahulin.cz/p/mekke-krmivo-pro-psy-se-skvarky-a-jatry-plnene-koule-o-35-mm#12536

MĚKKÉ KRMIVO PRO PSY - SE ŠKVARKY A JÁTRY - Plněné koule Ø 35 mm

Vařené, kalorické krmivo, vhodné pro aktivní malá, střední i velká plemena psů. S 30% obsahem Hovězích a Vepřových škvarků. Dále obsahuje masovou moučku, pivovarské kvasnice, sušená vejce, mořskou řasu Kelp, aj.

ač starej, ještě dokážu vnímat text 😉

janaa
janaa 01.02.2026, 14:30:18 xxx:xxx.1502:64aa

Elišák,nepostřehla jsem,proč nemůže víc proteinů a tuk ano?

Jinak bych to klidně doháněla přílohou,takovej rohlík s máslem,nebo ta vánočka,jak píše lupus,umí zázraky😂veteránka dostává každý den rohlíček,krom jiného,protože hubla, a má už dietušetřící na žlučník,takže víc masa mít nemůže.

Škvarky od Hulína teď dostaly bloncky jako prezent,plánuju babuši do žrádla a ostatním upeču pamlsky. Jen abych jim to nesežrala,maso nejím,ale škvarky teda miluju

Elisak
Elisak 01.02.2026, 14:40:09 xxx.xxx.194.232
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 01.02.2026, 09:13:49

To už má moc bílkovin, u granulí musíme držet bílkoviny do 20%. K tomu teda občas nějaký masový pamlsek dostane, ale to množství hodně hlídáme a spíš dáváme piškoty, takže něco s víc bílkovina už se dávat bojím.

Elisak
Elisak 01.02.2026, 14:50:09 xxx.xxx.194.232
»
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 01.02.2026, 14:30:18

Má cystinurii. Nejdřív měl veterinární dietu, ale to nebylo ideální. Takže po konzultaci s vet, která má v péči i další basenjíky s tímhle onemocněním, jsme přešli na nízkopoteinový granule. Na tom funguje, každý 2-3 měsíce jezdíme na kontrolu a vše je v pořádku. Jenže všechny ty nízkopoteinový granule jsou koncipovány jako light, takže mají i málo tuku. A to se mi právě moc nelíbí. Porci má teda slušnou, denně dostává 250g granulí a to váží 10kg.

janaa
janaa 01.02.2026, 14:54:49 xxx:xxx.1502:64aa

Fakt bych vsadila na ten rohlík. Škvarky jsou fajn,ale jsou to taky bílkoviny. Případně ještě vyzjistěte,zda se omezení netýká jen bílkoviny z masa. Třeba u jaterních diet se část bílkovin dohání bílkovinama z mléčných výrobků (cottage,tvaroh) nebo vajec, ty nevadí. Takže pak si dovedu představit nějakou takovou svačinu

Vahine
Vahine 01.02.2026, 15:03:09 xxx:xxx.4d50:8801
»
Odpověď na příspěvek uživatele Lupus4 z 01.02.2026, 13:49:23

Omlouvám se, já přehlédla, ač už prošlá záruční lhůtou…😉

janaa
janaa 01.02.2026, 15:38:11 xxx:xxx.1502:64aa
Vahine:

Omlouvám se, já přehlédla, ač už prošlá záruční lhůtou…😉

On je problém,že něco jiného mají v úvodním popisu,a něco jiného ve složení. To příliš důvěry nevzbuzuje

Chingis
Chingis 01.02.2026, 16:30:43 xxx:xxx.1534:d4f1
»
Odpověď na příspěvek uživatele Elisak z 01.02.2026, 14:50:09

Trixe dostává do granulí normálně sádlo aby přibírala/držela váhu, případně kuřecí tuk, škvarky. Do každé porce lžičku. Nemá nízkotučné granule, ale nějak se její žaludek nekamarádí se sacharidy, takže babské rady jako rohlík nebo vánočka, to mi buď vyvrací, nebo to vykadí v obrovských hromadách a ještě víc zhubne. Stejně tak když jen navýším porci granulí. 

Co kombinovat s ledvinovou dietou? Netuším, jestli je tam něco co nemůže, ale je tam málo bílkovin a dost tuku. S tím zase bojuji já, Čert by jen žrala a žrala a ty granulové receptury počítají spíš s tím, že ledvinář trpí nechutenstvím. 

janaa
janaa 01.02.2026, 16:50:00 xxx:xxx.1502:64aa

Dopoučuju kouknout na poradnu Bonoda, jsou tam dotazy na cystinurii,tak ledvinovou dietu. Já jsem si podle rad pana doktora z poradny sestavila před lety “žlučníkovou” dietu,resp. takovou poloviční jaterní

Elisak
Elisak 01.02.2026, 22:28:01 xxx.xxx.194.232

Koukám že je problematická i pšenice a vejce, to jsem netušila. Zase těch piškotů taky nedostává tolik a granule má bez obilovin. 

