Naše slepice většinou v zrtouchnivělých špalcích vyzodávají různé broučky a pavouky.
Slepice mi ostipuji staré dřevo. Ze špalku už zbylo jen toto. Chybí jim snad něco nebo proč to dělají?
Slepice mi ostipuji staré dřevo. Ze špalku už zbylo jen toto. Chybí jim snad něco nebo proč to dělají?
slepice rády klovou. je to pro ně veliká zábava.
mají také rády vlákninu a to i v podobě pilin.
Naše slepice většinou v zrtouchnivělých špalcích vyzodávají různé broučky a pavouky.
Děkuji. Ne broučci tam nejsou navíc polykají celé uštipnuté kousky dřeva, takže asi zábava a vláknina.
Určitě i záleží kde,na jak velkém prostoru slepice máte,čím je krmíte a co si mají možnost sami sehnat.U nás mají slepice velký dvůr a velikou zahradu i s hnojníkem,takže si mohou vybrat.
Moje slepice mají asi 2000m zahrady a staré špalky, co jsem tam kdysi nechala pro zábavu na skákání kozám, už sežraly 😂😂👍…budu muset sehnat nové, nejspíš zase porazit nějaký starý strom😀..
Ztrouchnivělé dřevo má pro slepice plno benefitů, doplňují vlákninu, obrušují zobák a vyzobávají larvy. Hlavně musí být dřevo bez barvy a impregnace.
..a nejen pro slepice.. ztrouchnivělé dřevo s oblibou vykusovaly i kozy , i husy😀👍
Dělají to kvůli plísním, takovy zvířecí hermelín nebo camember