Oká! Takhle nějak si to představuju, že bychom to měli udělat. Drahá půle ovšem ohleduplně - kvůli mě, aby mě to nevzbudilo, jde a pustí ho ven, pak nemůže usnout………. takže jo, nařídim doma kobercovej nálet 😀 Ale asi ho udělám já 😀
Oká! Takhle nějak si to představuju, že bychom to měli udělat. Drahá půle ovšem ohleduplně - kvůli mě, aby mě to nevzbudilo, jde a pustí ho ven, pak nemůže usnout………. takže jo, nařídim doma kobercovej nálet 😀 Ale asi ho udělám já 😀
Náš výhradně vnitřní kocour začal s dožadováním potravy, jakmile se začalo rozednívat.
Což byl problém.
Protože mám i koně (a ti se kočkám svým způsobem docela podobají), navrhla jsem důslednost.
Postupovali jsme takhle:
Kolem 9:30 nám vozej obědy. Zazvoněj. Takže někdo z nás vyleze, vezme ty obědy a pak hned dá kocourkovi kapsičku. (Ta hodina je dána tím, že jsme oba docela staří lidé…jen pro pochopení).
Během týdne důsledného dodržování tohoto pravidla už začal být ráno klid, a ten trvá dodnes.
Takže moje rada zní: navázat vašeho kocourka na nějaký opakující se zvuk (klidně budík), velice důsledně - a pak ho ihned vypustit/nakrmit, prostě cokoli chcete. Když to vydržíte pár dní, kočka to pochopí a už to nebude zkoušet dřív.
Opravdu. Kočky jsou velice chytré a empatické, byť i velmi konzervativní. Odtud ta daná hodina + důslednost.
P.S. Možná to ještě někdy zkusí. Aby se ujistila, kočka jedna 😀 No, polštář na hlavu a vydržet! 😀
A jasně - v hodině dalšího - večerního - krmení kocour dál funguje jako přesný orloj 😀
to smekám.. klobouček🤠…Já teda měla granule v misce ad libidum..ale to dožadování se pozornosti-v jedné místnosti prostě nešlo-i když jsem zkoušela to přetrpět-to škrábání..Jenže ten rachot o dveře v paneláku…..chtěl prostě ven-jednou přičichul k venku a už jsem ho nedokázala udržet doma..Jednou někdo nechal otevřené vchodové dveře..Já celou noc nespala..chodila ven,volala ho..Nic..Ráno otevřu dveře od bytu..a “pán” se pomalu prosunul škvírou,ocas dovrchu-a mňoukal..jakoby se nic nedělo..Byl teplý..Já blbec si nevšimla..v přízemí parkoval invalida s motorovým vozíkem(zády do chodby)..on určitě spal tam a ignoroval moje volání..Jsem myslela,že ho seřežu jak…otřel se mi kolem nohou,opusinkoval mě… omlouval se zmetek jeden..a vše bylo odpuštěno🤗
Díky Helo, četla jsem to s nadšením, protože to zapadá do mého konceptu. Tady u nás je ale blbý to, co jsem si uvědomila pak - že jde o dvě různé hodiny. Ve všední den po čtvrtý hodině ranní a na ten víkend bych ráda o něco málo (HODNĚ!!) víc spánku. Vím, že je kočka chytrá, měla by to pochopit, ale…….otázka je, zda to bude ochotná akceptovat, tohle dělení???
Momentálně se ovšem chová ukázněně, asi si to tady přečetl. Nedělám si iluzí, že to tak bude nafurt 😀