»
Odpověď na příspěvek uživatele
Timor z 09.10.2025, 10:44:15
Osobně bych si zkusila na to topítko vygůglit recenze.
Měla jsem jedno levné topítko z nějakýho setu…používala jsem vyjímečně, třeba když jsme měla karanténu na nový ryby…nejenže to po nějaké době vůbec nedrželo nastavenou teplotu, ale defakto mi tam nešla vůbec nastavit nějaká žádoucí teplota…buď byla voda studená a nebo to bylo “sepnutý” furt pryč. Některá topítka třeba topí docela solidně na teplou např. 24 stupňů, ale běda, když člověk potřebuje přitopit třeba na 28 stupňů…to je opravdu u některých topítek sci-fi.
A pak další věc…rozbitý topítko, to opravdu člověk nechce, aby se mu “uvařily” ryby…
Nebudu tady lobovat za nějaký značky, ale za těch xy let, co pro potěchu oka, mám doma akvária, tak jsem se naučila jedno…že chci, aby mi akvarijní technika spolehlivě fungovala…takže opravdu kupuju jen značky JBL a Eheim…někdo říká, že je to zbytečně drahé, že platím za značku, ale já už se jednou spálila, když jsem koupila filtr od SUNSUNu…
Takže ještě jednou doporučuju pohledat a přečíst recenze na to vybrané topítko.
U akvária předpokládám, že si ho pořizujeme minimálně na několik let a tak “šetřit” na technice…nebo něco koupit jen proto, že zrovna tohle mají v blízkém obchodě skladem…to z mého pohledu není správná cesta…a rozhodně tím nechci říct, že vybrané topítko není kvalitní, ale pokud nemám zkušenost, tak bych si informace dohledala…opravdu není topítko jako topítko.
Hlavně vybrat zodpovědně osádku akvária, aby měly rybky podobné nároky na podmínky. Ono často je možné, že v akváriu ani topení není třeba, protože v místnosti se topí a teplota v zimě není problém..naopak je problém třeba v létě a musí se chladit.
Upřímně, jestli akvárko zakládáte, tak stejně se tak měsíc bude zabíhat, než začnete postupně dávat do akva ryby…já osobně bych zatím topítko nekupovala, uvidíte, jak se teplota v akváriu bude držet…třeba by to nakonec byly vyhozený peníze. Já topím třeba jen u skalárů v zimě, protože v ložnici skorem netopím a teplota vody je kolikrát 22 stupňů a mi přijde taková hraniční, to u skalárů nechci riskovat, topím na 26 stupňů. Ale v obýváku mám neonky a tetry krvavý a razbory klínoskvrný a tam těch by i těch 22 stupňů bylo v pohodě, ale většinou má voda i bez topení 24 stupňů.
Tak bych prostě s nějakým topítkem klíďo brďo počkala…