Aktuálně: 2 775 inzerátů261 377 diskuzních příspěvků19 165 uživatelů

Jak zatočit s pavouky

Anonymní (neregistrovaný) 29.09.2025, 11:34:42 xxx.xxx.179.1

Dobrý den, snad nikoho neurazím. Ve spíži mám pořád mraky pavouků, tzv johan a všude jsou pavučiny. Existuje nějaká past na pavouky nebo fígl, jak se jich zbavit?

Obrázek
kometa
kometa správce
29.09.2025, 12:57:34 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 29.09.2025, 11:34:42

nějaká past na pavouky nebo fígl,

Ometat nebo luxovat.

Sarah01
Sarah01 29.09.2025, 13:36:24 xxx.xxx.217.40
kometa:

nějaká past na pavouky nebo fígl,

Ometat nebo luxovat.

Jedině, protože Biolit na ně nefunguje a navíc se z toho člověk málem přiotráví.

Sardullah
Sardullah 29.09.2025, 18:09:42 xxx.xxx.189.104

Na pavouky obecně platí udržovat místnosti co nejvíc v čistotě a pak prý (vyzkoušeno nemám) máta …mátový sprej…a samozřejmě ideálně utěsnit škvíry, kterým by pavouci mohli opětovně vlézt do místnosti.

Takže pořádně uklidit, přítomné pavouky buď zahubit a nebo vyhodit ven…utěsnit přístupy, nastříkat mátový sprej…a udržovat v místnost co nejvíce v čistotě…i když nevím, jestli to ve spíži pomůže…víme všichni, že pavouci rádi temná místa a v případě třesavek mi přijde, že zrovna jim je to šumák…

Mě třeba třesavky moc nevadí…jsem arachnofobik…a tihle pavouci jsou pro mě menší zlo, než pokoutníci a třesavka je schopná stavy pokoutníků v domácnosti dost redukovat.

eva (neregistrovaný) 29.09.2025, 18:24:31 xxx.xxx.162.210

Pravidelně jednou týdně vyluxovat..tihle malí mi taky nevadí, horší jsou ti velcí, černí, brr..🤔…před pár lety jeden takový se objevil v chodbě, šla jsem pro vysavač, vyluxovala a pytlík jsem opatrně se strachem ihned pro jistotu vyhodila do popelnice. S pavoukama opravdu nemám slitování, strašně se jich bojím…😲V mládí jsem měla známost, přítelova  maminka obrovské černé pavouky chytala do ruky a nosila ven, to jsem opravdu nepochopila..😲, dodnes si to pamatuju a je to skoro 40 let.

Sardullah
Sardullah 29.09.2025, 18:32:49 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele eva z 29.09.2025, 18:24:31

Tohle dělá moje máma…prej na mě “ty s tím naděláš”, drapne pavouka a jde ho vyhodit…zase by ale nevzala do ruky hada, což mně nevadí, ale klidně bych to s ní vyměnila…hadi se mi doma nepromenádují….

Já teda pavouky nezabíjím, chytám do sklenice a vyhazuju ven….vysát ho…no tak to vůbec …já ve vysavači nemám pytlík, vysávám do vody a jasně tu špinavou vodu vyleju, ale tak musím ručně sundat ten mechanickej bordel (hlavně chlupy) z těch součástí v nádobě…vysát do toho pavouka, tak to rovnou můžu ten vysavač vyhodit…

Bodlinka
Bodlinka 29.09.2025, 18:38:42 xxx.xxx.28.59

no bože třesavky, no. mám s nima dohodu, že jakmile vidím v místnosti víc než jednu, beru vysavač a dále na to opravdu nemyslím

jo, když jsem uklízela starou výměnu, co jí používám jako dřevník, to bylo jak z harryho pottera pavouci prchají před baziliškem

pokoutník tmavý bydlí v koupelně a je mi celkem líto ho vyluxovat. má tam v rohu velikou pavučinu s rourkou ve škvíře pod okenním parapetem a pravidelně se tam svléká, chodím se na něho dívat když si čistím zuby.

Bodlinka
Bodlinka 29.09.2025, 18:40:19 xxx.xxx.28.59
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 29.09.2025, 18:32:49

proto nemám bezsáčkový vysavač, lovit pak Nory chlupy někde z nějakých členitých nádobek, to nechceš

mám sáčky a to takovýho sáčku klidně vysaju myš, co za lednicí chytá nový život i s tím novým životem a vím, že už se s tím nikdy nepotkám.

Sardullah
Sardullah 29.09.2025, 18:48:26 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 29.09.2025, 18:40:19

Mám vysavač, kam můžu dát i pytlík, ale vzhledem k množství chlupů, co doma vysávám, je to takový neekonomický.

Jako ještě když jsem měla takovej ten průmyslovej vysavač, tak tam je ten pytel obrovskej, to se dá, ale běžné velikosti vysavačových pytlíků, byť teda můj vysavač není žádný drobek, to je u mě na prdlačku.

Jako ono není složitý vyčistit tu nádobku, resp. jeden díl, který má žebrování, ale prostě do toho člověk musí sáhnout a byť třeba i v rukavici…prostě při mojí fóbii a představě, že v tom je pavouk, to fakt nechci…

kometa
kometa správce
30.09.2025, 09:17:47 xxx.xxx.224.101
Sarah01:

Jedině, protože Biolit na ně nefunguje a navíc se z toho člověk málem přiotráví.

