Ahoj,našla jsem při čištění kurníku tohle na kuřinci. Jsou to jakoby nitě a mi se nedaří dohledat,co by to mohlo byt za parazita. V první chvíli me napadla škrkavka,ale ta by mela zustavat v tenkem střevě a vylucovat do prostředí by se mela jen vajíčka. Našla jsem to jen na 2h.vnech,celkem je tam pres 15ks slepic. Tasemnice ma jiny tvar těla a priznak kokcidiozy mi taks nesedi. Slepice jinak žádný příznak nemoci nemají,aktuálně přepeřují,ale jsou čilé,červené hřebínky,žadná neposedává…poradíte
Může to být nějaký zbytek po výrobě vajíčka klidně, může to být nějaká sraženina, kus odloučené tkáně, pokud jsou slepice vitální a nenacházíte to pravidelně, osobně bych neřešila. No ale já jsem laik a třeba se vyjádří někdo znalejší 🙂
Díky,to me napadlo taky,jen si tím nejsem jistá. Sem tam se menší příměs krve v trusu objeví,což přisuzuju kokcidiím,ale dospele slepice by si s nimi mely poradit. Uvidim jestli nekdo má ještězkušenost a jinak to nechá tak
Takový trus je nejlepší vzít k veterináři, aby to posoudil, nebo poslal na SVU, kde to vyšetří a řeknou, co to je. Takhle z fotky se opravdu diagnostikovat nedá nic. Totéž platí pro příměs krve, což nemusí být vůbec krev, ale zbytek čehokoliv, co ta slepice sezobla.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 23.10.2025, 10:06:59
Ano, s tím souhlasím…také myslím, že se objevil následek kokcidiózy…já s kokcidiozou problémy nemám, slepice dostávají často kyselé kozí mléko…. souhlasím s radou “lista", trus nechat vyšetřit veterinářem , napíše příslušné léky..