asi kazdy zaznamenal podezreni na vyskyt medvedu. v posledni dobe na 3 mistech u nas od sebe hodne vzdalenych. nahoda? prirozena migrace? a ted do toho jeste rypli myslivci a obraci se na policii s zadosti o prosetreni
a co ted. brat to jako senzaci nebo mozne riziko? vsichni asi vi jaka je neunosna situace na slovensku. jestli se to uz presouva k nam tak potes koste. Nektere obyvatele slovenska pobourilo povoleni k odstrelu tak aby to nebyla prace takovych zelenych mozku a prevazi je k nam.
Myslíte si, že kdyby se k nám přesouvali ze Slovenska, že by si jich cestou nikdo nevšiml? Těžko. Zvlášť, když Doupovský jsou značně daleko od hranic, nebo Beskyd apod.
Losa Emila jsme sledovali všichni a vědělo se o něm. Nezdá se mi, že by si nikdo nevšiml medvědů migrujících krajinou (řidiči u cest, houbaři, turisti i místní). Obzvláště toho mladého, který raboval popelnice. A také spoustu medvědů, ale i vlků zaznamenaly fotopasti a teď se tam zjeví jako by spadl z nebe.
Losa Emila jsme sledovali všichni a vědělo se o něm. Nezdá se mi, že by si nikdo nevšiml medvědů migrujících krajinou (řidiči u cest, houbaři, turisti i místní). Obzvláště toho mladého, který raboval popelnice. A také spoustu medvědů, ale i vlků zaznamenaly fotopasti a teď se tam zjeví jako by spadl z nebe.
U nás to nebyl Emil, ten odešel, aniž by vzbudil rozruch. Je to tak 5 let zpátky.
vy si opravdu myslize ze medvedice s mladaty u pelhrimova porodila? nebo jaka je vase teorie? i na dalsim miste je samice s mladety. aby migrovaly ze slovenska skoro do stredu republiky s malimy mladaty je kravina.
Odpověď na příspěvek uživatele stopar007 z 12.10.2025, 08:20:26
Já si to teda nepouštěla - ale medvědice rodí v zimě, ne? Tři čtvrtě roku stará mláďata nejsou dospělá, ale těžko je nazvat malými. Taková mláďata jsou schopná pohybu na velké vzdálenosti.