Já bych doma ani nemohla, bo 2 kocouři.

kometa
kometa správce
30.09.2025, 09:19:08 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 29.09.2025, 18:09:42

a tihle pavouci jsou pro mě menší zlo, než pokoutníci

A to já raději pokoutníky. Ti se mi nikdy doma nepřemnožili. Třesavky ano.

Sardullah
Sardullah 30.09.2025, 09:36:07 xxx.xxx.30.79
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 30.09.2025, 09:19:08

No pro mě je pokoutník fakt problém… minule jsem večer jednoho velkýho klučinu odlovila a šla vypustit ven… musela jsem si vzít na noc prášek na spaní, protože ten pocit  úzkosti, ošklivosti… jako vím, že ten pavouk je neškodnej, ale mému iracionálnímu já je prostě fyzicky špatně… kéž bych to tak neměla.

Já nesáhnu totiž ani na gumovýho pavouka… taky se mi z toho dělá mdlo.

A teda když nepičítám nějaké “pidipavoučky - štěstíčka” tak třesavky jsou jediný pavouci, kdy se o mě nepokouší hysterický záchvat.

Kdo to má podobně jako já, tak ví o čem mluvím… kdo ne, tak vám upřímně závidím.

Sarah01
Sarah01 30.09.2025, 11:56:20 xxx.xxx.11.197
kometa:

Já bych doma ani nemohla, bo 2 kocouři.

Já to zkoušela jednou a jen v garáži, fuj, už nikdy, málem bylo po mě. A stejně to nepomohlo, musela jsem vyvětrat a ty mrchy tam byly za chvíli zase. 

Mně teda třesavky vadí, protože jsou po nich všude pavučiny a na zemi binec, jak žerou svoje oběti. Ale tak mně vlastně vadí celkově všichni pavouci, no. Doma teda, venku ne, tam je mně to jedno.

J5
J5 30.09.2025, 13:20:39 xxx.xxx.3.7

Hm, já bych pochopil tu pavoučí genocidu v domácnosti, pokud ale nadšení z likvidace přesáhne práh domu je to hodně špatně. On totiž takový střízlík, v menší míře i oba druhy králíčků a také sýkorky, se okolo např. dřevníku neometají jen tak pro parádu a potěchu lidského oka. Ukrytí pavouci tvoří podstatnou část jejich zimní potravy, zejména tedy u střízlíků. Tak si někdy, až v zimě uvidíte nadávajícího a na.raného střízlíka, vzpomeňte. Třeba až budete sypat do krmítek různé náhražky.

kometa
kometa správce
30.09.2025, 13:29:07 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele J5 z 30.09.2025, 13:20:39

Ale tady přece nikdo nepíše, že by pavouky likvidoval i venku. Nebo jsem se přehlídla?

J5
J5 30.09.2025, 13:35:06 xxx.xxx.3.7
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 30.09.2025, 13:29:07

Nechtěl jsem tak přímo protože to psala hezky. Bodlinka nakročila s dřevníkem.

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 30.09.2025, 15:32:29 xxx.xxx.119.6

Střízlíky v dřevníku potvrzuji. Pokoutníky doma samozřejmě máme taky, moc často o sobě nedávají vědět a většinou je ani neřešíme, ale zrovna pár dnů zpět, se nám před spaním objevila taková pěkná tarantulína v ložnici. S mužem jsme se shodli, že se nám bude líp usínat, když ji nebudeme mít u hlavy. Odlovena, odnesena do sklepa, já se tím probrala a neusnula😁. 

Sardullah
Sardullah 30.09.2025, 15:45:19 xxx.xxx.189.104

Pavouky venku, ani v zahradní boudě, ani ve sklepě, ani na půdě, ani v garáži nelikviduju, ani neodlovuju a nepřenáším mimo objekt…to prostě když tam na mě vyběhne nějaký tarantulín, nejčastěji když se rozhodnu, že by to tam potřebovalo přerovnat, povyhazovat nepotřebné, tak prostě ukončuji tuto činnost a uteču …

Já jsem vychována v tom, že pavouci se nezabíjí, pokládám je za tvory užitečné, kteří mi i v domácnosti likvidují jiný hmyz…tak jen v případě nutnosti a v rámci zachování mého duševního zdraví, je přemísťuju.

Co teda vnímám jako velký problém…mě jako arachnofobika…jsou utopení pavouci , těch je tam menšina a  sekáči ve velkém, v bazénu. Nevím proč se tak děje a není to každý rok a je to jen v určitém období…vlezu do bazénu a jak rozvířím vodu na dně, tak zvířím tyto nohaté utopence. A tím pro mě koupání končí. Upřímně vůbec nevím, co s tím a proč tam všicí lezou…už jsem se snažila i dávat kolem bazénu “pítka” pro hmyz, jakože jestli nemají žížu, ale nepomohlo to.

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 30.09.2025, 15:56:00 xxx.xxx.119.6

Zrovna sekáče jsem považovala za pomalu vyhynulý druh, opravdu jsem je dlouho neviděla, ve větším množství až minulý rok, když jsem sklízela zimolez, přinesla jsem si ve vlasech spoustu dětiček. K střesavkám mám zvláštní vztah, mně vadí, že mi doma loví pavouky…no jo😁.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.