Asi bych to radši nekomplikovala a začnu po troškách přidávat to sádlo. Ta cystinurie se tenkrát objevila tak, že se jednoho nedělního rána prostě nevyčůral, to bych už nerada zažila znovu.

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 02.02.2026, 06:56:44 xxx.xxx.128.208

Sádla bych se nebála, na radu starého ovčáčkáře jsem ho přidávala mému prvnímu psovi - dalmatinovi. Byl strašně aktivní a první 3 roky kost a kůže, začali jsme s jednou polévkovou lžící,  skončili u třech 🙈, svědčilo mu, měl srst jak vydra. Ale pravda, neměl žádnou dietu, dlouhodobě snídal tvaroh s medem a loupákem   a večeřel maso s vývarem, vločky nebo co zbylo za přílohu nám  a zeleninu, ovoce….,. Když  pak jsme byli na návštěvě   u tety na vesnici a Daneček našel v komoře kýbl sádla po zabíjačce,  tak ho v tichosti hrdině zdolal, nebyl plný, ale asi 6kg určitě tam bylo. Vypadal, že  buď pukne nebo porodí. No nepukl, nepoblil se ani neposral a teta zkonstatovala, aspoň,  že ho i umyl, a prý ještě že ty další  dva jsou zamčené v komoře.  Když  pak něco podobného udělal i můj další  pes, tak už jsem  byla otrlá🤣🤣🤣

janaa
janaa 02.02.2026, 07:57:37 xxx:xxx.1502:64aa

To mi připomíná před lety čubu,když se dostala do spíže a vyžrala mísu,kde bylo naloženejch 2 kg krkovice,zalité celou flaškou oleje a zasypané dvěma pytlíky grilovacího koření. Taky vypadala,že pukne, odvalila se pod jabloň, hodinu tam ležela,pak vstala, prdla si,krkla, a šla žebrat 🤣 

Vahine
Vahine 02.02.2026, 08:28:11 xxx:xxx.4d66:5701
»
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 02.02.2026, 07:57:37

Nene, málem jsem se teď pobryndala čajem, když jsem si to představila a tlemím se tu 🤣🤭…to jsou vzpomínky! Já bych trnula, ale dobře to dopadlo u Vás i Dublinbarzoj, a to je moc dobře.

janaa
janaa 02.02.2026, 08:46:12 xxx:xxx.1502:64aa
Vahine:

Nene, málem jsem se teď pobryndala čajem, když jsem si to představila a tlemím se tu 🤣🤭…to jsou vzpomínky! Já bych trnula, ale dobře to dopadlo u Vás i Dublinbarzoj, a to je moc dobře.

Nejhorší na celé věci bylo, že jsme už všichni měli nějaké to pivo,takže nikdo nemohl dojet do krámu. Naštěstí tehdy Samoušek dostal k narozeninám věnec buřtů,tak jsme ho chudáka okradli,musel se rozdělit🤣

Elisak
Elisak 02.02.2026, 11:15:36 xxx.xxx.194.232

Tak já začnu opatrně po lžičkách a uvidím. 

A veselý historky. Já takhle jednou přišla do kuchyně a Qui se přede mnou bleskurychle schoval za gauč, to mi bylo podezřelý, tak jsem ho šla hned zkontrolovat. A ten pitomec mi z linky stáhnul bloček slaniny nějakých 30dkg, půlku už měl v sobě a tu druhou půlku se do sebe snažil nasoukat a polknout vcelku jak had, než mu to zabavím. To jsem se reálně bála, že se tím udusí pitomec. Stihla jsem mu to sebrat.

Sarah01
Sarah01 02.02.2026, 12:37:31 xxx.xxx.162.253

Já měla jednou v sobotu nachystaný na bifteky, naklepaný, nasolený, napepřený krásný vepřový. Už jsem si chystala pánev. V tom někdo zazvonil, takže jsem odběhla. Když jsem se vrátila, tak jsem rozehřála olej na pánvi a teď chci dávat ty plátky a ono nebylo co. Prostě zmizely. Jsem si protírala oči, hledala maso po celý kuchyni a nikde nic. Psi samozřejmě dělali, že oni nic, oni muzikanti. Naštěstí bylo v mrazáku ještě mletý maso, tak nakonec byly špagety. Od té doby si dávám pozor a když vařím, je před kuchyní ohrádka. 😄

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.