Aktuálně: 2 448 inzerátů267 290 diskuzních příspěvků19 272 uživatelů

Soužití s jinými zvířaty

ToFu (neregistrovaný) 12.11.2025, 07:26:00 xxx.xxx.53.201

Máte doma kočku a k tomu ještě jiné zvíře? U nás to byla kapitola sama pro sebe. Naše kočka Micka se poprvé setkala s papouškem a byla naprosto v tranzu ne proto, že by ho chtěla ulovit, ale protože jí papoušek začal napodobovat mňoukáním.

Stála před klecí, naklonila hlavu a vypadala, že přemýšlí, jestli má nového kamaráda, nebo konkurenci. Od té doby si spolu vedou konverzace, papoušek mňouká, Micka odpovídá, a já mám doma improvizovaný zvířecí duet.

Zajímalo by mě, jak to mají ostatní – snesou se vaše kočky s jinými druhy? A kdo má u vás doma hlavní slovo?

kometa
kometa správce
12.11.2025, 12:58:59 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele ToFu z 12.11.2025, 07:26:00

Já měla kdysi kocoura s neplánovaným morčetem. Hráli si na honěnou. Na střídačku.

Sardullah
Sardullah 12.11.2025, 20:24:16 xxx.xxx.221.235

Já nevim, povětšinou soužití kočky s jinými zvířaty nebývá problém…jasně i kočka může “šikanovat” svýho spolubydlu, ale většinou to jde.

Náš kocour a soužití s andulkami….tak asi takhle, kocourovi bych nevěřila natolik, že když nikdo není doma, že by andulku neulovil, ale když věděl, že je “pod dozorem” tak si nedovolil. Nejhorší byl jeden andulák…ten jakmile zahlédl, že kocour někde leží, tak hrrr a letěl na něj, pak po něm chodil, dával mu pusinky a povídal mu…když viděl, že kocour jí, tak šup a nejenže se mu cpal do misky, ale užíral mu přímo z plamy. To teda musím říct, že se divím, že to přežil…protože kocour několikrát ulovil na balkóně sýkoru a nebo kosa, tak si nemyslím, že by pro něj byl problém zahrdlit toho zelenýho otravu.

Soužití s morčetem bylo taky bez problémů, toho si vůbec nevšímal.

Paradoxně nejhorší byly rybičky, které se nemohly volně pohybovat po bytě, ale kocour se furt ráchal v akvárku…to jsme na něj furt hudrali.

Vahine
Vahine 13.11.2025, 07:38:43 xxx:xxx.5d9c:c701

U nás bylo svého času letité soužití psa a korely. Když byl koreláček mimo klec, tak bylo setkávání jen pod dohledem, ale když byl koreláček v kleci, běloušek č.1 se po probuzení běžel do kuchyně přivítat s koreláčkem, on na něj pískal to své Pepíku a pokaždé, když jsme se psem přišli domů, tak ho taky šel pozdravit a nebo  zkontrolovat, prostě ho musel vidět. Koreláček byl v rodině první a když ve 20 letech odešel, pes ještě nějaký čas chodil k místu, kde bývala klec a kamaráda hledal. Miláčci!

Odberryho
Odberryho 04.12.2025, 21:14:59 xxx.xxx.20.122

U nás už se kocouři seznámili s pískomily, hady, agamou (tito jen pod dozorem) a fretkou…s tou musím říct, že si ti kocouři zablbnuli nejlépe. Ta si je uměla jak srovnat, tak i rozhýbat, když se jim nechtělo a ona se nudila 😅 Neuvěřitelně veselé zvíře. 

Teď na hada a agamu koukají jen přes sklo a po bytě se pohybují spolu s retrívrem a vlčákem. 

Andulku jsme doma měli asi dva měsíce, pak jsme ji vraceli dárci 😃…tam bylo vidět, že jakmile by zamávala křídly, šli by okamžitě po ní. Takže z nás by byla odsouzena k celoživotnímu pobytu v kleci.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.